Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      King Arthur, un mix vizual de Ev Mediu si Future-in-the-Past

      19 mai 2017, Autor: Maria Tudoran
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Într-un decor medieval, dar cu un aer modern , suntem aruncați în plină acțiune, la începutul secolului VI, într-o scenă de luptă parcă decupată din ultimul joc de acțiune lansat în secolul XXI. Personajele mistice și decorurile suprarealiste se îmbină perfect cu povestea legendarei săbii Excalibur, scoase din piatră de regele Arthur (Charlie Hunnam). Deși povestea ne plasează în perioada medievală, unde armurile și zalele sunt nelipsite din vestimentație, nu putem să nu observăm mix-ul de elemente moderne din costumele personajelor. Păstrând monumentalitatea specifică perioadei medievale, dar cu accente puse pe materiale futuriste, piele și linii de croi cambrate, costumele devin autentice și chiar actuale.

       Printre tunicile și pelerinele vremii, se strecoară ușor jachetele cu răscroieli, pantalonii de piele cu tăietură cambrată, care trădează influența actuală, dar folosite în culori neutre care abia se disting prin amalgamul decorului.

       

       

      Dacă armura tradițională din metal este înlocuită de o vestimentație ce dezvăluie materiale moderne, ușoare, cu suprapuneri și diverse texturi, iar costumele soldaților îi fac să pară un amalgam de personaje sosiţi din viitor, în schimb accesoriile folosite sunt unele mult mai amplu detaliate.  Fiecare cadru din film este calculat cu o atenție impecabilă pentru imagine şi vizual, fie că ești un consumator de fashion sau un simplu privitor, îți va fi imposibil să nu remarci opulența cu care regele  Vortigern (Jude Law) își etalează blana lungă albă, combinată cu armura turnată purtând simbolul regatului pe umăr, sau costumele cambrate din piele pe care le poartă personajele. Nu doar coloana sonoră îți dă sentimentul de “future in the past”, ci energia personajelor, ritmul acțiunii,  îmbinările de texturi contrastante, suprapunerile geometrice precum și hiperbolizările de outfit-uri urbane. Odată atras în lumea mistico-medievală, începi să savurezi povestea redată cu ușoare urme de umor sarcastic și să te lași atras de vraja personajelor.  

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor