Vrei la cinematograf?
        Filme
          Actori si regizori
            vezi toate rezultatele »

            CONTUL MEU

            Creeaza cont

            "Mai tăntălău, mai gogoman" - o comedie de neratat în această iarnă

            16 decembrie 2014, Autor: Elinne Bîrnea
            Camera Secreta
            Articolele cele mai citite
            Aboneaza-te la Newsletter

            Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

            Abonarea s-a facut cu succes!
            Autori Filmsi
            Am gasit Pentru tine

            S-au întors şi sunt mai tăntălăi ca niciodată! Fanii comediei Tăntălăul şi gogomanul, au primit ceea ce-şi doreau de foarte mult timp, o continuare a filmului care i-au făcut să râdă în hohote în urmă cu 20 de ani.

             

            Filmul original pornea de la o premisă simplă: doi tipi idioţi pleacă într-o excursie prin ţară în încercarea de a-şi găsi marea iubire, însă devin implicaţi în mod accidental într-o operaţiune FBI de capturare a unor răpitori extrem de periculoşi.

             

            Sequel-ul vine cu câteva modificări. Harry (Jeff Daniels) şi Lloyd (Jim Carreysunt de fapt vechii tăntălăi puşi acum într-o societate modernă şi nevoiţi să-şi adapteze umorul unei alte generaţii de spectatori, cea a secolului 21.

             

             

            Aceiaşi doi tăntălăi, pornesc într-o călătorie de un umor rar întâlnit. De data aceasta, ei pleacă în căutarea fiicei lui Harry, pe care acesta nu ştia că o are şi asumarea unei responsabilităţi pe care niciunul dintre ei nu ar trebui să o aibă, aceea de părinţi. Dorinţa celor doi gogomani de a o găsi pe fată nu este doar o nevoie paternă din partea lui Harry ci şi una medicală, acesta având nevoie de un nou rinichi pe care, aparent, doar fata i l-ar putea oferi.

             

            Călătoria lor în lungul şi în latul ţării, cu mijloace de transport complet demente, îi poartă dintr-o instituţie de boli mintale la o întrunire a celor mai luminate minţi ale lumii, euşesc e să dea peste cap întreaga societate ştiinţifică a Statelor Unite.

             

            Printre prostioarele pe care le fac, se numără şi detonarea unor artificii lânga camera de hotel a personajului interpretat de Rob Riggle, care le făcuse o mică farsă înainte. Din cauza unei glume nevinovate cei doi au ţinut să se răzbune, fără să-şi dea seama că ar fi putut distruge întreg hotelul. Această situaţie arată cinismul fraţilor Farrely, care vor să fie pe placul publicului secolului 21. Există şi câteva glume şi aluzii pe tema drogurilor, pe care nu le-am întâlnit în primul film.

             

             

            Filmul are, cu siguranţă, multe momente bune, inclusiv replicile pe care fanii le-au ţinut minte timp de 20 de ani. Scena în care se reîntâlnescu cu iubitul lor câine ciobănesc din 1984 este unul dintre momentele în care râzi în hohote.

             

            Jim Carrey şi Jeff Daniels fac o echipă bună, unul dintre motive fiind acela că prietenia lor există şi dincolo de camerele de filmat. Deşi a trecut mult timp, cei doi au rămas la fel de caraghioşi. Fac gafă după gafă, sunt ciudaţi şi foarte tâmpiţi, dar totul se rezumă la inocenţa la care ei rămân pentru că nu ştiu altceva. Unul dintre lucrurile esenţiale este că Lloyd şi Harry sunt prea bătrâni ca să fie aşa de proşti, dar ei trăiesc în această lume şi în mod surprinzător, supravieţuiesc.

             

             

            Dincolo de atracţia pe care o reprezintă cei doi actori din rolurile principale, fraţii Farrelly au vrut să infuzeze comedia cu personaje noi. Astfel, lui Carrey şi lui Daniels li s-au alăturat legendara Kathleen Turner, în rolul Fraidei Felcher, fosta prietenă a lui Harry şi cheia în găsirea fiicei de mult pierdute, Rachel Melvin, în rolul lui Penny, copilul lui Harry, precum şi Rob Riggle, care joacă atât rolul lui Travis, cât şi pe cel al căpitanului Lippincott, fratele geamăn al lui Travis, care face tot ce-i stă în putere pentru a se asigura că Lloyd şi Hrry nu mai scapă vii din El Paso, „oraşul denumit după sosul de fasole”.

             

            Regizat de fraţii Farrelly, Mai tăntălău, mai gogoman este, fără îndoială, unul dintre cele mai aşteptate filme lansate în acest an, care va aduce sărbătorilor de iarnă mai multe hohote de râs şi bună dispoziţie.

             

             

            Sursa: whatculture.com


            Comenteaza Subiectul
            Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

            Toate campurile sunt obligatorii.
            Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

            Comentariile Utilizatorilor