Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Monopostul McLAREN M26 condus de James Hunt va fi scos la licitaţie

      1 octombrie 2013, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Dublu laureat al Premiului Oscar, regizorul Ron Howard, readuce pe marile ecrane rivalitatea feroce dintre legendarii piloţi de Formula 1, Niki Lauda (Daniel Brühlşi James Hunt (Chris Hemsworth).


      Producătorii de la Hollywood sunt înnebuniţi după poveştile bazate pe întâmplări reale, iar disputa feroce dintre cei doi sportivi pentru câştigarea Campionatului Mondial de Formula 1 din 1976 deţinea ingredientele perfecte pentru a fi transpusă într-un film dramatic, demn de marile ecrane.

       

      Pasiunile, temperamentele total diferite şi extremele la care au ajuns aceştia din dorinţa de a fi lideri mondiali, au fost cele care l-au convins pe Howard să regizeze filmul „Rush: Rivalitate şi adrenalină”. Legat de alegerea sa, regizorul american a declarat următoarele: „Când am auzit prima dată despre competiţia remarcabilă dintre Lauda şi Hunt, acţiunea poveştii mi s-a părut absolut irezistibilă. Personajele sunt foarte complexe, pentru că şi rivalitatea piloţilor era crâncenă....Chiar şi cei care nu erau fani ai curselor de Formula 1 vorbeau despre concurenţa dintre cei doi rivali”.

       

       

      James Hunt şi Niki Lauda se împing unul pe celălalt până la limita rezistenţei fizice şi psihice, prinşi într-un vârtej al rivalităţii şi dependenţei de adrenalină, unde chiar şi cea mai mică greşeală poate fi fatală. Dincolo de întrecerea sportivă, filmul pătrunde şi în viaţa personală a celor doi, unde le regăsim pe Olivia Wilde şi românca Alexandra Maria Lara, în rolurile soţiilor Suzy Miller, respectiv Marlene Lauda.

       

      Coincidenţă sau nu, chiar la sfârşitul acestei luni, monopostul McLaren M26 condus de legendarul James Hunt, cu care a obţinut victoria finală la Grand Prix, va fi scos la licitaţie de către reprezentanţii RK Motors Collector Car Auctions.

       

      În anul 1976, Niki Lauda şi James Hunt s-au înfruntat în cursa de formula 1 din Grand Prix-ul Germaniei în Nürburgring. Un accident catastrofal a avut loc în tura a 2-a a cursei, când Ferrari-ul lui Lauda a ieşit de pe pistă din cauza problemelor cu suspensia, a lovit un terasament şi s-a rostogolit în calea unui alt concurent. Maşina de curse a lui Lauda a fost cuprinsă de flăcări şi a ars aproape în totalitate, însă acesta a supravieţuit şi s-a întors şase săptămâni mai târziu, foarte speriat şi cu dureri pentru a se întrece cu principalul său adversar, James Hunt.

       

      Scenele care prezintă cursele de maşini sunt pline de adrenalină, iar tensiunea membrilor echipajului aflaţi la boxe este extrem de autentică.

       

       

      Actorul de origine australiană Chris Hemsworth („Thor”) este Hunt, un genial pilot de curse din echipa celor de la McLaren şi, totodată, un adevărat playboy britanic, care potrivit internetului, ar fi avut în jur de 5000 de iubite. Într-una din secvenţele de început, James intră într-un spital clătinându-se şi plin de sânge din cauza unui accident pe pistă,  şi se prezintă în stilul Agentului 007: „Hunt. James Hunt”. După câteva minute este surprins făcând sex (în spatele perdelelor) cu asistenta care se îngrijea de el.

       

      La polul opus este austriacul Lauda din echipa Ferrari, interpretat extraordinar de actorul german Daniel Brühl („Inglourious Basterds”). Personajul său este un tip metodic, lipsit de umor și dificil din toate punctele de vedere, care îl eclipsează total pe blondul Hemsworth

       

      Miros de combustibil şi ulei ars, vuiet de motoare turate la maxim, glamour, sex şi femei frumoase – toate acestea le veţi regăsi în „Rush: Rivalitate şi adrenalină”, un film care subliniază faptul că la volanul acelor maşini infernale se află oameni, în carne şi oase şi nu super eroi.

       

      Distribuit în România de MediaPro Distribution, pelicula „Rush: Rivalitate şi adrenalină” poate fi vizionată în cinematografe începând cu data de 27 septembrie 2013.  

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor