Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      "Magie în lumina lunii", o comedie seducătoare în stilul inconfundabil al romanticului Woody Allen

      19 noiembrie 2014, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Woody Allen s-a întors la Paris, de data aceasta alături de Emma Stone, pentru a realiza o comedie romantică, amuzantă şi plăcută, care merită timpul şi respectul spectatorilor. Magie în lumina lunii este cel de-al 47-lea film al lui Woody Allen ca regizor şi al optulea în Europa, în ultimii nouă ani. Intriga filmului este simplă: un magician renumit încearcă să demaşte o frumoasă clarvăzătoare. Povestea este radiantă, cu personaje interesante ce poartă dialoguri savuroase, inteligente, decorul fabulos cu maşini şi costume vintage, peisaje fascinante. Bineînţeles, sarcasmul fin al legendarului Woody Allen nu lipseşte nicio secundă.

       

      Acţiunea este plasată în anii 1920, pe Coasta de Azur din sudul Franţei, unde o tânără americancă pe nume Sophie Baker (Emma Stone), împreună cu mama sa Grace (Marcia Gay Harden) profită de naivitatea unei familii bogate.

       

       

      Începutul este unul interesant. La un teatru din Berlin, cel mai apreciat magician al vremii sale, presupusul chinez Wei Ling Soo, face un elefant să dispară, după care dispare şi el. Apoi revine în aplauzele publicului, îşi dă masca jos, arătându-şi adevărata faţă: un englez morocănos şi arogant pe nume Stanley Crawford (Colin Firth), care îi pedepseşte aspru pe asistenţii lui pentru orice greşeală.

       

      Stanley se emoţionaează atunci când se întâlneşte în culise cu un vechi prieten, tot magician, Howard Burkan (Simon McBurney) care are o propunere pentru el. La fel ca alţi magicieni celebrii, cum ar fi Houdini, Penn şi Teller, Stanley are un talent în a demasca falşi spiritualişti. Howard îi propune să-şi ia o vacanţă pentru a merge la mătuşa sa în sudul Franţei, cu scopul de o demasca pe clarvăzătoarea Sophie. Howard nu a reuşit să-i descopere trucurile, aşa că Stanley pleaca în Riviera franceză, unde se dă drept partenerul de afaceri al lui Howard. Acolo, face cunoştinţă cu văduva bogată şi credulă (Jacki Weaver) şi fiul ei chipeş (Hamish Linklater), care poartă tenişi albi şi îi face serenade lui Sophie, exprimându-şi astfel admiraţia pentru aceasta.

       

       

      De la prima lor întâlnire, Stanley (Colin Firth) o cataloghează pe Sophie (Emma Stone) ca fiind insignifiantă, o şarlatană pe care o poate demasca imediat, minunându-se de credulitatea familiei gazdă. Dar spre marea sa surprindere, Sophie reuşeşte să citească de multe ori minţi şi să facă alte lucruri supranaturale care nu îşi găsesc nicio explicaţie logică şi care-l lasă cu gura căscată... Foarte curând, Stanley îi mărturiseşte mătuşii Vanessa (Eileen Atkins) că a început să se întrebe dacă nu cumva puterile lui Sophie sunt reale. Dacă ele ar fi reale, Stanley îşi dă seama că orice este posibil şi că tot ceea ce credea el se năruie.  

       

      Pentru Sophie, care a crescut în sărăcie, această locaţie este fascinantă. Emma Stone reuşeşte să creeze un personaj superb. Sophie este adorabilă şi nu ai cum să nu o placi. Prin modul în care vorbeşte şi felul cum se comportă reuşeşte să cucerească inimile tuturor. Dar este ea o prefăcută? Sau nu?

       

      Stanley este în schimb un personaj neplăcut, care îi desconsideră pe cei din jur. Este inteligent, aşa că vede cu uşurinţă prostia oamenilor creduli şi felul în care aceştia sunt exploataţi.

       

      Eileen Atkins face şi ea un rol remarcabil. Personajul ei, mătuşa Vanessa este o doamnă stilată, care poartă bijuterii şi rochii superbe, dar o femeie puternică şi extrem de inteligentă.

       

       

      Magie în lumina lunii este unul dintre cele mai bune filme de epocă ale anului. Prezintă o poveste de dragoste în stilul inconfundabil al lui Woody Allen, care te va captiva şi te va face să trăieşti fiecare scenă la intensitate maximă.

       

       

      Sursa: theglobeandmail.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor