Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Interviu Kenny Wormald (Footloose/Dans interzis)

      9 ianuarie 2012, Autor: Oksana Radu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Hei, Kenny, după ce am văzut Footloose, am impresia că ar trebui să dansăm în timp ce ţinem interviul. Ce părere ai?

      (râde) Oh. Pot să fac o pauză? Am dansat destul de mult.

       

      Sigur. Sincer să fiu, nu vrei să mă vezi dansând. Sunt stângaci. Care e pontul pentru milioanele de oameni ca mine care nu ştiu să dans.

      (râde) În paşi, omule. Aşa se face (îi arată câţiva paşi). Şi bea un pic.

       

      Excelent. Acum, trebuie să fiu sincer. Când am auzit că se face remakeul după Footloose, mi s-a părut un sacrilegiu pentru că originalul din anii '80 e un film atât de iconic, dar după ce l-am văzut, am fost foarte impresionat. Ce părere ai avut când ai auzit prima oară că o să se facă un remake?

       Ştiam că o să fie o sarcină descurajatoare pentru cine avea să-l facă şi apoi, spre încântarea mea, l-am făcut eu (râde). Trebuia să ne asigurăm că nu aveam să-l stricăm. Eram fani mari ai originalului şi ştiam ce responsabilitate apasă pe umerii noştri şi cu un regizor grozav şi Paramount, eram în poziţia perfectă să reuşim şi să-l facem cum trebuie.

       

      Se vede că toată lumea care a fost implicată avea mult respect pentru original.

      Aşa e. Nu e ca şi cum au ales un producător şi un regizor la întâmplare. Totul a fost pregătit cu suflet, de oameni cărora le-a plăcut originalul.

       

       

      Regizorul Craig Brewer ţi-a vorbit despre importanţa de a respecta originalul?

      Da. Când Craig scrie un scenariu, are o tablă mare pe care ataşează lucruri, inclusiv cartonaşe albe şi albastre. Cele albe erau lucrurile noi şi cele albastre erau cele vechi. Când te uitai pe tablă, jumătate era albă şi jumătate, albastră, aşa că a fost cu siguranţă fidel originalului. Spunea mereu: "Dacă nu e stricat, de ce să-l repari?"

       

      Cum e să fii în locul lui Kevin Bacon şi să-l joci pe Ren MacCormack? Trebuie să fi fost descurajator.

      Ştii ce? Am auzit că şi alţi actori au primit rolul înainte mea, şi, sincer, am fost un pic invidios pentru că eram un mare admirator al originalului şi deoarece am crescut ca dansator, ştiam că dacă mi se dă şansa, pot să-l fac cum trebuie. Cu un regizor grozav şi o distribuţie pe măsură, am simţit că e cea mai bună posibilitate de a-l face cum trebuie. Slavă Domnului cu toate elementele astea, pentru că ar fi putut fi cu totul altceva. Mă bucur că am făcut varianta lui Craig Brewer.

       

      Kenny, tu te-ai născut chiar în anul în care s-a făcut filmul din 1984. Sunt sigur că mama ta nu te-a dus la cinema să-l vezi când erai nou-născut, dar l-ai văzut când ai mai crescut, pe video sau DVD?

      Am fost mare fan al filmului original. L-am văzut de câteva ori. Când eram mic, Footloose m-a inspirat să urmez dansul, pentru că avea ca protagonist un bărbat foarte masculin. Multe din filmele din '80 aveau protagonişti foarte masculini şi asta m-a ajutat pentru că se făcea mişto de mine la şcoală când lipseam de la antrenamentul de baseball ca să mă duc la balet. Dacă aş putea inspira un copil, sau doi copii sau un milion de copii, aş fi foarte fericit.

       

      Îţi aminteşti când ai văzut originalul Footloose?

      Da. Aveam cam 10 ani. Eram covârşit de scena cu Angry Dance (Dansul furiei). N-am găsit o fabrică să încep să sparg lucruri, dar, cu siguranţă, aş fi vrut. Am fost atât de fericit când Craig a păstrat scena cu Angry Dance în filmul nostru. Am putut să sparg lucruri (râde).

       

       

      Footloose e primul tău rol principal. Ai avut emoţii în prima zi pe platou?

      Din fericire toate slujbele de dans pe care le-am avut m-au pregătit. Înţelegeam cum funcţionează un platou. A fost cu siguranţă o nouă provocare pentru mine, dar mie îmi plac provocările. Am fost foarte bucuros că am avut şansa să fac varianta lui Craig Brewer de Footloose. Sper ca asta să mă ajute să fac mai multe filme, nu doar proiecte de dans.

       

      Care au fost filmele tale preferate cât ai crescut?

      Când eram mic, eram obsedat de Home Alone şi Hook. Nu încetam să mă uit la ele. Când m-am apucat de dans, "Cântând în ploaie" a fost un film foarte important pentru mine. O mare inspiraţie.

       

      Ai devenit prieten bun cu co-protagoniştii din Footloose?

      A fost foarte tare pentru că i-am întâlnit pe Julianne (Hough) şi Miles (Teller) la ultima audiţie pentru film. Ei obţinuseră deja rolurile. Apoi am început să petrec timp cu Julianne şi am lucrat cu acelaşi profesor de actorie. Am petrecut mult timp împreună. Stau la două străzi de Miles, aşa că am început să ne vedem şi să jucăm golf împreună şi să mergem la baruri. S-au legat prietenii grozave cu ei înainte să mergem la Atlanta ca să începem filmările. Cred că asta a fost cea mai bună pregătire.

       

      Am auzit că ai fost distribuit în rolul lui Ren MacCormack în timp ce jucai golf. Acum, după ce-am văzut Footloose, e limpede că ştii să joci şi să dansezi, dar cum eşti pe terenul de golf? Ce handicap ai?

      (râde) Nu vorbim despre asta. Încă învăţ. Joc de numai 3 ani şi se pare că trebuie să joci cel puţin 4 ani ca să începi să vorbeşti de handicap. Dar Dennis Quaid are un handicap de 4.

       

      Uau, e foarte bun.

      Da. Da, dădeam la fel de bine în anii '90 şi '80. Dar nu la fel de bine ca Denis.


      Dans interzis - 2011 (Footloose) un film distribuit pe DVD si Blu-ray de

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor