Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Legenda navei Essex și a răzbunătoarei balene albe vine, pentru prima oară, pe marile ecrane!

      3 decembrie 2015, Autor: Aura Iancu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      "În inima mării" este una dintre cele mai importante poveşti despre mare a tuturor timpurilor: nava Essex din Nantucket a fost atacată de un uriaş, o balenă albă de dimensiuni unice, lăsând în urmă doar câţiva oameni care au supravieţuit în ciuda şanselor minime, pentru a putea povesti întâmplarea. Dar, în cei aproape 200 de ani de la acea călătorie, adevărul s-a pierdut undeva, în istorie, eclipsat de apreciatul roman pe care l-a inspirat, „Moby Dick”, al lui Herman Melville. Acum, cu regizorul Ron Howard la cârmă, legenda Essex, a echipajului ei curajos şi a miticei balene albe vine, pentru prima dată, pe marile ecrane, în filmul epic de aventuri „În inima mării”.


      Moby Dick” este ficţiune, dar „În inima mării” dă viaţă unei saga extrem de puternice care a alimentat şi naraţiunea din romanul lui Herman Melville. Howard spune: „Adevărata poveste a lui Essex este fantastică. Este viscerală, este bogată şi plină de spectaculozitate şi de răsturnări de situaţie pe tot parcursul ei. Şi, cu toate că acţiunea filmului se întâmplă în trecut, se ating şi idei legate de relaţii, de supravieţuire, de unanimitate şi de natură, la care omul modern se poate raporta, care te pun pe gânduri şi care ating sensibilităţile noastre legate de cum suntem ca oameni”.

       

       

      Howard a primit iniţial scenariul de la actorul Chris Hemsworth, pe când lucrau împreună la „Rush: Rivalitate şi adrenalină”. Hemsworth, care joacă în film rolul secundului Owen Chase, pe nava Essex, remarcă: „Mi-a plăcut scenariul de la bun început. „În inima mării” este un film despre eroism, despre oameni care sunt testaţi dincolo de limitele imaginabile din toate punctele de vedere. Am fost, de asemenea, captivat de aspectul de thriller psihologic care face ca balena să riposteze. Este ceva incredibil în felul în care este portretizat acest animal. De ce balena, care era ceva ce membrii echipajului nu mai văzuseră, atacă ? Vânatul devine vânător”.


      Extraordinara călătorie a Essex şi a echipajului ei a fost spusă de Nathaniel Philbrick în cartea sa „În inima mării: Tragedia navei de pescuit balene Essex”. Autorul şi istoricul care numeşte Nantucket casa sa avea o fascinaţie faţă de această industrie şi a fost cel care a pus pe hartă micuţa insulă din Massachussetts. „Cartea s-a născut din curiozitatea mea de a şti cum era pe vremuri, când Nantucket era capitala pescuitului de balene din America. Este o poveste care mi-a intrat sub piele”.

             În ultimii ani, societatea modernă a început să înţeleagă că balenele sunt fiinţe inteligente, cu un înalt grad de emotivitate, astfel că vânătoarea de balene a fost interzisă prin lege.


      Pentru a putea să poarte publicul către un alt loc şi o altă vreme, realizatorii au recreat Nantucket-ul de la începutul anilor 1800, în studiourile Warner Bros. din Anglia. De asemenea, ei au filmat scene esenţiale pe apă, la La Gomera, una dintre cele mai mici insule din Insulele Canare, mulţi dintre actori având ocazia să vadă pe viu cum era viaţa pe Essex.


       „Actorii au îndurat provocări fizice pe tot parcursul filmărilor”, spune Howard, „dar erau hotărâţi să facă totul aşa cum trebuia, pentru că voiau să respecte adevărul din poveste şi vieţile celor pe care-i portretizau”.

      Alături de Hemsworth şi de Walker, din distribuţie mai fac parte Cillian Murphy, Brendan Gleeson, Tom Holland şi Ben Whishaw.

       

      "În inima mării", o aventură extraordinară, dincolo de limitele imaginațiti, care te va transpune într-o lume incredibilă, vine pe 4 decembrie în premieră pe marile ecrane și este distribuită de Freeman Entertainment.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor