Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      “Paranoia” – confruntarea dintre cei mai puternici şi bogaţi doi titani IT pentru supremaţia digitală!

      30 septembrie 2013, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Maestru al thrillerului modern”, conform publicaţiei Boston Globe, Joseph Finder este un autor american devenit celebru datorită romanelor sale inspirate de activităţile agenţilor secreţi în conflictele internaţionale. De asemenea, cărţile acestuia abordează o tematică modernă, îndreptată cu predilectie spre zona companiilor multinaţionale, a finanţelor sau a tehnologiei hi-tech.

       

      După succesul peliculei „High Crimes(Ashley Judd, Morgan Freeman şi James Caviezel), ecranizată după romanul omonim al lui Finder şi regizată de Carl Franklin, abia aşteptam să vedem pe marile ecrane un alt film realizat după o carte de-a sa.

       

      Paranoia” este un film care tratează o problemă veche şi actuală în acelaşi timp – spionajul economic! Ca să fim mai expliciţi, imaginaţi-vă o confruntare acerbă între Bill Gates şi Steve Jobs, care sunt dispuşi să facă absolut orice, inclusiv să calce pe cadavre, pentru a deţine supremaţia mondială în domeniul IT şi telecomunicaţiilor.

       

       

      În acest univers corupt, Marii Boşi sunt dispuşi să facă pe dracul în patru pentru a rămâne lideri pe piaţă, chiar dacă asta presupune şantajarea angajaţilor şi încălcarea legilor. În cazul de faţă, vorbim de Harrison Ford şi Gary Oldman, ce interpretează rolul a doi magnaţi din industria tehnologică. Liam Hemsworth joacă rolul lui Adam Cassidy, un geniu în calculatoare, angajat entry-level la una din cele mai mari companii de telecomunicaţii din lume. Inteligent şi ambiţios, Adam îşi doreşte să acceadă în carieră şi, când, în sfârşit, i se iveşte ocazia, plin de optimism, se înfăţişează alături de echipa sa înaintea Marelui Şef, Nicolas Wyatt (Gary Oldman), pentru a-i prezenta o idee de proiect. De la extaz la agonie nu a mai fost decât un singur pas, iar Adam şi colegii săi de echipă au fost concediaţi. Dezamăgit şi încă având asupra sa cardul firmei de cheltuieli, Adam hotărăşte să se răzbune pe şeful său şi, împreună cu foştii săi colegi şomeri, petrece o noapte în oraş unde prăduiesc 16.000 de dolari din contul firmei. Evident, asta l-a adus în vizorul Marelui Șef și l-a făcut să-i fie dator.

       

       

      Între timp, compania rivală, Eikon, condusă de Jock Goddard (Harrison Ford) tocmai anunţă lansarea pe piaţă a unui aparat revoluţionar, cu care îşi va spulbera concurenţa. Încercând cu disperare să afle proiectele secrete ale lui Goddard, Wyatt profită de această ocazie şi-i face lui Adam o „ofertă” de spionaj industrial. Tânărul își dă seama că nu poate refuza și nici nu se desmeticește bine, că se și trezește angajat într-un post de conducere, în firma lui Goddard.


      Cum de era atât de bine pregătit, încât să treacă de la un job entry-level la o poziție de manager? Răspunsul este foarte simplu – a avut un weekend prelungit de training cu un psiholog, Judith Bolton (Embeth Davidtz).

       

      Cu toate că scenariul filmului nu excelează (şi, din păcate, este inferior cărţii), confruntarea dintre cei mai puternici şi bogaţi doi oameni din industria high-tech (Gary Oldman şi Harrison Ford) este pur şi simplu electrizantă.   

       

      Liam Hemsworth a fost, de asemenea, o surpriză deosebit de plăcută, nu doar din punct de vedere estetic, ci şi actoricesc. Frumosul actor îşi croieşte propriul „drum” în lumea filmului, destul de bine articulat am mai adăuga, şi cu siguranţă merită urmărit în viitor, pentru a vedea evoluţia sa.

       

       

      Filmul „Paranoia” îi mai are în distribuție pe Richard Dreyfuss și Amber Heard și poate fi vizionat în cinematografe începând cu data de 20 septembrie 2013.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor