Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      “Saga Amurg: de la A la Z” (partea a 3-a - de la L la O)

      14 noiembrie 2012, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       

       

       

       

       

      Au mai rămas 2 zile până la lansarea filmului „Saga amurg: Zori de zi – Partea a II-a”. 

       

      Cât de bine cunoaşteţi personajele acestei populare francize?

       

      Ştiaţi că Denalis sunt unii din aliaţii loiali ai clanului Cullen?

       

      Aveţi idee cine sunt vampirii nou-născuţi?

       

      Pentru toate aceste întrebări v-am pregătit răspunsuri detaliate (amuzante şi incitante), care ne vor purta prin lumea magică creată de Stephenie Meyer, autoarea fenomenului „Twilight”.

       

       

      L de la lenjerie intimă


      În afară de Jacob Black, puştii din “Twilight” nu prea au curajul să se dezbrace, în schimb, în viaţa reală fanii nu au nicio problemă în a-şi expune lenjeria intimă personalizată cu mesajele preferate, de tipul: “Eu iubesc Twilight”, “Nu am primit niciodată scrisoarea de la Hogwarts”, ”Mă mut în Forks pentru a locui cu familia Cullen” sau ceva mai îndrăzneţ:

       

       

      Edward poate să-mi distrugă patul, să-mi muşte perna şi să-mi învineţească corpul oricând!Interesante mesaje citesc mamele atunci când trebuie să spele rufele.

       

       


      M de la “marcare”


      Procedeul de marcare, este extrem de important şi special în cazul celor care îşi schimbă forma şi odată ce este realizat acest lucru, atât cel care “marchează”, cât şi cel “marcat” rămân legaţi pe viaţă unul de celalalt, chiar dacă acest lucru înseamnă să aştepţi un deceniu sau două până ce aleasa (sufletul-pereche) va avea vârsta potrivită.

       

       

      În sfarşit, în “Saga amurg: Zori de zi” asistăm la ruperea triunghiului amoros odată cu venirea pe lume a lui Renesmee Cullen, care se dovedeşte a fi motivul existenţei lui Jacob. Decât să fii obsedat de soţia prietenului tău, mai bine de fiica acestuia, care este jumătate om-jumătate vampir! Voi ce credeţi?

       

       


      M este pentru “Midnight Sun”


      După lansarea filmului “Saga amurg: Eclipsa”, cel de-al treilea din seria “Twilight”, în 2007, Stephenie Meyer s-a implicat într-un proiect neobişnuit: să repovestească evenimentele din prima carte dintr-o perspectivă total diferită.

       

       

      Midnight Sun” ar fi urmat să fie un roman distinct, abordat din perspectiva vampirului Edward Cullen – într-adevăr ar fi fost o idee incitantă şi inedită. Meyer a renunţat la acest proiect un an mai târziu, datorită unor scurgeri pe internet ale primelor 12 capitole, ceea ce a enervat-o foarte tare pe autoare. Sau poate că a abandonat acest roman, deoarece ar fi fost prea ciudat chiar şi pentru cei mai înrăiţi fani! Cine ştie?!

       

       


      N de la nou-născuţi


      Dacă aţi urmărit episoade mai vechi din serialul “Buffy, Spaima vampirilor”, cu siguranţă vă aşteptaţi ca vampirii nou-născuţi să fie slabi, prostuţi şi, de regulă, foşti colegi de şcoală. În “Twilight”, Stephenie Meyer schimbă radical structura şi comportamentul acestora (scuze Joss Whedon), făcându-i mai puternici, mai avizi după sânge şi mai dificil de controlat. Cu toate că cei mai mulţi din familia Cullen dau dovadă de multă tărie de caracter, rezistând tentaţiei de a se hrăni cu sânge uman, Jasper consideră că acest stil de viaţă pseudo “vegetarian” nu este compatibil cu instinctele naturale ale unui vampir.

       

       

      În primii ani de la transformare, acesta a luptat şi antrenat armatele de vampiri nou-născuţi, făcându-şi aliaţi printre aceştia.  În cel de-al doilea roman al seriei, rolul lui Jasper capătă şi mai multă greutate, devenind esenţial pentru salvarea familiei Cullen. El va fi cel care îi antrenează pe toţi ceilalţi în vederea luptei împotriva armatei Victoriei.

             O de la “Oh, Edward!”


      Oh, Edward’ este o sintagmă inventată de către fanii împătimiţi ai seriei “Twilight”, o derivaţie a expresiei “Oh, Doamne!” sau “Oh, Dumnezeule!” De asemenea, pe lângă aceasta, mai există şi abreviaţii foarte des folosite de către fanii francizei, de tipul: SOT (sindrom obsesiv Twilight) sau SOC (sindrom obsesiv Cullen).

       

       

      Alte expresii comune universului “Twilight”, printre care: “Twi-guys” (bărbaţi pasionaţi de “Twilight”) şi “Twilightened” (cineva care tocmai a descoperit lumea “Twilight”). (Va urma)

       

       

       

      Vezi trailere

       

       


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor