Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      ”Paradisul spulberat” sau fragilitatea oamenilor în faţa dezastrelor naturale

      11 ianuarie 2013, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Având la bază o poveste emoţionantă, cu personaje în care aproape oricine se poate regăsi şi prezentând secvenţe spectaculoase cu tsunami – fac din “Paradisul spulberat” un film memorabil, care te marchează mult timp de la vizionare.


      Pelicula Paradisul spulberatse bazează pe fapte reale din 2004, când un tsunami a devastat Asia de Sud-Est. În dimineaţa zilei de 26 decembrie, un zgomot puternic a anunţat catastrofa iminentă. În câteva minute, paradisul exotic a fost spulberat de furia apelor.

       

      Vezi trailere


      Maria (Naomi Watts), Henry (Ewan McGregor) şi cei trei copii ai lor se duc să-şi petreacă sărbătorile de iarnă din anul 2004 în Thailanda. Aceştia plănuiesc câteva zile de relaxare într-un hotel de lux, alături de alţi turişti străini sosiţi să-şi petreacă vacanţa în Thailanda. În timp ce Maria şi Henry se aflau în piscină cu copii lor,  un val gigantic se îndreaptă spre cei de acolo şi distruge totul într-o clipită. Plaja, şezlongurile, piscina şi camerele hotelului sunt măturate de valurile uriaşe şi învolburate, geamurile sunt transformate în cioburi, palmierii sunt smulşi din rădăcini, iar oamenii sunt îngropaţi sub apele murdare.

       


      Maria şi Henry sunt despărţiţi cu brutalitate, femeia rămânând cu fiul cel mare, Lucas (Tom Holland), iar bărbatul cu ceilalţi doi băieţi, eforturile lor disperate de a se regăsi fiind dublate de spaima că persoanele dragi ar fi putut să nu supravieţuiască acestui dezastru natural. Familia trece de la extaz la agonie, devenind captivă alături de alte mii de străini şi începând lupta pentru supravieţuire.

       


      Cu siguranţă, mulţi dintre voi cunoaşteţi tragedia care a lovit regiunile de coastă  din Indonezia, Sri Lanka, Thailanda şi India în 2004, când un tsunami de 30 de metri din Oceanul Indian a ucis 230.000 de oameni. Acest moment reprezintă una din cele mai mari drame din istoria modernă şi preferăm să nu insistăm asupra acestuia. Cu toate acestea, am mers să vizionăm filmul lui Bayona şi nu ne-a părut rău!

       


      Filmul “Paradisul spulberat” are în prim plan valorile familiare. Povestea este prezentată din perspectiva unei familii obişnuite, cu ai cărei membri ne putem identifica extrem de uşor. Eu m-am regăsit în personajul interpretat de Naomi Watts (Maria), deoarece am familia mea.. Prin urmare, am înţeles perfect lupta şi chinurile prin care trece Maria pentru a-şi regăsi familia. Şi puştii care vor urmări acest film, se vor identifica cu Lucas (Tom Holland), un adolescent retras care se vede nevoit să devină salvatorul familiei. De fapt, acest moment reprezintă o adevărată călătorie iniţiatică, finalizată prin maturizarea tănărului Lucas.

       


      O scenă extraordinară şi profund emoţionantă este cea în care Maria şi fiul ei cel mare încearcă să ajungă într-un loc mai înalt, pentru a se proteja de furia valurilor. La un moment dat, cei doi aud plânsul unui copil prins undeva în mijlocul acelui haos, însă Lucas insistă să-l ignore. Maria îl opreşte, îl priveşte în ochi şi îi spune că vor încerca să salveze acel copil, chiar dacă va fi ultimul lucru pe care îl vor face.

       


      Juan Antonio Bayola scoate în evidenţă fragilitatea oamenilor, mai ales în faţa dezastrelor naturale. Ce putem face pe viitor? Cum putem preveni asemenea catastrofe? Cum putem salva vieţi? Iată câteva din întrebările pe care “Paradisul spulberat” le ridică, cu răspunsuri în timp.

       Teroarea cu care se confruntă oamenii prinşi în mijlocul acestui dezastru natural este atenuată însă de neaşteptate gesturi de bunătate, compasiune şi curaj, Maria, Henry şi cei trei băieţi fiind ajutaţi să depăşească aceste înfricoşătoare ore din viaţa lor.

       

      Detalii film


      Imaginile spectaculoase, muzica şi efectele speciale remarcabile sunt “ingredientele” folosite de regizor pentru a trezi în spectator tot felul de senzaţii, pentru a se scufunda odată cu personajele….

      În altă ordine de idei, trebuie să punctăm performanţele actoriceşti ale lui Naomi Watts şi Ewan McGregor, în condiţiile unor roluri extrem de solicitante, atât din punct de vedere emoţional, cât şi fizic. De asemenea, tânărul actor Tom Holland, Lucas, băiatul cel mai mare al familiei, debutează puternic pe marele ecran cu acest rol.

       

      Rezerva-ți bilet


      În concluzie, dacă vă plac filmele cu dezastre naturale sau dacă vă număraţi printre fanii lui McGregor şi Watts, atunci trebuie neapărat să mergeţi să vedeţi filmul “Paradisul spulberat”. 

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor