Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Jason Momoa, de la tânărul salvamar din Baywatch Hawaii, la stăpânul atotputernic al oceanelor

      9 ianuarie 2019, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Jason Momoa a reușit să ajungă unul dintre preferații momentului la Hollywood. Succesul răsunător al filmului DC “Aquaman” l-a ajutat cu siguranță să atingă cele mai înalte culmi de până acum în ceea ce privește actoria.

       

       

      Pentru a ne satisface curiozitatea, ne-am documentat puțin și am aflat de unde a venit Jason Momoa și cum a reușit să cucerească atât de multe inimi într-un timp atât de scurt.

       

      Biografie

       

      Așa arăta brutalul Jason Momoa când era copil

       

      Jason Momoa s-a născut pe 1 august 1979 în Honolulu, capitala Hawaii-ului.

       

      E singur la părinți, de la care a căpătat și trăsăturile sale exotice, inclusiv înălțimea impresionată de 1,93 metri.

       

      Părinții lui au divorțat când era mic, iar Momoa s-a mutat în Iowa cu mama sa. Viitorul actor și-a descoperit înclinațiile către abilitățile atletice destul de devreme și își petrecea cât de mult timp putea în natură.

       

      În studenție a călătorit foarte mult, dedicându-și eforturile asupra dezvoltării personale, a urmat cursuri de pictură în Paris și a studiat învățăturile budhiste în Tibet.

       

      În cele din urmă s-a întors în Hawaii pentru a relua legătura cu tatăl său.

       

      Carieră

       


      Trăsăturile faciale deosebite ale lui Jason, corpul perfect și fizicul său au atras atenția designer-ului japonez Takeo Kobayashi în 1998. Atunci a fost introdus în lumea modelling-ului, iar de aici mai avea doar un pas de făcut pentru a intra în industria de film.

       

      În 1999, Momoa a primit un rol în serialul cunoscut “Baywatch Hawaii”, unde a jucat în 40 de episoade, precum și în lungmetrajul după această serie, “Baywatch: Hawaiian Wedding”.

       

       

      În 2004, actorul a apărut în seria “North Shore” și a jucat un mic rol în comedia “Johnson Family Vacation”, iar în 2005, l-a interpretat pe Ronon Dex, în serialul SF “Stargate Atlantis”.

       

       

      Un aspect special la înfățișarea lui Momoa este cicatricea de pe sprânceana stângă. A căpătat-o destul de simplu, în timpul unei bătăi într-un bar, după ce cineva i-a spart o sticlă în cap.

       

      Acum, cicatricea lui Jason Momoa este la fel de faimoasă precum barba și părul impunătorului actor.

       

       

      În 2010, Momoa a fost protagonistul filmului “Conan the Barbarian”, peliculă care s-a dovedit un eșec în box-office și a fost desființat de critici.

       

      Asta nu a avut, însă, un impact negativ asupra carierei lui Momoa. În același an a fost ales pentru noul proiect HBO care promitea să bulverseze industria. Și legendarul serial “Game of Thrones” s-a ridicat așteptărilor. Momoa a jucat rolul neînfricatului Khal Drogo, liderul temutului trib Dothraki.

       

       

      Alt proiect demn de menționat în care a fost implicat Momoa este "The Bad Batch" – o drama post-apocaliptică, în care Jason joacă rolul unui canibal care se îndrăgostește de victima lui.

       

      Viața personală

             În timpul filmărilor pentru “Baywatch: Hawaii”, Momoa a cunoscut-o pe Simmone Mackinnon cu care s-a logodit în 2004, dar nunta nu a mai avut loc și s-au despărțit în 2006.

       

       

      Cu un an înainte să încheie relația cu Simmone, Momoa a cunoscut-o Lisa Bonet, fosta soție a cântărețului Lenny Kravitz.

       

      Noul cuplu nu a părut deranjat de niciun obstacol: logodna lui Jason sau diferența mare de vârstă dintre ei. Lisa este cu 12 ani mai în vârstă decât Momoa.

       

       

      Cei doi au rămas împreună la fel de îndrăgostiți, iar 13 ani mai târziu au doi copii și în 2017 s-au și căsătorit. Acum, Momoa este și tatăl vitreg al actriței și cântăreței Zoë Kravitz, fiica Lisei și a lui Lenny.

       

      Hobby-uri

       


       

      În timpul liber, lui Momoa îi place să facă drumeții montane, să practice ciclism, snowboarding sau cântă la chitară. Chiar dacă face parte din industria de film, recunoaște că nu îi place să se uite la filme, ci preferă să citească, în special poezie japoneză și lucrările lui Charles Baudelaire.

       

      Nu se uită la televizor, nu folosește e-mail-ul și nu îi place să vorbească la telefon.

       

       

      În 2016, Jason Momoa s-a alăturat universului DC în rolul supereroului Aquaman în filmul “Batman v Superman: Dawn of Justice”, unde s-a alăturat Ligii Dreptății pentru a salva rasa umană.

       

       

      Doi ani mai târziu, personajul interpretat de Momoa a primit propriul său film, iar “Aquaman” a impresionat cu adevărat la debutul pe marile ecrane din toată lumea.

       

      Sursa: imdb.com, uznayvse.ru

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor