Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Interviu cu Rory McCann şi Kristofer Hivju din Game of Thrones: “În sezonul final, publicul va trece prin toate stările: unii vor plânge, alţii îşi vor distruge televizorul.”

      29 martie 2019, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Actorii Rory McCann şi Kristofer Hivju, care îi interpretează pe Sandor `The Hound` Clegane, respectiv pe Tormund Giantsbane în celebrul serial “Game of Thrones”, au acordat un interviu pentru HBO, în care discută despre sezonul final. Anticipând reacțiile publicului după vizionarea ultimului episod, cei doi actori mărturisesc că fanii GoT nu vor fi dezamăgiți, în ciuda faptului că “este o poveste imprevizibilă, care nu are început, mijloc şi final, iar asta face parte din succesul serialului, deoarece nu poţi prezice ce o să se întâmple.”

       

      Sezonul final “Game of Thronesva avea premiera pe HBO și HBO GO în data de 15 aprilie, simultan cu lansarea din Statele Unite.

       

      Iată interviul acordat Rory McCann (The Hound) şi Kristofer Hivju (Tormund) pentru HBO:

       

      Cum începe sezonul final din „Urzeala tronurilor” pentru personajele voastre?


      KH: Ultima oară când l-am văzut pe Tormund, era la Zid. Dragonul Umblătorilor Albi atacă zidul și el alunecă pe gheaţă şi cade. Nu a existat nicio dezvăluire despre ce s-a întâmplat apoi. Am văzut multe lucruri online, în care o mână de-a ta iese din zăpadă sau alte lucruri de genul ăsta. Dar sunt aici, deci pot să spun că supravieţuieşte avalanşei.

       

      tormund

       

      RM: Face parte din echipă. Nu mai e singuratic. Poate a găsit o direcţie în viaţa lui, un sens. Încă îşi urăşte fratele, dar faptul că face parte dintr-o misiune e mai important decât orice altceva.

       

      KH: De când era destul de mare să audă, Tormund a tot auzit poveşti despre Umblătorii Albi. Asta era cea mai mare ameninţare, poveştile de groază ale copilăriei lui. Apoi a făcut echipă cu Mance Rayder, care doar despre asta vorbea: cum putem să scăpăm de cei morţi? Deci de atunci, viaţa lui a fost o continuă ameninţare, A încercat să treacă dincolo de Zid, ca să scape de ei şi să pună mâna pe Castelul Negru. A făcut echipă cu Jon [Snow], deoarece aveau aceeaşi perspectivă. Acum atacul a început şi totul se reduce la salvarea restului omenirii.

       

      Cum a fost citirea finală cu toţi actorii?

       

      the hound arya


      RM: Am făcut un efort mare. Când scenariul e citit şi narat, e multă energie în cameră şi oamenii erau toţi implicaţi. Au fost însă şi câţiva actori care nu citiseră scenariul, deşi credeam că glumesc. Au aşteptat până în acea zi. Kit [Harington] a fost unul dintre ei.

       

      KH: A spus „Să nu-mi ziceţi nimic. Nu ştiu nimic. Hai să citim, să trăim această experienţă împreună.”

       

      RM: Şi nu se prefăcea.

       

      KH: E amuzant, pentru că atunci când citeşti scenariul, ai propria ta experienţă personală, dar când îl auzi, când îl interpretezi, devine cu totul altceva.

       

      RM: Aşa a fost şi el. Citea şi apoi îi vedeai expresia de pe faţă, care striga „Nuuuuu”. A fost impresionant.

       

      KH: A fost genul de moment pe care îl trăieşti de Crăciun.

       

      RM: Îmi amintesc că am stat în picioare cam 10 minute, doar aplaudând şi ne uitam la David [Benioff], iar Dan [DB Weiss] era şocat. Mi se făcuse pielea de găină.

       

      Deci milioanele de oameni care abia aşteaptă să vadă sezonul final...


      RM: Nu vor fi dezamăgiţi.

       

      KH: Cred că oamenii vor trece prin toate stările: unii vor fi trişti, alţii fericiţi pentru că poate ghiciseră ce se va întâmpla. Unii vor plânge, iar alţii îşi vor distruge televizorul. Cred că oamenii vor avea reacţii diferite.

       

      hivju

       

      RM: Având în vedere că s-au tot gândit la asta şi au teoriile lor, dacă acestea nu vor fi adevărate, e posibil să nu se potrivească cu versiunea pe care o voiau.

       

      KH: Dar asta e toată ideea serialului, e o poveste imprevizibilă. Nu are început, mijloc şi final. Cred că asta face parte din succesul serialului, deoarece nu poţi prezice ce o să se întâmple. Oamenii nu ştiu. Acum câţiva ani, am fost într-un bar „Game of Thrones” din Atlanta. Am fost sub acoperire, deoarece era singurul loc unde puteam vedea serialul. A fost episodul în care Rory s-a întors.

       

      rory

       

      RM: Nu-mi spune ca au fost dezamăgiţi.

       

      KH: Nu. A fost ca şi cum America câştigase Jocurile Olimpice. Toată lumea ţipa şi m-am gândit că, la un anumit nivel, serialul era mai apropiat de sport decât de artă. Asta e cheia: oamenii nu ştiu cum o să se termine, iar sezonul final e în acelaşi stil. O poate lua în orice direcţie.

       

      tormund

       

      Când v-aţi dat seama că totul a ajuns la un alt nivel cu acest serial?


      RM: După primele două sezoane. Negasem asta mult timp, cum nu mă uitasem prea mult la serial, nu ştiam. Am avut un an liber şi apoi eram in mijlocul pustietăţii şi un străin a trecut pe lângă mine şi am auzit „Eşti viu sau mort?”

       

      KH: Prin asta am trecut eu în ultimul an! Din cauza bărbii, e ca şi cum nu pot să-mi dau jos masca. Ochelarii de soare nu mă ajută cu nimic, dar în Scandinavia, unde trăiesc, oamenii sunt cool. Eu am apărut în sezonul 3 şi a fost ceva important atunci, care nu a făcut decât să se dezvolte. Dar în mare parte, oamenii sunt cool şi nu mă simt ameninţat.

       

      Sunt, evident, o mulţime de lucruri de care o să vă fie dor din realizarea serialului. Există însă ceva de care nu o să vă fie dor?

       

      proteza


      RM: De costume. Eu eram primul pe platoul de filmare, din cauza protezei de pe faţă. Cea pentru arsură. Asta se întâmpla în fiecare zi și sigur nu o să-i duc dorul. Şi când încercam să lucrez în jurul ei, de obicei trebuia să am jumătate de barbă. Partea asta trebuia bărbierită. Când mergeam acasă, oamenii îmi spuneau că trebuie să rezolv problema. Le ziceam „Lucrez. Ţi-am tot spus asta. Când nu am barbă pe partea asta a feţei, înseamnă că lucrez.” „Ei bine, arată ridicol amice.”

       

      KH: Mult timp, barba asta a fost marcă înregistrată, era „deţinută de HBO”. Acum nu mai e cazul, deci poate o s-o rad. O să văd.  

       

      Trailer sezon final


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor