Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Roluri care au schimbat complet viața actorilor

      7 decembrie 2018, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Actorii profesioniști se dedică total rolurilor și personajelor pe care le interpretează. În căutarea unei exprimări artistice de excepție, actorii se documentează intens, învață tehnici noi sau își modifică aspectul fizic. Petrec multe luni, uneori chiar ani, captivi în universul unei alte persoane. Această pregătire se dovedește adesea a fi o experiență intimă puternică, transformatoare chiar. 

      De la activism civic până la alegeri personale, iată câteva povești adevărate despre modul în care rolurile pe care le-au jucat în filme au ajuns să schimbe complet viața actorilor de la Hollywood.

      Angelina Jolie și-a găsit chemarea în Cambodgia, de unde a adoptat primul copil

      jolie 

      În 2001, Angelina Jolie a început filmările pentru “Lara Croft: Tomb Raider” în inima Cambodgiei, iar întregul său univers s-a schimbat. Impresionată de dramele locuitorilor, sărăcia și consecințele încă vii ale războiului desfășurat pe teritoriul Cambodgiei, Angelina a devenit Ambasador al Bunăvoinței din partea ONU. Munca sa umanitară a atras atenția oamenilor de pe întreaga planetă, iar faptul că a ales să îl adopte pe Maddox din Cambodgia a transmis un mesaj de toleranță, unire, iubire și generozitate.

       

      De-a lungul timpului, Angelina Jolie a vizitat peste 20 de țări cu probleme și s-a implicat în criza refugiaților din Siria, Irak sau Afganistan. În 2005, a pus bazele Centrului Național pentru Refugiați și Copii Imigranți, care oferă asistență legală gratuită. Fiind răsplătită cu cetățenie cambodgiană, Angelina a creat și un cămin pentru copiii bolnavi de SIDA. Actrița americană a fost răsplătită cu numeroase premii pentru munca sa umanitară, însă dovada supremă a nobleței sale rămâne adopția celor trei copii din zone defavorizate: Maddox din Cambodgia, Zahara din Etiopia și Pax din Vietnam.

       

      Jim Carrey și criza existențială

      carrey


      Știm cu toții că Jim Carrey suferă de tulburare bipolară, însă rolul comedianului Andy Kaufman din “Man on the Moon” (1999) l-a împins pe acesta spre marginea prăpastiei. Și-a dorit atât de mult acest rol încât a acceptat să primească doar jumătate din onorariu (adică 10 milioane de dolari în loc de 20). Însă Carrey nu avea idee cât de solicitant se va dovedi acest rol aparent simplu și amuzant.

      “De când mă trezeam și până mergeam la culcare, toate alegerile pe care le făceam erau ale lui Andy Kaufman”, a povestit Jim Carrey, care a comparat experiența cu o reală posedare și pierdere a identității.

      În anul 2017, Carrey a explicat că acest rol a condus către o criză existențială: “Nu mai știam cine sunt când s-a lansat filmul. Nu îmi aminteam convingerile politice, nu știam ce vreau de la viață. Brusc, mă simțeam nefericit și am realizat că m-am întors la vechile probleme. Mâ gândeam la lucruri precum țări și religii, totul mi se părea atât de abstract... De ce sunt american? De ce sunt canadian? Ce înseamnă toate astea?”

      Din 1999 și până acum, Jim Carrey a continuat să investigheze natura subtilă a realității și semnificația celebrității. Într-un alt interviu, actorul a declarat că “nimic nu are înțeles” și că nu crede în idoli.

       

      Brie Larson luptă împotriva hărțuirii sexuale

      brie 
      Actrița care o interpretează pe supereroina Captain Marvel este o eroină și în viața reală. Pentru rolul din drama “Room” (2015), care i-a adus un Premiu Oscar, Brie Larson a urmat o dietă strictă și a studiat timp de șase luni efectele abuzului sexual și ale privării de libertate. În acest film, Brie interpreteză o femeie care naște un copil în urma unui viol. Experiența a marcat-o pe tânăra actriță care, la scurt timp, a devenit o voce importantă în lupta împotriva hărțuirii sexuale. În seara în care Brie Larson a câștigat Oscarul pentru Cea mai bună actriță, i-a invitat pe scenă pe cei 50 de supraviețuitori ai abuzurilor sexuale care se aflau în sală și i-a îmbrățișat pe toți.

      În anii ce au urmat, Brie Larson a continuat lupta împotriva hărțuirii sexuale. A refuzat să îl aplaude pe actorul Casey Affleck în momentul în care i-a înmânat premiul Oscar pe scenă, în 2017, spunând că reacția sa vorbește de la sine (Casey Affleck a fost acuzat de hărțuire sexuală de către două angajate). În plus, Brie a povestit cu sinceritate pe Twitter propria experiență de hărțuire.

       

      Jennifer Garner şi-a regăsit credinţa în Dumnezeu

      garner 
      În 2015, Jennifer Garner şi Ben Affleck au anunţat că vor divorţa în termeni cordiali şi vor rămâne prieteni de dragul copiilor. Divorţul este o experienţă dură, mai ales când toată planeta este cu ochii pe tine. Din fericire, Jennifer Garner şi-a ales proiectul ideal care să o ajute să treacă peste trauma divorţului. Este vorba despre drama "Miracles from Heaven", care prezintă povestea adevărată a unei fetiţe diagnosticate cu o boală digestivă rară, dar care reuşeşte o vindecare miraculoasă.

      Într-un interviu acordat revistei People în 2016, Jennifer Garner a vorbit deschis despre modul în care credinţa în Dumnezeu a ajutat-o să învingă dramele personale, referindu-se la o scenă emoţionantă din film. Personajul lui Garner, respectiv mama fetiţei bolnave, simte că îşi pierde credinţa, însă preotul îi spune: "Toată lumea trece prin asta, dar poţi privi situaţia din două perspective: poţi duce bătălia având credinţă sau nu. Din proprie experienţă, îţi spun că este mult mai uşor să ai credinţă când treci prin greutăţi."

      Filmul a deschis o portiţă de comunicare între Jennifer şi fiicele sale pe tema spiritualităţii, iar fetele au început să meargă la biserică în fiecare duminică, lucru pe care actriţa îl făcea în copilărie. Garner a mărturisit că filmul a fost "un cadou minunat" care a apărut în viaţa ei la momentul oportun.

       

      Don Cheadle a scris o carte despre genocid

      cheadle 
      Actorul american Don Cheadle a obţinut o nominalizare la Premiile Oscar pentru rolul din drama "Hotel Rwanda" (2004), în care interpretează un director de hotel din Rwanda, care își folosește curajul și viclenia pentru a adăposti peste o mie de refugiați amenințați cu moartea. Pentru premiera filmului, Cheadle a călătorit în Uganda şi în Rwanda, unde i-a cunoscut pe supravieţuitorii genocidului, remarcând că poveştile acestora sunt "demne de filme epice". Actorul a avut o întrevedere şi cu preşedintele Rwandei şi a vizitat taberele de refugiaţi.

      Întreaga experienţă i-a schimbat modul de gândire lui Don Cheadle, care în 2005 a făcut o nouă călătorie, de această dată în Sudan, unde a vizitat taberele refugiaţilor din Darfur. Împreună cu John Prendergast de la organizaţia non-profit International Crisis Group, Cheadle a scris o carte inspirată de poveştile acestor oameni. Cartea se numeşte "Not On Our Watch: The Mission to End Genocide in Darfur and Beyond" şi îi îndeamnă pe cetăţenii americani să ceară guvernului SUA să se implice activ în această situaţie.

       

      James Cromwell a devenit vegan după rolul din "Babe"

      cromwell 
      James Cromwell era vegetarian încă din anii '70, însă filmările cu simpaticul porcuşor din comedia "Babe - Cel mai curajos porc din lume" (1995) l-au convins să devină vegan (adică să renunţe la toate produsele de origine animală). În plus, Cromwell a devenit un susţinător al drepturilor animalelor la scurt timp după lansarea filmului.

      "După ce lucram toată ziua cu aceste animale extraordinare, observam că rudele lor erau întinse pe masă. Se mânca şuncă, raţă, orice animal în afară de cal. Atunci mi-am propus să devin vegan.", a declarat James Cromwell.

      În 2011, actorul şi-a împumutat vocea în calitate de narator al documentarului "Farm to Fridge", care prezintă abuzurile la care sunt supuse animalele din ferme. Fiind întrebat ce ar putea face oamenii pentru a susţine drepturile animalelor, Cromwell a răspuns: "Go vegan! Dacă iubeşti animalele, nu le mânca!".

       

      Bob Hoskins şi-a creat prea mulţi prieteni imaginari

      hoskins 
      Bob Hoskins a dat lovitura la Hollywood cu rolul din celebra comedie "Who Framed Roger Rabbit?" (1988), care combină live-action şi animaţie. Hoskins a fost extrem de convingător în rolul detectivului angajat de un personaj de desene animate pentru a-i demonstra nevinovăţia. Inspiraţia i-a venit actorului într-un moment în care o privea pe fiica lui de trei ani cum se juca alături de prietenii săi imaginari.

      "Mi-am concentrat atenţia asupra unei imaginaţii imature şi am reuşit să văd cu adevărat personajele, ceea ce  a fost ok, dar când faci asta 16 ore pe zi timp de cinci luni... Am început să pierd controlul şi să halucinez în tot felul de locuri, devenise stânjenitor.", a povestit actorul care a decedat în 2014, la vârsta de 71 de ani.

      La un moment dat, Bob Hoskins a susţinut că se afla la o petrecere la care a vorbit cu "o femeie cu o pălărie mare din care ieşea o nevăstuică". Când s-a întors acasă de la filmări, fiica lui l-a avertizat că începe să o ia razna. Doctorul i-a recomandat actorului o pauză de cinci luni, însă Hoskins a renunţat la actorie timp de un an.

      Sursa: Looper.com 

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor