Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      ”Orașul corupt” (Broken City) - un thriller grunge

      1 februarie 2013, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       

      Cu toate că beneficiază de o distribuție cu nume sonore, ”Orașul corupt” are un aer grunge extrem de pregnant.

       

      Regizată de Allen Hughes (care nu mai face echipă cu fratele său, Albert), după un scenariu aparținând debutantului Brian Tucker, această dramă noir prezintă povestea lui Billy Taggart (Mark Wahlberg), un fost polițist care își pierde locul de muncă după ce a împușcat mortal un tânăr în vârstă de 16 ani și care își folosește calitățile de investigator, devenind un detectiv particular extrem de apreciat pentru abilitățile sale.

       

      Misiunea lui zilnică era de a urmări și fotografia soțiile bănuite de adulter, însă totul va căpăta alte dimensiuni atunci când unul din politicienii care candidează la postul de primar al orașului New York apelează la serviciile sale.

       

      Detalii film

       

      El va avea misiunea de a o urmări pe soția acestuia (Catherine Zeta-Jones), suspectată că ar avea o relație extraconjugală. Billy Taggart confirmă temerile clientului său (Russel Crowe) că soţia lui are o relație intimă chiar cu Barry Pepper (Kyle Chandler), propriul manager de campanie electorală.

       

       

      La scurtă vreme după ce fostul poliţist îi comunică edilului informaţiile pe care le-a obţinut în timpul anchetei, amantul se stinge din viață în condiţii suspecte. Flerul lui Billy Taggart îi spune acestuia că este vorba despre o crimă al cărei principal suspect este chiar primarul încornorat, iar, pe masură ce investigaţia avansează, detectivul pătrunde în culisele afacerilor imobiliare ilegale pe care le intermediază primarul şi care îi îngroașă acestuia conturile cu bani murdari.

       

       

      Comparat cu ”Chinatown for Dummies”, datorită felului în care evidențiază corupția din interiorul sistemului, acțiunea din ”Orașul corupt” este de o pasivitate stranie: de cele mai multe ori suntem martorii unor situații în care personajele fie urmăresc, fotografiază sau înregistrează pe cineva, fie citesc ceva. Un moment haios din film este acela în care iubita lui Taggart, actriță de profesie, îl ia pe eroul nostru la premiera celui mai recent proiect al său, în care are o scenă unde apare goală, dansând lasciv în poala directorului ei și facând sex cu acesta. Ce ziceți de această nouă turnură?!

       


      Pentru a reda cât mai autentic tensiunea interioară a personajelor sale, Hughes se joacă cu camera de filmat, plasând-o foarte aproape de actori. Și i-a ieșit de minune treaba asta, obținând empatia publicului, mai ales atunci când Wahlberg se mișcă și vorbește în șoaptă (așa cum a mai facut-o anul trecut în filmul ”Contraband”)! Toți ochii sunt ațintiți asupra lui Taggart, care trece printr-o mulțime de pericole, pentru a putea ieși cu fața curată din mrejele de intrigi și corupție ce-l înconjoară...Iar când pământul începe să se clatine sub picioarele sale, obiectivul camerei se apropie și mai mult.

       

       

      Atât Hughes, cât și cineastul Ben Seresin folosesc focalizarea superficială pentru a prezenta un univers în care totul scapă de sub control într-o fracțiune de secundă. Această tehnică este extrem de deșteaptă și are un impact deosebit asupra privitorilor, cu toate că știm exact în ce direcție se îndreaptă lucrurile. Allen Hughes împreună cu fratele său, Albert, au mai avut proiecte ambițioase (”Dead Presidents” și ”Menace II Society”) care analizează viața socială și politică americană, iar ”Orașul corupt” continuă în aceeași direcție.

       


      Orașul corupt” este distribuit în România de Media ProDistribution și va avea premiera în cinematografe pe data de 8 februarie. 

       

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor