Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Jurnalul unui iubitor de rom – a se consuma in mod responsabil

      24 noiembrie 2011, Autor: Oksana Radu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       Mai mult un tribut adus lui Hunter S. Thompson decat un film care se ia in serios, The Rum Diary e o poveste draguta, exotica si care ar putea constitui si un mesaj social (oricare ar fi el), daca nu ar fi atat de linistit-calduta si lipsita de nerv. Parca predestinat, titlul reprezinta foarte bine atmosfera filmului, de la cap la coada.

       

      Actiunea se doreste a fi vulcanica si efervescenta, dar nu reuseste sa exprime decat o mahmureala continua, acel gen de avant al alcoolicului pe care il vezi impleticindu-se dupa cativa pasi si cazand gramada langa cel mai apropiat gard.

       

      Bautura pe stomacul gol nu aduce inspiratia


      Paul Kemp (Johnny Depp) e un jurnalist alcoolic, esuat intr-un hotel din Puerto Rico si singurul candidat pentru functia de redactor al unui ziar obscur, asediat aproape in permanenta de protestatari. Colectivul e tipic: Lotterman e seful isteric si purtator de peruca (Richard Jenkins), Sala (Michael Rispoli) e gazetarul cu apucaturi de boschetar si cu inclinatii catre luptele de cocosi iar Moburg (Giovanni Ribisi) e specialistul in cronici religioase si oculte, candidatul perfect pentru camera capitonata a unui ospiciu.

       

      Rom revolutionar contra whisky capitalist


      Repartizat initial la rubricile despre turisti si horoscop, deoarece ziarul refuza cu incapatanare orice implicare politica si sociala, Kemp descopera destul de repede lumea nemiloasa a capitalistilor americani, hotarati sa transforme acest colt de rai intr-o fantana de bani. Intr-o America de Sud in care comunismul se extinde, odata cu revolutia lui Fidel Castro, oportunitatile afeceristilor se restrang, iar acestia se lupta din toate puterile pentru orice sansa de a-si mari averile, indiferent de sacrificiile pe care populatia locala trebuie sa le indure.

       

       

      Exponentul acestei lumi fara scrupule este Sanderson (Aaron Eckhart), un bogatas ce isi planuieste construirea unui mic imperiu, de care sa se bucure doar el si cei asemenea lui. Alaturi de el se afla frumoasa Chenault (Amber Heard), logodnica sa, o tanara nestatornica si care devine destul de repede interesata de Kemp.

       

      Mahmureala de dupa


      Presa din 1960, anul in care se petrece actiunea, avea ceva putere, probabil. De aceea, Sanderson hotaraste sa il foloseasca pe Kemp pentru a manipula opinia publica prin articole promotionale, astfel incat proiectul imobiliar al afaceristului sa fie o reusita financiara.

       

      Intr-o intorsatura de scenariu destul de previzibila, jurnalistul in deriva se intoarce impotriva raului si porneste lupta pentru cauza dreapta. Iar cauza dreapta, stim cu totii, e ridicarea proletariatului si demascarea capitalismului exploatator si tiranic.

       

      Prieten cu Hunter S. Thompson, Johnny Depp a sprijinit in 1998 publicarea cartii autobiografice a acestuia, carte pe care e bazat scenariul filmului de acum. Jurnalist subiectiv si pasional, Thompson a fost macinat si invins pana la urma de aburii betiei, luandu-si viata in 2005, iar The Rum Diary este o ecranizare destul de credibila, chiar daca nu spectaculoasa, a inceputului sau de drum.

       


      Vezi trailerul aici

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor