Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Interviu cu Ben Stiller (Josh Kovacs), Eddie Murphy (Slide), Brett Ratner (regizor) şi Brian Grazer (producator) TOWER HEIST

      5 martie 2012, Autor: Oksana Radu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Ce v-a atras la acest proiect?

      Brian Grazer:  Adun mereu idei pentru filme, iar aceasta este o idee pe care mi-a prezentat-o Eddie Murphie. Eu şi Eddie am făcut împreună şase filme. Acesta este cel mai recent. Şi vom mai face încă şase.

      Ben Stiller: Mi-a plăcut subiectul filmului. Este genul de film la care îmi place să mă uit şi îmi aminteşte de filmele cu care am crescut. M-a încântat ideea de a lucra cu Eddie, Brett şi Brian. Nu am mai făcut niciodată un film cu Brian şi Ron, aşa că am fost foarte încântat. Au fost o mulţime de motive pentru care am ales acest proiect.

      Eddie Murphy: Am vrut sa ies din casă şi să fac ceva special. Eram un mare fan al lui Ben şi îmi doream să lucrez cu el de ani de zile.

      Brett Ratner: Am vrut doar să apar alături de Eddie Murphy şi Ben Stiller. Am visat la acest moment de când eram copil. Eddie a inventat acest gen de filme. „Rush Hour”, care a contribuit mult la succesul carierei mele, nu ar fi existat fără Eddie.

       

      Ce aţi putea să ne spuneţi despre comedie şi despre cum a fost să lucraţi cu oameni care sunt obişnuiti sa fie personajele amuzante din film?

      Ben Stiller: Sincer, nu văd lucrurile în acest fel. Ce m-a încântat la acest proiect a fost ca este în primul rând un film şi apoi o comedie. Este o poveste bună. Mi-a plăcut ideea ca se bazează pe realitate. Atunci când lucrezi cu Eddie Murphy, nu mai există presiune pe platourile de filmare. Am fost foarte fericit că a facut parte din distribuţie.

      Brett Ratner: La fel cum a spus şi Ben, mesajul transmis de acest film este unul important. Comedia reiese din comportamentul personajelor şi situaţiile cu care se confruntă. Nu am angajat un grup de comedianţi pentru acest film, am ales cei mai buni actori.

       

      Cum v-aţi descurcat cu filmările la Macy 's Day Parade?

      Brett Ratner: Am primit permisiunea de a filma parada, însă nu am putut introduce şi actorii, deoarece exitau blocaje pe fiecare stradă, aşă că am instalat 20 de camere de Ziua Recunoştinţei şi am filmat parada.

       

      Care a fost sursa de inspiraţie pentru personajul ucrainian?

      Brett Ratner: Este o fata din Rusia. Nina nu vorbeşte aşa de fapt. Este o mare actriţă pe Broadway, iar scopul meu a fost de a găsi actori de teatru pe lângă actorii cunoscuţi. Stephen Henderson, care joacă rolul Lester este, de asemenea, un actor de scenă mare. Nina este o actriţă talentată care în prezent joacă pe Broadway şi în cel mai recent film al lui Woody Allen. M-a întrebat: „Vreţi să fac acest lucru cu un accent rusesc?”, iar eu i-am raspuns: „Poţi?”. Ea a spus: „Sunt rusoaică.”

       

      Puteţi descrie atitudinea new york-ezilor cu privire la viaţă?

      Brett Ratner: Ben este din New York, aşa că...

      Ben Stiller: Nu ştiu ce să zic. Am locuit în Los Angeles 20 de ani, m-am mutat înapoi în New York, recnet. Jerry Seinfeld mi-a spus: „îmi place să trăiesc în New York pentru că este destul de greu”. Îi place că trebuie să se confrunte cu iarna, iar viaţa este un pic mai dificilă. Sunt foarte mulţi oameni într-un singur loc. Cred ca este un lucru bun ca oamenii să interacţioneze zilnic, la fel cum se întâmplă în New York.

      Brett Ratner: cei care aleg ca locatie pentru filmări New York-ul fac o mare greşeală. Golesc străzile şi pun o gramadă de figuranţi acolo. În timp ce filmam în Columbus Circle, mi-au spus: „Blocăm strada pentru tine, Brett! Îi dăm la o parte pe toţi!”, iar eu le-am spus: „Nu, nu! Nu scoateţi oamenii din decor. Puteţi scoate maşinile, dar nu oamenii de pe stradă.” Acesta este motivul pentru care este autentic, deoarece nu am blocat străzile şi i-am lăsat pe oameni să circule.

      Ben Stiller: unul dintre cele mai grele lucruri a fost atunci când am filmat aproape de staţia de metrou Columbus Circle. Încercau să-i oprească pe oameni să iasă din pasajul subteran, la o oră de vârf. Încercaţi să faceţi acest lucru. Nu e deloc uşor.

       

      Brett, ce-ţi place la filmele anilor '70?

      Brett Ratner: Eram copil pe vremea acelor filme. Am crescut cu ele. Este interesant, dacă vorbeşti cu Scorsese şi Spielberg, să afli că aceştia se inspiră dupa Michael Powell, Peeping Tom sau Preston Sturges. Dacă vorbeşti cu tipi de vârsta mea, cum ar fi Todd Phillips, Paul Thomas Anderson sau Ben Stiller, aceştia iubesc filmele din anii '70, pentru ca sunt cele cu care au crescut. De fapt, au fost cele mai tari filme.

       

       

      Aţi avut, cu siguranţă unele probleme logistice în a realiza acest film, dar au existat provocări?

      Brian Grazer: Au fost multe provocări. Creativ, am lucrat foarte mult pe scenariu. Eddie, Ben, eu şi un mare scriitor, Jeff Nathanson.

      Brett Ratner: L-ai uitat pe Ted Griffin.

      Brian Grazer: Şi Ted Griffin, desigur.

       

      Cât de important a fost să aveţi un personaj interpretat de Alan Alda, cu atâta credibilitate?

      Brett Ratner: Cred că filmul nu ar fi fost atât de reuşit fără acesta. Brian a fost partenerul meu în alegerea distribuţiei. De fiecare dată când m-am gândit la un actor, l-am sunat pe Brian, deoarece instictele lui sunt foarte bune. L-am adus pe Alan, iar Brian a spus: „Ia-l, nu mai sta pe gânduri.” Ceea ce face ca acest film să fie unul de succes, este faptul că are un personaj negativ foarte bun. Acesta este un alt lucru pe care l-am învăţat de la Eddie. Atunci când te uiti la „48 Hours” sau la „Beverly Hills Cop”, observi că există mize mari. Sunt filme amuzante, însă răufăcătorii fac totul...

      Eddie Murphy: Şi cel mai bun personaj negativ....Cine nu-l iubeşte pe Alan Alda? Este atât de adorabil.

       

      Eddie, erai implicat într-un film despre Richard Pryor. Ce s-a întamplat?

      Eddie Murphy: Am avut cateva discuţii pe această temă, însă nu am abordat-o niciodată la modul serios cred. Nu am trecut de prima etapă. Este un scenariu minunat, având în vedere că este scris de Bill Condon. Este un proiect care deocamdată este în aşteptare, dar mi-ar plăcea sa-l fac. Am citit scenariul şi este incredibil, dar nu am trecut la un al nivel al conversaţiilor.

       

      Eddie şi Ben, care este scena voastră favorită din film?

      Eddie Murphy: Îmi place tot filmul. Voi aveţi vreo scena preferată?

      Ben Stiller: Am fost întrebat acest lucru şi ieri. Îmi plac scenele în care apărem cu toţii. Ador scena cu „bobby pin”, în care grupul încearcă sa fie o echipă de infractori dar nu prea le iese. Îmi place şi scena de dincolo de locul „sigur”. Aceasta îmi aduce aminte de filmele despre care eu şi Brett vorbeam mai devreme. Unul dintre filmele mele preferate este The Hot Rock. Este o comedie care se aseamană cu proiectul nostru. Este un film cu George Segal şi Robert Redford care pun la cale un jaf. Este într-adevăr o comedie, dar în acelaşi timp se bazează pe realitatea din New York.

       

      Eddie şi Ben, aţi lucrat de foarte multe ori împreună. De ce credeţi că faceţi o echipă aşa bună?

      Brian Grazer: Am avut un parteneriat asa lung doar cu un singur actor, care este Eddie.

      Eddie Murphy: Brian se pricepe foarte bine sa-mi transpună ideile în scenarii pentru filme, deoarece există o comunicare foarte bună între noi. Îi spun o idee, iar el o dezvoltă mai departe.

      Brian Grazer: În cazul lui Eddie, el regizează şi creează aceste idei. Are o viziune despre cum se finalizează, încă de la început. Are o idee şi ştie unde trebuie să se încheie. Întotdeauna a fost foarte distractiv să colaborez cu Brett. Îl cunosc de 22 de ani şi mi-am dorit întotdeauna să lucrez cu el. Sunt foarte bucuros că am avut o colaborare atât de reuşită.

       


      Tower Heist din 11 martie pe DVD. Un film distribuit de

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor