Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Întâmplări inedite de la filmările “Grinch” de-a lungul timpului

      22 noiembrie 2018, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Grinch, monstrulețul ursuz care detestă aglomerația și oamenii, a devenit simbolul oamenilor ce refuză să vadă în Crăciun o sărbătoare a opulenței și a consumerismului.

       

      Personajul Grinch a fost creat în anul 1957 de către Dr. Seuss, autorul care a schimbat pentru totdeauna literatura pentru copii, aducând originalitate și umor cu fiecare poveste scrisă. Primul film creat pe baza cărții scrise și ilustrate de Dr. Seuss a fost “How the Grinch Stole Christmas!”, în anul 1966. Au urmat alte producții, dintre care cel mai cunoscut este filmul cu același nume din anul 2000, în care Jim Carrey îl interpretează pe Grinch.

       

      grinch

       

      18 ani mai târziu, avem parte de o readaptare a celebrei povești de Crăciun, odată cu lansarea în cinematografe a filmului “Grinch”, în care Benedict Cumberbatch își împrumută vocea simpaticului monstruleț.

       

      benedict

       

      O serie de întâmplări inedite s-au petrecut de-a lungul timpului la filmările Grinch. Iată câteva dintre ele.


      • Machiajul lui Jim Carrey din “How the Grinch Stole Christmas!” (2000) avea o durată cuprinsă între 3 și 8 ore zilnic, pentru că nu s-au folosit efecte speciale. Costumul de Grinch purtat de Carrey era creat din păr de iac vopsit verde și apoi cusut pe un costum din spandex. În plus, actorul a fost nevoit să poarte și lentile de contact galbene, care atrăgeau toată zăpada artificială de pe platoul de filmare direct în ochii lui.

       

      jim carrey

       

       

      • Jim Carrey a vrut să renunțe la proiect din cauza machiajului prostetic excesiv, în care se simțea “ca și cum ar fi fost îngropat de viu”. Pentru a rezista în costumul ucigaș, Jim Carrey fost antrenat de un specialist CIA în tehnici de anduranță a torturii.

       

      • După antrenamentul CIA, Carrey a îndurat sesiunile dificile de machiaj nu mai puțin de 100 de ori, spunând că face totul “de dragul copiilor”.

      copii

       

      • Makeup artistul Kazuhiro Tsuji a apelat la ședinte la psihoterapie după ce a lucrat cu Jim Carrey, declarând că “How the Grinch Stole Christmas!” este unul dintre cele mai dificile filme la care a lucrat vreodată.

       

      carrey

       

      • Grinch-ul interpretat de Benedict Cumberbatch în animația lansată anul acesta reprezintă o variantă mai puțin antisocială decât cele create anterior. În plus, motivația acestuia de a fura Crăciunul are cauze de natură psihologică, nu o face din pură răutate, așa cum eram obișuiți din filmele anterioare.

       

      pat

       

      • În filmul proaspăt lansat, Grinch vizitează în mod regulat orașul Whoville pentru a-și face cumpărăturile. De aceea, locuitorii nu se tem de el și nu îl disprețuiesc, așa cum se întâmplă în filmele anterioare, în care apariția lui Grinch este privită cu oroare.

      grinch2018

       

      • Grinch” (2018) este primul film în care monstrulețul verde nu își maltratează câinele numit Max. Cățelul lui Grinch este simbolul loialității, iubirii necondiționate și prieteniei.

       

      caine

       

      • Înainte de moartea sa, în 1991, Dr. Seuss a refuzat să vândă drepturile de autor pentru ecranizarea cărții “How the Grinch Stole Christmas!”. Soția sa, Audrey Geisel, a scos la licitație drepturile de ecranizare abia în anul 1998, iar acestea au fost cumpărate de studiourile Universal Pictures.

       

      • Naratorul filmului “Grinch” (2018) este Pharrell Williams, iar coloana sonoră a fost creată de rapperul Tyler the Creator.
      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor