Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Seria "Instrumente mortale" va călca pe urmele francizei "Twilight"?

      11 septembrie 2013, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Povestea apariţiei celor patru romane din seria „Amurg” (titlu original Twilight) este foarte asemănătoare cu cea a lui „Harry Potter”. Recunoaşterea internaţională şi îmbogăţirea autoarelor au venit după ce ficţiunile lor au fost ecranizate. Ambele autoare au fost refuzate de zeci de edituri, până când, în cele din urmă, cineva şi-a dat seama de potenţialul comercial al poveştilor celor două scriitoare cu mici super-vrăjitori, respectiv vampiri super-sexy, şi totul să se transforme rapid într-un fenomen mondial. Din câte se pare, seria „Instrumente mortale” ( titlu original The Mortal Instruments) calcă pe urmele francizei „Twilight” şi tinde să devină o nouă senzaţie în universul urban fantasy.  

       

      Filmul „Oraşul oaselor” (City of Bones) este bazat pe pe primul roman omonim din seria pentru adolescenţi „The Mortal Instruments”, ce poartă semnătura scriitoarei Cassandra Clare. Ca şi înTwilight”, vârcolacii, demonii şi vampirii sunt personajele care populează lumea creată de Cassandra, iar eroina noastră, Clary Fray (Lily Collins),  este o frumoasă brunetă luptătoare, total diferită de timida şi mereu suferinda Bella Swan (Kristen Stewart). Dacă vă întrebaţi până unde merg similitudinile, ei bine, vă răspundem că şi aici avem parte de un triunghi amoros (Clary-Simon-Jace).

       

       

      În timp ce romanele din seria „Instrumente mortale” primesc un plus la capitolul acţiune şi decoruri, cele din seria Twilightse evidenţiază prin scenele romantice.


      Spre uşurarea noastră, trebuie să recunoaştem că personajul central al thrillerului fantastic „Instrumente mortale: Oraşul oaselor” este mult mai interesant şi mai echilibrat decât Bella. Pe de altă parte, chiar dacă „Oraşul oaselor” are toate ingredientele necesare pentru a atrage publicul tânăr, inclusiv replici pline de umor, firul epic al povestirii este destul de previzibil şi nu există suficientă tensiune sau conflicte majore între personaje pentru a ţine auditoriul cu sufletul la gură.

       

      În altă ordine de idei, mărturisim că am apreciat scenele de luptă, precum şi prezenţa actorului britanic Jamie Campbell Bower (Jace Wayland), care are atitudinea şi carisma necesare pentru a concura cu Robert Pattinson, alias Edward Cullen, cel mai râvnit băiat din lume.

       

      Filmul prezintă povestea lui Clary Fray, o adolescentă obişnuită din Brooklyn, care în urma unor întâmplări ciudate, descoperă că este descendenta Vânătorilor de Umbre, clanul unor războinici pe jumătate îngeri, a cărui misiune este de a salva omenirea de demoni. 

       

       

      După dispariţia mamei sale, Jocelyn (interpretată de Lena Headey), Clary împreună cu prietenul ei cel mai bun, Simon (Robert Sheehan), se văd nevoiţi să se alăture unui grup de astfel de vânători, format din Jace (Jamie Campbell Bower), Isabelle (Jemima West) şi Alec Lightwood (Kevin Zegers), care le arată şi cealaltă lume a New Yorkului, numită Downworld (n.r. Lumea de Jos), o metropolă populată de vârcolaci, vrăjitori, demoni, vampiri şi alte creaturi înspăimântătoare. Noua echipă porneşte în căutarea lui Jocelyn şi a Cupei Muritorilor, care putea fi folosită pentru a creea mai mulţi Vânători de Umbre. Aceast Sf. Graal reprezintă şi obiectul dorinţelor diabolicului Valentine Morgenstern (Jonathan Rhys Meyers), care vroia să purifice lumea scăpând de toate creaturile din Lumea de Jos.

       

      Valentine este geniul malefic, un personaj lipsit de scrupule şi carismatic în acelaşi timp, care speră să îi atragă de partea sa pe Jace şi Clary şi să pună mâna pe Cupa Muritorilor, ascunsă foarte bine de Jocelyn. În final, Clary reuşeşte să îl păcălească pe acesta şi să treacă prin portalul deschis la Institut, ţinând în mână un fals al Cupei Muritorilor, după care Jace distruge complet portalul.

       

      Dacă sunteţi iubitori ai filmelor fantastice, precum „Underworld”, „Twilight”, „Abraham Lincoln: Vampire Hunter” sau „Hansel şi Gretel: Witch Hunters”, cu siguranţă o să vă placă şi „Instrumente mortale: Oraşul oaselor”.

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor