Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Obelix luat la bani mărunţi! Gérard Depardieu, răspunde!

      11 octombrie 2012, Autor: Bogdan Tirlea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Ce v-a atras să îmbrăcaţi din nou costumul lui Obelix?


      Ador acest personaj. Mintea lui Obelix e ca un câmp de floricele, nu are nici măcar un gând rău în cap. Şi, dacă printr-un ghinion, îi trece un gând urât prin minte, se întristează iremediabil. Asta îl face extrem de ataşant. Nu are nici o trăsătură negativă. E doar un grăsan... căruia nu-i place să fie tratat de grăsan!

       

       

      Vi se aseamănă în vreun fel?


      Da, uneori mă mai vexez şi eu. Nu ştiu dacă îmi seamănă neapărat, dar dragostea pe care o port acestui personaj se traduce, probabil, printr-o dorinţă de a-i semăna. Nu îl invidiez pentru forţa lui, pentru că am un fel de-a fi care poate să ducă multe, ci mai degrabă tonusul lui pozitiv.

       

       

      Pentru un gastronom ca dvs. e posibil să ai un asemenea apetit pentru carnea de mistreţ?


      Dar e foarte bun mistreţul! Eu îl prefer, însă, mai degrabă în sos, decât la grătar. Apetitul lui Obelix nu e egalat decât de generozitatea şi capacitatea sa de a se minuna. La fel face şi când se îndrăgosteşte: exagerează. Nu e raţional, dar e frumos.

       

       

      Care e poţiunea dvs. magică?


      Viaţa! Se poate că excesul meu de vitalitate să fie uneori descurajant pentru cei din jurul meu...

       

       

      Toată lumea e de acord că nici un alt actor nu ar putea să-l incarneze pe Obelix. Vă face plăcere să fiţi asociat cu acest personaj?


      Da, cu atât mai mult cu cât e simpatic. Este excepţional să poţi da viaţă unei caricaturi sau unei trăsături de personalitate.

       

       

      Aţi avut vreodată ocazia să-l întâlniţi pe Gosciny?


      Absolut. În anii ’70 am jucat în Le Viager şi Les Gaspards, filme de Pierre Tchernia, pe care acesta le-a scris împreună cu Goscinny. Îmi plăcea enorm Gosciny, pentru că era inteligent, glumeţ şi bun la suflet. Îi regăsim spiritul în Le Petit Nicolas sau Astérix et Obélix. Era un adult care se asemăna cu acei copii cărora le place să observe totul în jur. Tchernia e şi el aşa, la fel, Jean Carmet şi Michel Serrault erau aşa. Mai târziu l-am cunoscut şi pe Uderzo, care e un spirit mult mai organizat.

       

       

      Vă e dificil să vă pliaţi de fiecare dată pe cerinţele unui nou regizor pentru a interpreta acest personaj?

       

      Nu, pentru că viziunea pe care o am eu asupra personajului e întotdeauna legată de cea a filmului şi de scenele care mi se dau să le joc, iar aici sunt câteva minunate: momentul în care Obelix îi explică lui Idefix că nu poate să-l ia cu el în Bretania e forte emoţionant. Sau când Obelix îndrăzneşte să plece cu Miss Macintosh, iar Asterix îl ceartă un pic, îi răspunde că el e cel mai bun prieten al său, şi asta contează cel mai mult; e maginific! Personal, îmi place când îmi e dor de cineva, pentru că aşa regăsirea e mult mai dulce.

       

       

      Cum vi se pare noul Asterix?


      Reuşita filmului i se datorează în mare parte şi lui Laurent, cel care l-a ales pe Edouard. Îmi place aerul lui de dandy, un pic arogant, tipic imaginii pe care ceilalţi o au despre francezi.

       

       

      Ce apreciaţi cel mai mult la Laurent Tirard?


      Îl ador pe Laurent! E un om minunat pentru că, faţă de alţi regizori, are ceva în plus: gustul pentru lucrurile simple, flexibilitate, o prospeţime şi capcaitatea de a se bucura ca un copil. Nu încearcă să pară cine nu eşi nici să fie invizibil.  

       

       

      Ce părere aveţi despre 3d?


      În general, nu sunt un mare consumator de 3D; mi se pare că e mai potrivit pentru filme SFA americane. Mereu am preferat ca, în loc să văd Batman sau Avatar la cinema, să citesc A.E. van Vogt, Isaac Asimov sau alţi mari autori ai genului. Dar trebuie să recunosc că tehnica 3D e foarte potrivită ca să dai viaţă unor personaje cu trăsături deja îngroşate, cum sunt cele din benzile desenate, sau să ilustrezi spiritul unui sătuc breton care rezistă graţios atacurilor lui Iulius Cezar.

       

       

      Aţi simţit că tehnica 3D v-a constrâns în vreun fel, ca actor?


      N-am simţit nicio constrângere, nici să joc pe croma, nici în faţa unei camere 3D. Ştiţi, meseria de actor este cea mai infantilă şi mai formidabilă, în acelaşi timp, din câte există. Când nu te iei în serios e extraordinar, pentru că nu o resimţi ca pe o muncă propriu-zisă. De aceea mă enervez când văd oameni care îşi pun în cap că ei au o misiune şi intelectualizează tot.

       

       

       

      Care sunt cele mai plăcute amintiri de la filmări?


      Mi-a plăcut să filmăm în Irlanda. A fost minunat, iar clima mi s-a potrivit. Dacă Edouard e ca o şopârlă care caută soarele, eu sunt un animal al  ţinuturilor friguroase.

       

       

       

       

       

       

      Vezi trailer

       

       

      "Asterix şi Obelix: În slujba Maiestăţii Sale" (Astérix and Obélix: God Save Britannia / Asterix et Obelix: Au Service de Sa Majesté 3D) va intra în cinematografele din România din 19 octombrie.

       

      Detalii film

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor