Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      „NOS4A2”-un altfel de vampir

      15 mai 2019, Autor: AMugglesReview
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      După succesul pe care echipa de la AMC l-a avut cu serialul binecunoscut „The Walking Dead” bazat pe benzi desenate, care a ajuns în prezent la sezonul 9, aceasta se pregătește de lansarea unui nou show, denumit NOS4A2, adaptarea unui roman horror-dark-fantasy modern. Volumul cu același nume a apărut destul de recent, în 2013, și îi aparține lui Joe Hill. Primele două episoade sunt regizate de către Kari Skogland (de curând nominalizată la premiul Emmy pentru munca ei din „The Handmaid’s Tale/ Povestea Slujitoarei”), iar show-ul este programat să fie lansat în luna iunie a acestui an și să conțină 10 episoade de aproximativ o oră fiecare.

       

      Pentru început, sunt sigură că vă întrebați ce este cu numele serialului, format din litere și cifre, părând a fi indescifrabil la prima vedere. Ei bine, acesta nu este nimic altceva decât numărul de la mașina unuia dintre personajele principale- Charlie Manx (Zachary Quinto)- și se citește ca „Nosferatu” (o denumire arhaică de origine ungaro-română, sinonim al cuvântului „vampir”, popular în industria cinematografică datorită filmelor precum clasicul „Nosferatu” din 1922). Însă, acest vehicul- un veritabil Rolls-Royce Wraith din 1938, de culoare neagră-nu este utilizat în scopuri uzuale, ci reprezintă un obiect magic prin care Manx își ademenește victimele, simpli copii, pe care îi răpește în scopuri necurate.

       

       

      Rezumatul pe care îl găsim pe orice site sună cam așa: Charlie Manx este un nemuritor fermecător ce se hrănește cu sufletele copiilor pe care îi răpește și îi „depozitează” într-un ținut numit „Christmas Land” („a very special place where every day is Christmas day and unhappiness is against the law” așa cum îl definește proprietarul). Cu toate acestea, secretul său este în pericol de a fi demascat de către o tânără, Vic McQueen( Asleigh Cummings), care de abia și-a descoperit puterile supranaturale. Primul episod este învăluit de mister și presupuneri, specific horror-urilor care nu au intenția să transmită groaza către public prin jump-scares, iar povestea începe încă din primele momente, fără vreo explicație. Aici, în Iowa(așa cum debutează primul episod) are loc un omor, urmat de o răpire a unui băiețel pe nume Daniel Moore (Asher Miles Fallica), realizată de Charlie Manx, inițial un bătrân deloc atrăgător din punct de vedere fizic. În paralel ne este prezentată viața lui Vic: tânăra provine dintr-o familie modestă și doar aparent fericită, este pasionată de motociclism și vrea să urmeze cursurile unui prestigios, dar costisitor colegiu de arte. Deși se vede că fata este mult mai apropiată de tatăl ei, care o sprijină în a-și îndeplini visurile, el se dovedește a fi partea „negativă” a familiei. Pentru a scăpa de certurile ce devin din ce în ce mai dese, singurul mod de evadare este să iasă la o plimbare cu motocicleta ei (în roman cu bicicleta, dar vehiculul probabil că a fost înlocuit pentru a-i oferi tinerei un caracter mai puternic), aflând și de abilitățile ei neobișnuite: în timp ce trece printr-un pod ce aparent a fost demolat acum mult timp, ea este transportată în anumite locuri și poate găsi tot ceea ce își dorește.

       

       

      Spre deosebire de alte seriale ce încep în forță prin a-și impune cursul narativ cu o expozițiune precisă ce explică totul pentru neștiutori, NOS4A2 ia o altă direcție și prezintă cele două personaje principale, aflate în opoziție: Vic- repezentantă a forțelor binelui- și Charlie- „creatura” rea. Acesta din urmă apare înițial ca un bătrân cu părul alb și fața umplută de riduri, ca pe parcurs să întinerească până ce ajunge la chipul tânăr și destul de atrăgător al lui Zachary Quinto. Antagonistul are o fire șarmantă, este un bun ispititor,știind cum să își ademenească victimele și să le facă să creadă tot ceea ce le povestește. În afară de nevoia sa constantă de copii, probabil pentru a se menține veșnic tânăr, Manx se întovărășește și cu adulți destul de înceți la minte, care pică mai repede în capcană decât tinerii, devenind complicii lui. Un astfel de personaj este Bling Partridge (Olafur Darri Olafsson), deși am o vagă presimțire că el va ajunge de partea binelui. La extrema opusă se află Vic McQueenn, tânăra cu o familie destrămată ce suferă mai multe schimbări și încearcă să își înțeleagă destinul. Ea nu vrea să accepte ceea ce i se întâmplă, atât certurile părinților, cât și „iluziile” că poate călători prin intermediul podului, este temătoare și se simte singură, deși pare o persoană încrezătoare. Întâlnirea cu Maggie Leigh (Jahkara Smith), un medium ce poate prezice viitoul cu ajutorul pieselor de „Scrabble”, nu o prea motivează, deși până la urmă își dă seama că nu a înnebunit și află că nu este singura căreia i se întâmplă asemenea fenomene paranormale, ba chiar că este pionul cel mai important pentru a-l înfrânge pe Manx. Chiar dacă este necunoscută față de colegul ei pe care îl cunoaștem din noua serie „Star Trek” sau din cel de-al doilea sezon al serialului „American Horror Story”, Ashleigh Cummings este o față fresh ce oferă personajului vitalitate, talentul ei fiind dublat și de ceilalți actori din rolurile secundare sau episodice.

       

       

       NOS4A2 este gata să ademenească atât tineri ca spectatori (după cum vrea și „vampirul” din serial), cât și adulți dornici de a viziona o combinație dintre poveștile generice cu celebrul Nosferatu și lumea cât de cât modernă ( acțiunea se petrece undeva prin anii 90).  Nu știu de ce, dar cred că ținta vor fi tot adolescenții care vor să urmărească din ce în ce mai multe seriale care se îndepărtează de realitate. Asul din mânecă al show-ului este cu siguranță data lansării, adică începutul verii, de obicei serialele de genul optând pentru o premieră toamna, de preferat cât mai aproape de Halloween. În cazul în care vă numărați printre cinefilii în căutare de un nou serial sau doriți să aflați mai multe despre ce pare a fi cea mai nouă achiziție în materie de vampiri ai cinematografiei, fiți cu ochii în patru pentru lansarea serialului „NOS4A2” în luna iunie, pe AMC.

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor