Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      La concursul "Care dintre noi e cel mai dubios", câștigătorul este…

      20 mai 2012, Autor: Cristina Mihai
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Filmul "Umbre Întunecate", regizat de Tim Burton, are ca sursă de inspirație un serial de succes din America anilor '60 și îl aduce în prim plan pe Johnny Depp în rolul unui vampir, Barnabas Collins care e dezgropat în anii '70, cu puțin înainte de terminarea războiului din Vietnam.

      Barnabas e urmașul unei vechi familii engleze care începe o viață nouă în America. Stăpânul unui mic imperiu burghez de comercianți, Barnabas are bani, sex-appeal, inteligență, sensibilitate. Calități care îl fac să frângă prea multe inimi, inclusiv pe a Angelicăi, o vrăjitoare care, respinsă, se răzbună transformându-l în vampir și omorându-i iubita.

       

      După 200 de ani, Barnabas revine între oameni însetat și vinovat. Confundă McDonald's cu Mefisto, descoperă mașinile, hipioții și e psihanalizat, dar își păstrează obiceiul de a dormi cu capul în jos, admirația pentru femeile cu șolduri fertile și apetitul nestăvilit pentru sânge. Face cunoștință cu cei mai noi membri ai familiei sale cărora le promite cu mândrie că le va reda bunăstarea și bunul renume. Apoi e descoperit de vrăjitoare și lucrurile merg din rău în mai rău.
      Mai mult ca perfect

      "Umbre Întunecate" n-are cum să nu fie un succes, cu un cast care îi adună pe: Michelle Pfeiffer în rolul unei mame autoritare, un cap de familie care-și ia rolul în serios cu pușca-n mână; Helena Bonham Carter pe post de psihiatru absorbit de faptul că are acces la propria cutie de medicamente; Chloë Grace Moretz, o adolescentă răpitoare chiar și când e îmbufnată; Bella Heathcote iubita spectrală și din ce în ce mai bine cotată; Eva Green cu o siluetă perfect croită, un zâmbet perfect diabolic, o privire malițioasă care merită în același timp palme și declarații de dragoste.

             Adăugați-l pe Alice Cooper în persoană cântând la castel, apoi o coloană sonoră de hituri ale anilor '70 și o imagine semnată de Bruno Delbonnel (care a câștigat numeroase premii și a filmat printre altele Amelie, Harry Potter “A Very Long Engagement” și “Faust,” al regizorului rus Alexander Sokurov).

      Imaginați-vă, în plus, costume impecabile create de Colleen Atwood, colaboratoare veche a regizorului. Machiaj care ar face să pălească de invidie orice desenator. Replici istete. Umor. Un Johnny Depp jucând clasicul lui personaj trist, furios, cu probleme de adaptare și haine prea strâmte. Barbatul fatal pentru multe: cu o forță atât de mare că îl descumpănește și pe el, pierdut, pretențios și într-o disperată nevoie de dragoste. Caz ideal de salvat, ce caută victima fericită să se sacrifice.
       
      Accent pe umor

      Filmul "Umbre Întunecate" e susținut în mare măsură de Johnny Depp, care se joacă încă o dată cu machiaje și coafuri sofisticate, își modulează vocea mângâietor și amenințător și reușește să-ți dea fiori cu un personaj care se potrivește atât de bine cu întreaga lui cariera. Și nu de puține ori te face să râzi.

      E delicioasă seriozitatea cu care Barnabas îi ascultă pe hippioții ce discută despre război. "Cine câștiga războiul? Pacea, omule, pacea câștiga întotdeauna." După ce ascultă cuminte conversația, Barnabas anunță resemnat că va trebui să-și mănânce interlocutorii.

      E absolut memorabil cum tot timpul concertului Alice Cooper, Barnabas rămâne convins că pe scenă e o doamnă, și una deloc frumoasă, trebuie să mărturisească.

      Și e înduioșătoare fascinația vampirului pentru o lampă kitch cu lavă, de care se apropie cu multă precauție și pe care o privește cu poftă.

      În concluzie, "Umbre Întunecate" vă oferă aproape 2 ore de poveste dark cu personaje exotice susținute cu succes de actori foarte atrăgători, cu efecte vizuate reușite si imagini construite minuțios. E tot ce vă așteptați de la un film făcut de un Tim Burton nostalgic în legătură cu poveștile, muzica și decorul copilăriei lui.      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor