Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      “Între două lumi” - un film SF care se transformă într-un basm!

      7 noiembrie 2012, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Între două lumi” este o poveste de dragoste ştiinţifico-fantastică, scrisă şi regizată de argentinianul Juan Diego Solanas, despre doi îndrăgostiţi care trăiesc în lumi paralele. Cu mii de ani în urmă, în haosul de la începutul lumii, a avut loc un fenomen neobişnuit. În sistemul solar au luat naştere două planete identice care se învârt în jurul soarelui, însă fiecare având gravitaţie proprie.

       

      Odată cu trecerea timpului, aceste două lumi au ajuns să aibă contraste puternice: cea de jos era măcinată de sărăcie, în timp ce lumea de sus era bogată şi plină de strălucire. Orice contact între locuitorii celor două lumi era înterzis. Adam Kirk (Jim Sturgess) este un tânăr care locuieşte în lumea de jos. În copilărie, ajunge pe vârful Munţilor Sage, unul dintre cele mai înalte puncte din lumea sa.

       

       

      Aici o întâlneşte pe Eden (Kirsten Dunst), fetiţa din cealaltă lume. Curios din fire, băiatul începe să vorbească cu ea, iar acest dialog se tranforma treptat într-o frumoasă poveste de dragoste. Vârful acelui munte va deveni locul de întâlnire al celor doi îndrăgostiţi şi “confidentul” iubirii lor. Pentru a fi mai aproape unul de celălalt, aceştia sfidează legile gravitaţiei şi încalcă regulile stricte ale celor două lumi. Din nefericire, Adam este prins şi acuzat de o relaţie cu o tânără din lumea de sus, motiv pentru care este arestat timp de nouă ani.

       

       

      În acelaşi timp, Eden se loveşte puternic la cap, devenind amnezică, iar cei doi se întorc astfel la vieţile lor de dinainte de a se cunoaşte. Abia după zece ani, Adam va afla că Eden este încă în viaţă şi, din acel moment, va încerca prin toate mijloacele să ajungă în lumea de sus pentru a o convinge pe tânăra care n-avea nici cea mai vagă idee cine este el, mai ales că la un moment dat au fost îndrăgostiţi unul de celălalt.

       

       

      Între două lumi” este un proiect interesant, cu un concept original şi are în centru povestea de iubire a doi tineri aflaţi în lumi paralele. Cele două lumi simbolizează societatea noastră, care este divizată în două clase: una care aparţine bogaţilor, iar cea de-a doua nevoiaşilor. Aşa cum era de aşteptat, cei din lumea de sus doresc să profite de pe urma celor săraci, fără însă ca aceştia să poată intra în contact cu ei, fiind restricţionaţi de legi stricte în acest sens.

       

       

      Pentru a face filmul mai interesant, regizorul Solanas nu împarte societatea în două, ci creează două lumi paralele aflate una deasupra celeilalte, fiecare fiind guvernată de legi şi gravitaţie proprii. Adam şi Eden sunt doi reprezentanţi ai acestor lumi, care se îndrăgostesc nebuneşte unul de altul şi care vor avea de înfruntat numeroase obstacole pentru a rămâne împreună.

       

      Unul dintre acestea este legat de “păcălirea” gravitaţiei. În acest sens, Adam foloseşte un polen miraculos (cunoscut doar de el!!), cules de albinele magice de pe nişte plante speciale care cresc în ambele lumi…

       

       

      Probabil că vă aşteptaţi să-l vedeţi pe Peter Pan înconjurat de micile zâne, nu-i aşa?? Şi uite cum un film SF se transformă într-un basm! Nu putem să omitem faptul că decorurile celor două lumi au fost alese perfect pentru a reda atmosfera specifică fiecăreia: deasupra totul era spectaculos, stralucitor şi opulent în contradicţie cu lumea de jos, întunecată, mizeră şi tristă.

       

       

      Ne-a plăcut mult interpretarea celor doi protagonişti ai filmului “Între două lumi”. Kirsten Dunst era mereu frumuşică şi simpatică, iar Jim Sturgess a rămas la fel de drăguţ, în ciuda părului său mereu ciufulit. Dacă vor reuşi sau nu să rămână împreună, vă invităm să descoperiţi singuri acest lucru. 

       

       

      Vezi trailer

       

       

       


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor