Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Maşinile din „Mad Max: Drumul Furiei” şi povestea lor!

      29 aprilie 2015, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Creatorul legendarei francize Mad Max, George Miller ocupă din nou scaunul regizoral şi aduce, din mai, pe marile ecrane Mad Max: Drumul Furiei, o nouă incursiune în universul exploziv al lui Max Rockatansky.

       

      În Mad Max: Drumul Furiei, cel de-al patrulea film din istoria francizei, Tom Hardy interpretează rolul principal, iar din distribuţie mai fac parte Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Nathan Jones, Josh Helman şi Rosie Huntington-Whiteley

       

      Filmul va ajunge în cinematografe pe 15 mai şi va avea aceleaşi maşini tunate cu care ne-a obişnuit în părţile precedente. Vehiculele au fost special construite pentru a rezista cascadoriilor ce au loc pe tot parcursul filmului. Iată o scurtă prezentare a acestora!

       

      Plymouth Rock

       

      Construit după modelul vechiului Plymouth sedan din 1937, această maşină de culoarea metalului are misiunea de a colinda deşertul, pentru a căuta resturi rămase de pe urma războiului. Atacă pe oricine este destul de nesăbuit să se avânte pe Drumul Furiei.

       

       

      The Big Foot

       

      The Big Foot este arma preferată a lui Rictus Erectus, fiul lui Immortan Joe. Un războinic de 2 metri avea clar nevoie de o maşină puternică. Caroseria grea din 1940, este propulsată de un motor V8 supraalimentat cu turbină de 400, o cutie cu transmisie automată, cauciucuri speciale de teren, agrenate de planetare rezistente de la un fost tanc militar. Înălţat cu peste 1 metru de la sol, Big Foot este singurul vehicul capabil să urce pe munte cu Immortan Joe în scaunul şoferului şi cu fiul acestuia mânuind un harpon plus o mitralieră.

       

       

      Buggy #9

       

      Istoria australiană a automobilelor cuprinde multe capitole care sunt oscure şi bizare din prisma americanilor. Spre exemplu, cazul Perentti. Deoarece maşinile Corvette nu au fost exportate pe meleagurile australiene şi au fost fabricate doar cu volan pe partea stângă, în anii 1970, angajaţii companiei Custom Performance Modificatin din Sydney, s-au hotărât să facă o copie a Corvette-ului, dar să folosească şasiul unui camion. Din cauză că vehicului era mult mai lung decât Corvette-ul original, rezultatul nu a fost cel aşteptat. Pentru realizatorii de filme, un Corvette construit pe cadrul unui camion robust oferă numeroase avantaje. Prin urmare, Buggy #9 a fost creat precum Perentti, iar în apocalipsa din Mad Max, unde toată omenirea are o cădere crucială, Perentti arată perfect.

       

       

      Mack

       

      Cea mai mare parte a populaţiei din Australia, s-a stabilit pe coastele continentului, centrul masiv al Australiei fiind un mare deşert, traversat de camioane mari care transportă diverse materiale. Prin urmare, aceste vehicule joacă un rol important. Mack este camionul cu remorcă, o piesă importantă aşezată în spatele flotei, responsabilă să cureţe, să colecteze şi să recicleze resturile rămase în urma ofensivei. Ca restul flotei, Mack este un camion impunător de recuperare, supus la ploaia de gloanţe şi harpoane şi la tot ce apare pe neprevăzute pe drumul furiei.

       

       

      Peacemaker

       

      Cine îndrăzneşte să se pună cu această maşină puternică, asemănătoare cu un tanc, în deşerturile uscate ale apocalipsei? Peacemaker este un vehicul de mare viteză, foarte manevrabil, adaptat pentru orice traseu şi are multă artilerie. Este un vânător curajos din anii ’70, devoratorul oamenilor şi nisipului din deşert.

       

       

      FDK

       

      Cu un motor de Volkswagen V8 supraalimentat, FDK are sarcina de a proteja convoiul. Butoiul asezat orizontal este de fapt o cisterna cu combustibil. FDK este vopsit într-un argintiu strălucitor, are nişte tobe interesante, aruncător dublu de flăcări şi ţevi de eşapament triple. Această maşină extrem de puternică aruncă flăcări în timp ce se deplasează pe câmpiile pustii pentru a căuta şi jefui tot ce întâlneşte în cale. Dacă ne uităm cu atenţie, caroseria seamănă cu cea a unul Volkswagen Beetle.

       

       

      The War Rig

       

      Un vehicul imens, modificat pentru a avea mai multă putere şi viteză, cu două motoare V8, 6 roţi şi o remorcă susţinută de alte 18 roţi, The War Rig este încărcat cu fluide şi arme de foc. O adevărată bestie de război, pilotată de cel mai experimentat şofer, Furiosa. O duzină de băieţi menţin pe poziţie camionul şi remorca acestui utilaj masiv, în timp ce un convoi de maşini şi motociclete goneşte în spatele lui prin deşert, aşteptând apocalipsa şi căderea bărbaţilor.

       

       

      The Nux Car

       

      Cu un motor super-turbo, alimentat cu azot, Nux este un coupe din anii ’30, cu 5 geamuri, care seamănă mult cu un Chevrolet. Acest vehicul este visul oricărui vitezoman. El reprezintă o adevărată armă pentru conducătorul auto care pune distracţia pe primul loc şi îşi arată furia şi puterea prin intermediul motorului V8. Nux este cel care aduce moartea, slujitorul fidel şi savantul letal. Pe capotă are un craniu fixat pe o cruce, iar pe volan capul unei păpuşi. Cel mai mare atu al lui Nux este motorul şi design-ul.

       

       

      The Gigahorse

       

      Acest vehicul este format din două Cadillac-uri Coupe DeVille, secţionate şi montate unul peste altul, sub care se află două motoare V8, conduse de o cutie de viteze manuală. Cu roţi duble pe spate, impunător şi cu un design incredibil, Gigahorse este modelul de vârf. Înarmat cu un harpon şi un aruncător de flăcări, Gigahorse este primul lucru pe care îl auzi şi ultimul pe care îl vezi pe Drumul Furiei.

       

       

      Interceptor

       

      Maşina originală a lui Max, gloriosul XB Falcon Coupe din 1974, odată regele şoselelor, acum o bestie rănită, forţată în afara drumurilor şi alimentată doar de mirosul unei cârpe îmbibate în ulei. Cu injectoarele şi turbosuflanta funcţionale, dar uzate, cauciucurile din spate zdrenţuite, ruginită şi huruind de la prea multe reparaţii şi prea puţine piese originale, Interceptor este o legendă decăzută, uitată de istorie, în afara timpului, dar niciodată în afara luptei....Pur şi simplu cea mai bună.  A fost inclusă în toate filmele din seria Mad Max.

       

       

      Drumul Furiei

       

      Iată o nouă imagine care arată exact numărul masiv de vehicule construite pentru Mad Max: Drumul Furiei. Vă aşteptăm din 15 mai în cinematografe să le vedeţi pe toate aceste "bestii" în acţiune!

       

       

       

      Sursa: caranddriver.com 

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor