Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Camera secreta

      Home » Camera secreta » ”Paradisul spulberat”, o realizare vizuală de excepţie

      Camera secreta

      • Festivalurile de azi
      • #biografice
      • #Cronica
      • #esteHorror
      • #interviu
      • #ZonaCopiilor
      • Premierele lunii
      • Saga Amurg
      • TOP "Cei mai ..."
      • TOP "Cele mai ..."

      Bloguri partenere

      • CineAmator

      Reviste partenere

      • Revista 2
      • Revista 1
      • Revista 3

       

       

       

       

       

      Cu toate că este o producţie spaniolă, filmul “The ImpossibleParadisul spulberat”este o realizare vizuală de excepţie, iar interpretările actorilor, inclusiv ale copiilor, îl fac şi mai tulburător.

       

      Regizorul horror-ului de mare succes “The Orphanage”, Juan Antonio Bayona, ne prezintă o dramă inspirată din fapte reale, de o simplitate şi un realism emoţionant şi cutremurător, care are în prim plan valorile familiare.

       

      Maria (Naomi Watts) şi Henry (Ewan McGregor), împreună cu cei trei copii ai lor pleacă în Thailanda, pentru a-şi petrece vacanţa de Crăciun în exoticul The Orchid Resort.

       

       

      Însă în dimineaţa zilei de 26 decembrie 2004, visul lor frumos se transformă într-un coşmar teribil. În timp ce familia se afla la piscină, se aude un zgomot asurzitor. La scurt timp după aceea, toţi cei prezenţi sunt înghiţiţi de valurile uriaşe şi se pierd unii de ceilalţi. Maria rămâne cu băiatul cel mare, Lucas (Tom Holland), iar Henry dispare în valuri cu ceilalţi doi băieţi ai lor, Thomas şi Simon. Lupta lor pentru supravieţuire este cumplită şi imaginile cu rănile sunt greu de suportat, chiar si de persoane mai puţin sensibile.

       

       

      Şi chiar dacă apa trece, lupta acestora nu se opreşte aici, pentru că în tot acel haos fiecare încearcă să-şi găsească familia, sau ce a mai ramas din ea. Şi, adesea, supravieţuitorilor li se greşeste numele, ceea ce face găsirea lor şi mai dificilă.

       

       

      Maria, personajul jucat de Watts, este o femeie delicată şi curajoasă în egală măsură. Secvenţele cu tsunami sunt cutremurătoare, iar scena cu Maria şi fiul ei cel mare, Lucas (Tom Holland care a jucat excelent), când încearcă să se salveze, este extraodinară şi plină de sensibilitate. Pe de altă parte, actorul McGregor interpretează rolul lui Henry, un tată şi soţ disperat, care încearcă să facă pe eroul, cu toate că ştie că nu are mari sorţi de izbândă.

       

       

      Legat de rolul pe care îl joacă, actorul a declarat: “Am fost foarte prudent cu privire la acest film. Este o poveste despre ceva teribil care s-a întâmplat în istoria recentă, un dezastru în care foarte mulţi oameni şi-au pierdut vieţile, iar ideea de a realiza un film pe marginea acestui subiect apăsa ca o povară pe umerii mei. Dar nu am explorat niciodată calitatea de tată pe marele ecran şi sunt tată de aproximativ 15 ani, aşa că am fost de acord să citesc scenariul. Nu mi-am putut stăpâni lacrimile. Din acest motiv consider că este în regulă să facem filmul fiindcă este despre spiritul uman şi despre ceea ce ne face să vibrăm

       

      Vezi trailere

       

      Distribuţia este completată de Marta Etura (Simone), Sonke Mohring (Karl), Dominic Power şi Geraldine Chaplin.

       

      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!