Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Camera secreta

      Home » Camera secreta » Pirații! O bandă de neisprăviți. Dintre care unii mai urâți ca un castravete-de-mare

      Camera secreta

      • Festivalurile de azi
      • Biografice
      • Cronica de film
      • Interviu
      • Premierele lunii
      • Saga Amurg
      • TOP "Cei mai ..."
      • TOP "Cele mai ..."

      Bloguri partenere

      • CineAmator

      Reviste partenere

      • Revista 2
      • Revista 1
      • Revista 3

      Când ai râs ultima data cot la cot cu puștiul de 8 ani de alături? Chiar dacă el râde de o grimasă și tu de caricatura ironică a unui personaj istoric, până la urmă va distrați la fel de bine amândoi.

       

      Pirații! este cea mai nouă producţie stop motion Aarman Animations, regizată cu aplomb de Peter Lord si Jeff Newitt. Povestea ce se derulează in Anglia Victoriană este inspirată din seria de carți Pirații! de Gideon Defoe și a fost adaptată chiar de autor.

      Scenariul se desfășoară pe mai multe planuri și debordează de umor și obrăznicii care pot fi savurate cu aceeași poftă de spectatori de orice vârstă. Filmul a fost recomandat ca alternativă la producțiile clasice americane pentru copii, având în plus o abordare nonconformistă a personajelor, împinse parcă la limitele lor și uneori la limita rațiunii. Este o poveste despre pirați ratați în confruntarea vieții lor împotriva unor super pirați. În același timp este o poveste cu personaje prost crescute de care râzi pe săturate, o aventură a piraților cu oamenii de știință și o cursă nebună care implică băi cu spumă și aparate de zbor cu pedale. În poveste apar ici colo personaje ca Regina Victoria sau Charles Darwin care fac din scenariu mai mult decat o simplă aventură amuzantă și testează memoria celor interesați de istorie.

      Un echipaj de pirați să zicem nu extrem de profesioniști, conduși de un ambițios Căpitan Pirat (Hugh Grant) cu maniere indoielnice intră in competiția Piratul Anului, luptând împotriva unor ingrozitori adversari: înfumuratul  Black Bellamy (Jeremy Piven) și frumoasa Cutlass Liz (Salma Hayek) cea făra milă.

      “Cele mai mari calităţi ale sale (Căpitanul Pirat) sunt entuziasmul şi optimismul. Oricare ar fi provocarea, el nu stă o clipă pe gânduri, ci se aruncă înainte. Bineînţeles, deznodământul este de cele mai multe ori dezastruos.” spune Hugh Grant despre personajul său.

       

      Foto Piratii! O banda de neispraviti (The Pirates! Band of Misfits)


      Întrecerea se desfasoară nestavilită pe șapte mări, o bucată bună de cer și o felie sănătoasă din Londra victoriană. La un moment dat, în timpul aprigei confruntări, Căpitanul Pirat și echipa lui îl intâlnesc pe Charles Darwin (David Tennant), care îi anunță că adevarata comoară la care visează este chiar sub nasul lor: iubitul lor papagal Polly este de fapt o pasăre rară care nu a mai fost vazută de peste o suta de ani. Miza alergăturii se schimbă brusc și echipa se indreaptă către competiția Omul de Știintă al Anului ce are loc în Londra, unde îi așteaptă o surpriză neplacută: Regina Victoria urăște pirații.

      Scenariul este inventiv, fluent și pune în valoare savuratele cărți ale autorului, pe care cititorii abia așteptau să le vadă ecranizate. S-au declarat multumiti: au ras citind, iar apoi n-au fost dezamăgiți nici in sala de cinema.

       

      Vezi trailerul filmului aici

      Vezi mai multe fotografii din film 

      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!