Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      "Pan-Aventuri înȚara de Nicăieri", o calatorie magică dincolo de limitele imaginatiei

      4 octombrie 2015, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       

      Vă mai amintiți povestea lui Peter Pan, povestea legendară a lui JM Barrie despre Wendy, Tinkerbell, căpitanul Hook, Țara de Nicăieri și băiatul care putea zbura?

      V-ați întrebat vreodată de unde a venit Peter? Cum a ajuns în tărâmul magic din Țara de Nicăieri? De ce el poate să zboare și noi nu? Ei bine, binecunoscutul regizor Joe Wright ne aduce toate răspunsurile la aceste întrebări în cea mai recentă adaptare după clasica poveste, "Pan:Aventuri în Țara de Nicăieri".

       

       


      Levi Miller interpretează rolul emblematic al lui Peter făcându-și astfel debutul în cariera cinematografică. Abandonat pe treptele unui orfelinat numit Casa Lambeth pentru Băieţi, cu un bilet, o sărutare şi un talisman în formă de nai, pe o sfoară prinsă în jurul gâtului său, Peter trăiește cu speranța că mama lui va reveni la el și îl va recupera. În timp ce dormeau în orfelinatul de coșmar în care se aflau, Peter și o multitudine de alți băieți sunt inexplicabil răpiți de pirați șiduși pe o insulă neștiută care era controlată de temutul Barbă Neagră (Hugh Jackman).


      Dar nu este Ţara de Nicăieri pe care o cunoaştem cu toţii. Sub stăpânirea lui Barbă Neagră, Peter şi ceilalţi orfani, împreună cu alte câteva mii de copii, sunt aruncaţi într-un puţ adânc, unde sunt obligaţi să sape încontinuu, în căutarea celei mai valoroase pietre nestemate, pixum, din care se extrage praful de zâne. Peter descoperă ca el este cel ales și asteptat de nativii tărâmului să îndeplinească o profeție și astfel să-i elibereze de sub tirania acestui crunt pirat. 

       

      Ceea ce urmează este o aventrură către celebra Tara de Nicăieri reinterpretată pentru publicul modern cu creaturi CGI și pirați care cântă melodiile celor de la Nirvana și The Ramones.


       

      Hugh Jackman este vedeta filmului interpretandul pe Barbă Neagră, personajul negativ al întregii povești, dandu-i unșarm aparte, carismatic și periculos în același timp, făcând astfel din interpretarea sa una memorabilă. Enigmaticul pirat nu numai că este răutatea întruchipată, dar îi mai place şi să se audă vorbind, ţinând discursuri ample şi folosind cuvinte mari. El trăieşte într-un fel de nebunie autoimpusă, se răzbună pe toată lumea din jur, este o forţă terifiantă şi imprevizibilă.

       

      Interpretarea lui Hook de către Garrett Hedlund a părut un pic neobișnuită. Probabil din cauza accentului care i-a fost dat sau a modului în care a fost personificat. Oricare ar fii motivul evident este faptul că personajul se comportă total diferit decât în povestea originală. Pur și simplu nu se identifică cu Capitanl Hook asa cum și l-a imaginat J.M. Barrie ci mai degrabă cu un Indiana Jones jovial și prietenos, cu ambele mâini, în căutarea unei căi de ieşire din Ţara de Nicăieri, care îşi dă seama că Peter poate fi biletul lui de plecare. 

       

      Astfel împreună cu prințesa Tiger Lily, interpretată cu o graţie nepământeană de către Rooney Mara, îl ajută pe Peter săîși împlinească destinul.       

      Joe Wright creează un film plin de aventură și distracție și recreează Tara de Nicăieri într-o înfațisare complet nouă șisurprinzătoare, plină de culoare, formă şi ciudăţenie, cu imagini minunate ce vor părea desprinse din imaginaţia copiilor.


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor