Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Nu știu ce să fac cu mâinile nici când sunt singur

      19 noiembrie 2018, Autor: Iosif Prodan
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Da, asta chiar e o replică din Hackerville episodul 4 și e rostită de Andi Vasluianu. Aș putea să zic că nu se poate merge mai jos de-atît, dar aș fi prea optimist. Cum era de așteptat, povestea se complică prin revenirea tatălui Lisei, un ins cu un trecut cam dubios (aparent a comis o crimă, dar care e cam trasă de par în economia scenariului - l-a omorît pe tatăl lui Adam).

       

      Pentru că n-o s-o facă altcineva, o să reiau ce ziceam în paragraful final din cronica de la episodul 3: “Ce ne-am aștepta să se întîmple în episodul 4 e rezolvarea conflictului cu germano-albanezul Andrei Borisov, foarte probabil cineva va muri sau măcar va ieși din schema poveștii (să zicem Dragoș), Cipi ar trebui să reflecteze la postura în care a ajuns și probabil i se va propune din partea Poliției Române/Poliției Germane o colaborare care să-i ofere protecție (observasem în articolul anterior că existența unui minor fără adulți care să-l aibă în custodie e cel puțin ciudată, deci să vedem cum va fi rezolvat acest plothole) și, dacă nu cerem prea mult, trecerea la o etapă superioară în relația dintre Lisa și Sandor, care să elimine dialogurile stupide pe care a trebuit să le ascultăm în acest episod”.

       


       

      OK, povestea cu Andrei Borisov încă nu s-a rezolvat și asta pentru că cei doi polițiști, Adam și Lisa, vor s-o facă pe eroii și nu comunică cu șefii lor nimic din ce știu despre cazul la care lucrează. De unde trupele SAS, care îl reperează pe individ, ar fi trebuit să-l urmărească și aresteze (trăsese într-un ofițer de poliție în episodul anterior, totuși), eșuează pînă și în găsirea unui copil care e acum cvasi-sechestrat de cei doi supereroi care “se pierd” în Timișoara mergînd cu tramvaiul.

       

      Dragoș moare însă, cuplul de eroi chiar trece la un next level, dar asta nu ne scapă de ridicolul discuțiilor și contextelor în care cei doi se tot regăsesc. Altfel, ea încă nu se întoarce în Germania deși nu trece un episod fără că unul dintre șefii ei de la Frankfurt să nu o someze să revină la bază. De data asta le închide telefonul în nas. Practic, relația Est-Vest în Hackerville e în felul următor: în România există niște oameni care sînt foarte buni profesioniști luați individual, dar sistemul instituțional e perfect disfuncțional (sau prea lax ca să ai cu cine lucra), pe cînd în Germania indiferent cum sînt indivizii, instituțiile sînt zeiss. Iar Lisa noastră goes full Romanian, e cuprinsă de sistemul de aici și vrea să iasă în evidență (mai ales) cu skill-urile ei sociale fenomenale.

       


       

      Cît despre Cipi, incompetența profesională a lui mami Lisa și tati Adam (căci se formează această familie “mai netradițională, așa” în lipsă de ceva mai bun) nu-l aduc într-o poziție care să-l protejeze într-adevăr de rău-făcătorii care îl urmăresc, așa că din lipsa de suport domestic stă aproape de cei doi. Iar ca spectatori dăm o tură prin casele fiecăruia dintre personaje, vizitînd astfel cam toate tropurile posibile legate de familie.

       

      Walter se plictisește singur în Germania, Lisa a cam scăpat din cușca familială, așa că vine după ea în Timișoara. Moșul pare securist, aflăm că a comis o crimă în timp ce pleca din țară (dar încă nu știm nimic despre ce funcție a avut înainte de 1989), se cunoaște cam bine cu șeful lui Adam, dar după o zi de acțiune narativă încă n-o întîlnește pe Lisa.

       

      Avînd în vedere modul neobișnuit (eufemistic vorbind) în care autoritățile românești abordează acest caz, e greu de prevăzut cît va mai dura pînă va fi rezolvat conflictul narativ - probabil va trebui să așteptăm finalul sezonului ca să putem pune punct poveștii. Conform tradiției, ar trebui să avem și un mic hiccup în relația dintre Lisa și Adam, vor fi devoalate mai multe aspecte ale trecutului lui Walter (posibil că Adam să afle cine i-a omorît tatăl - ceea ce ar putea duce la hiccup-ul menționat anterior). De notat că Cezar “Scufița Roșie” Iacob e back on track, deși i se sucise/rupsese mîna în episodul anterior, iar acum e înapoi pe hacker-eală cu băieții răi.


       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor