Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Parker, un hoţ dur, dar omenos!

      8 martie 2013, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Se spune că lucrul cel mai greu de făcut este să ieşi din propria “zonă de comfort”. Iată o explicaţie a faptului că Jason Statham se fereşte să abordeze un alt gen de roluri decât cele cu care ne-a obişnuit. După apariţiile sale în “Safe”, “The Mechanic”, “Killer Elite”, “Expendables” şi “Transporter”, ne gândeam că poate sosise momentul ca simpaticul nostru actor să facă o schimbare de macaz în acest sens, dar ne-am înşelat. Prin urmare, în cazul în care aţi văzut cel puţin un film din cele menţionate anterior, veţi şti exact la ce să vă aşteptaţi referitor la cel mai recent proiect al său, “Parker”, în care o are ca parteneră pe frumoasa Jennifer Lopez. De data aceasta, Statham interpretează rolul lui Parker, un expert în hold-up-uri, pe cât de dur, pe atât de omenos: fură numai de la cei bogaţi şi nu-i răneşte pe cei nevoiaşi.

       

       

      Povestea filmului este banală: în timpul unui jaf de milioane de dolari, Parker este trădat de complicii săi şi lăsat să moară la maginea străzii. Eroul nostru va fi ajutat chiar denişte oameni de bună credinţă care se aflau întâmplător în acea zona şi care l-au dus laspital pentru a i se oferi îngrijirile necesare. Aşa cum era de aşteptat, Parker intră în conflict cu foştii săi camarazi, aşa că toată acţiunea dobândeşte o motivaţie nouă: nu mai vrea să fure, ci să se răzbune pe partenerii săi când vor da lovitura secolului. Eroul nostru îi urmăreşte pe foştii coechipieri până în Palm Beach, Florida, unde aceştia pun la cale furtul unor bijuterii de milioane de dolari, însă nu se va mulţumi cu o simplă răzbunare, ci îi va lăsa pe cei patru să-şi ducă la bun sfârşit planul, ca ulterior să le sufleprada de sub nas. Şi cum probabil vă imaginaţi, „planul de acasă nu s-a potrivit cu cel dintârg”, iar lucrurile s-au complicat din ce în ce mai mult.

       

       

      Dacă vă număraţi printre fanii lui Jason Statham, ştiţi că veţi asista la numeroase scene cuşuturi, bătăi corp la corp sau cu cuţite, urmăriri spectaculoase şi împuşcături. Una dintre cele mai solicitante şi complicate secvenţe a fost cea în care Parker se afla pe banchetadin spate a unui SUV, fiind înconjurat de hoţi înarmaţi până în dinţi. Misiunea lui era dea scăpa de ei cât mai repede posibil şi pentru aceasta a fost nevoit să sară pe geamul dinspate, din maşina aflată în mişcare. În linii mari, scenariul se derulează satisfăcător (deşi o cam lungeşte în partea dintreînceput şi sfârşit), iar pe final se cam fâsâie, executând din doi timpi şi trei mişcări atât marele jaf al bijuteriilor, cât şi răzbunarea eroului nostru.

       

       

      Legat de personajul interpretat de Jason, acesta face următoarele declaraţii: “Parker este grozav pentru că are multă profunzime şi umor, în care mă regăsesc. E genul de om care apără dreptatea până la capăt. Uneori nu ţine cont de lege, deoarece crede că toate afacerile sunt corupte şi el nu face decât să îşi ia partea. Deşi, ar putea să scape prin forţă fizică din multe situaţii, preferă să le trateze într-un stil pe cât se poate de manierat. În acelaşi timp, e capabil de lucruri teribile dacă cineva îndrăzneşte să întreacă măsura”.

       

       

      În altă ordine de idei, nu puteam să nu evidenţiem jocul actoricesc al lui Patty LuPone, în rolul lui Ascension - mama lui Leslie (Jennifer Lopez), o femeie dependentă de telenovele şi ocazional extrem de lucidă (ca în secvenţa cu Parker beat mort ţinând căţelul în braţe - care face deliciul publicului), precum şi cel al veteranului Nick Nolte.

       


      Regizat de dublul nominalizat la Oscar, Taylor Hackford, filmul “Parker” este un thriller-noir asezonat cu multe replici haioase şi care, după părerea nostră, chiar merită văzut.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor