Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Istoria completă a Ţestoaselor Ninja, de la debut până în 2014!

      7 septembrie 2014, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Dacă ai fost copil în anii 80-90, cu siguranţă ţi-ai petrecut timpul citind, vizionând sau jucându-te cu patru reptile adolescente, experte în arte martiale şi cu un ADN neregulat. Pentru a fi siguri de povestea eroilor noştri favoriţi, ne-am dus direct la sursă, la co-creeatorul Peter Laird, care a fost destul de amabil să ne răspundă la câteva dintre întrebările noastre arzătoare. Iată cum a început totul!

       

      Totul a pornit de la o glumă a artistului Kevin Eastman, care a desenat o ţestoasă stând în picioare şi purtând o mască. Eastman a scris la începutul paginii „Ţestoasa Ninja”. Colegul de breaslă Peter Laird a râs de acea schiţă, apoi a desenat o ţestoasă mult mai rafinata.

       

      Eastman, nu s-a lasat mai prejos şi a desenat 4 ţestoase, având fiecare în mână diferite arme ninja. Laird a schiţat grupul în cerneală şi a adăugat titlul: The Teenage Mutant Ninja Turtles.

       

       

      În timp ce realizau o broşură de benzi desenate, cei doi trebuiau să le găsească şi nume ţestoaselor. Iniţial s-au vrut nume japoneze, dar la final au fost botezate după mari artişti renascentişti: Leonardo, Raphael, Donatello şi Michelangelo.

       

      După ce înfiinţează în living-ul personal, compania Mirage Studios, cu eforturi mari financiare, Eastman şi Laird reuşesc să printeze un număr de 3000 de copii din primul exemplar al cărţii cu benzi desenate intitulat: Teenage Mutant Ninja Turtles.

       

      Deşi planul iniţial era să emită un singur număr al revistei, datorită succesului avut, cei doi au continuat povestea celor patru ţesoase ninja, ajungand la vânzări de peste 135000 de exemplare pentru numarul 8 al revistei.

       

      La început, revista nu era dedicată celor mici, din cauza limbajului folosit şi gradului de violenţă, dar odată cu dorinţa celor de la Playmates Toys de a scoate pe piaţă nişte figurine şi un desen animat, ce trebuia sa treacă de cenzura televiziunii, acţiunea din revistă a fost adusă la un nivel potrivit chiar şi pentru copiii de 4-8 ani.

       

       

      În timp, eroii cu carapace au primit şi alte modificări, printre care costume de culori diferite, albastru, portocaliu, roşu şi mov precum şi centuri ce conţineau prima iniţială a numelui, dar nu toate modificările au fost pe placul creatorilor, aşa cum relata Eastman în 1998, într-un interviu.

       

      Desenele animate au apărut în decembrie 1987, cu un mini serial pilot de 5 episoade şi a fost nevoie sa fie reluat de 3 ori până a reuşit să atragă audienţa. Din acel moment episoadele au început să curgă, însumând un număr de 188, de-a lungul a 8 ani de zile.

       

      Vocile ţestoaselor au fost asigurate de Rob Paulsen, Townsend Coleman, Cam Clarke şi Barry Gordon, iar cea a inamicului lor Shredder, de către James Avery.

       

      Scenariul Ţestoaselor Ninja, începe cu un accident în care o canistră plină cu substanţă radioactiva, se varsă peste un bol cu patru pui de broască testoasă, ajungând cu tot cu acestea într-o canalizare. Aici cele patru broscute sunt găsite de Splinter, un şobolan ce a fost crescut  de un maestru în arte marţiale, care le scoate din lichidul vâscos şi radioactiv. Datorită expunerii la radiaţiile emise, cele patru broscuţe şi salvatorul acestora (Splinter) se transformă, ajungând la dimensiuni omeneşti.

       

       

      Ţestoasele s-au întors pe ecrane cu o nouă animaţie în perioada 2003-2009, aceasta având o asemănare mai mare cu varianta originală a revistei.

       

      Figurinele ţestoaselor ninja au fost la mare căutare în perioada 1988-1999, având vânzări de peste 1 miliard de jucării în primii patru ani de la lansare.

       

      De asemenea, au fost făcute şi filme, primul dintre ele a avut premiera în 1990, un adevărat succes, având încasări de peste 200 de milioade de dolari, urmat de 2 continuari în 1991 şi 1993, dar fără prea mare atracţie la public.

       

      În 2007, a apărut filmul conceput pe calculator, intitulat TMNT, dar de asemenea, făr prea mare succes.

       

      Testoasele s-au întors pe marile ecrane în 2014, într-un film live-action produs de Michael Bay, sub regia lui Jonathan Liebesman, pe care vă invităm să-l vedeţi acum în cinematografe! Iată trailerul!

       

       

       

      Sursa: mentalfloss.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor