Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Scene faimoase în care actorii și-au riscat viața

      22 iunie 2018, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Cu zicala “No pain, no gain” în minte, actorii de la Hollywood își rup coaste, se îmbolnăvesc și se rănesc, totul de dragul artei cinematografice. Iată o listă de actori curajoși care și-au riscat viața pe platourile de filmare pentru ca scenele jucate să devină autentice și totodată memorabile.

       

      Charlize Theron

       

      aeon flux

       

      În timpul filmărilor pentru "Aeon Flux", Charlize Theron aproape că și-a distrus coloana vertebrală, după o săritură pe spate eșuată. Incidentul a rezultat în oprirea filmărilor timp de o lună, iar Theron a fost nevoită să facă recuperare medicală timp de șase săptămâni. Însă cel mai dureros a fost eșecul filmului în box-office, având în vedere că "Aeon Flux" nici măcar nu a reușit să compenseze bugetul investit.

       

      Jason Statham

       

      statham

       

      Cunoscut pentru scenele de acțiune pe care le realizează impecabil, Jason Statham a întâmpinat însă câteva probleme în timpul filmărilor pentru "The Expendables/ Eroi de sacrificiu". Actorul britanic a trăit o experiență intensă la volanul unui camion cu viteză, care a plonjat direct în Marea Neagră. Frânele au cedat, iar Statham s-a scufundat în mare. În calitate de fost scafandru olimpic, Jason Statham a reușit să iasă singur la suprafață și să mai facă și glume pe această temă.

       

      Halle Berry

       

      halle berry

       

      Halle Berry este una dintre cele mai ghinioniste actrițe când vine vorba de accidente la locul de muncă. De-a lungul carierei, Berry și-a rupt mâna în timpul filmărilor pentru "Gothika", s-a lovit la cap de o instalație de lumini în "Catwoman", și-a rupt piciorul în "Cloud Atlas/ Atlasul norilor" și și-a zdrobit capul de podea în "The Call". Însă cel mai jenant moment a avut loc în timpul scenei de sex cu Pierce Brosnan din "Die Another Day/ Să nu mori azi", când Halle Berry s-a înecat cu o smochină…

       

      Tom Hanks

       

      tom hanks

       

      "Cast Away/ Naufragiatul" a fost un film care i-a testat limitele fizice și psihice lui Tom Hanks. După ce a slăbit 22 de kilograme pentru acest rol, Hanks s-a ales cu o tăietură la picior, pe care a lăsat-o netratată timp de două săptămâni. Când a ajuns în sfârșit la spital, a fost diagnosticat cu stafilococ.

       

      Jennifer Lawrence

       

      jennifer lawrence

       

      Pe platourile de filmare "The Hunger Games/ Jocurile foamei", Jennifer Lawrence s-a intoxicat din cauza unei mașini de fum care s-a stricat. În același timp, actrița se afla într-un tunel și dispărut brusc din peisaj, spre disperarea echipei. Din fericire, Lawrence a scăpat doar cu o ușoară greață și amețeală, însă a avut parte de un nou incident în timpul antrenamentelor, când s-a lovit de un zid. Așadar, când mai auziți că Jennifer are pretenția să fie plătită aceeași sumă pe care o primesc colegii de sex masculin, luați în calcul sacrificiile îndurate.

       

      George Clooney

       

      clooney

       

      Thrillerul "Syriana" ne-a adus tuturor durere și suferință, însă George Clooney a fost cel mai afectat. În timp ce filma o scenă de tortură, Clooney s-a lovit la cap destul de grav, iar doctorii nu au putut oferi un diagnostic clar. Afecțiunea a rămas netratată câteva săptămâni, timp în care Clooney s-a aflat în agonie. În cele din urmă, fratele actriței Lisa Kudrow, neurolog de meserie, a descoperit că George Clooney suferea de o scurgere a lichidului cefalorahidian. Se pare că durerile erau atât de cumplite încât actorul a cochetat cu ideea sinuciderii la un moment dat.

       

      Isla Fisher

       

      Filmul "Now You See Me/ Now You See Me: Jaful perfect" abundă în efecte vizuale, de aceea suntem tentați să credem că actorii nu au avut treabă serioasă de făcut. Nu este chiar așa. Scena în care Isla Fisher este scufundată într-un acvariu imens și are cătușe la mâini a fost cât se poate de reală. La fel ca personajul interpretat, Isla a rămas blocată sub apă timp de trei minute abominabile, în care a încercat din răsputeri să iasă la suprafață. “Toată lumea credea că joc fabulos, dar eu chiar simțeam că mă înec… Nimeni nu a realizat că mă zbăteam să ies de sub apă”, a povestit Isla Fisher.

       

      Urmărește aici scena cu Isla Fisher sufocată:

       


       

      Diane Kruger

       

      kruger

       

      Colaborarea cu Quentin Tarantino este un vis pentru mulți actori de la Hollywood, inclusiv pentru Diane Kruger. Actrița a avut ocazia de a juca în "Inglourious Basterds/ Ticăloși fără glorie", însă prețul plătit a fost mare, pentru că Tarantino a insistat ca scena în care actița moare să fie cât mai reală. Astfel, Diane Kruger a fost de-a dreptul sufocată în timpul filmărilor, ceea ce ar fi putut avea consecințe serioase, având în vedere că 10 secunde fără aer sunt suficiente pentru a cauza anxietate, depresie, amnezie și alte probleme neurologice.

       

      Viggo Mortensen

       

      viggo

       

      În timpul filmărilor pentru "The Lord of the Rings: The Two Towers/ Stăpânul Inelelor: Cele Două Turnuri", Viggo Mortensen a rămas fără un dinte în urma unei bătălii monstruoase cu orcii. Dar asta nu a fost tot: actorul și-a rupt câteva degete de la picior, iar cel mai grav incident s-a petrecut când Mortensen a fost luat de curenții maritimi și aproape că s-a înecat.

       

      Jackie Chan

       

      chan

       

      De-a lungul carierei sale, Jackie Chan și-a rupt aproape toate oasele și ligamentele, a fost ars și s-a lovit la coloana vertebrală de nenumărate ori. Pe platourile de filmare "Armour of God II", s-a lovit atât de grav încât a fost operat pe creier. "Încă mai am o plăcuță de metal în cap și simt consecințele impactului", a povestit actorul.

       

      În anii '90, Jackie Chan își realiza singur toate cascadoriile: a sărit 20 metri în gol, a fost lovit de un elicopter în zbor, a alunecat pe un zgârie-nori, s-a izbit de un copac și s-a lovit la cap, iar o bucățică din craniu i-a ajuns la creier. În mod normal, toate aceste accidente ar fi determinat un om normal să renunțe, însă Jackie Chan este dovada vie (din fericire) a sacrificiilor aduse în numele artei.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor