Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Terifianta balenă din filmul "În inima mării", o demonstrație de artă vizuală

      11 decembrie 2015, Autor: Aura Iancu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      "Monştrii... Sunt reali ? Sau poveştile există

      doar ca să ne facă să respectăm secretele întunecate ale mării?"

       

      Fără îndoială, balena albă joacă rolul central în această drama "În inima mării", aşa că a fost creată prin contribuţia mai multor departamente. Howard spune: „Purtarea balenei a fost ceva de a necesitat cercetare şi analiză. N-am întâlnit cu experţi în mamifere marine pentru a putea înţelege mai bine comportamentul acestor animale. Ceea ce mă interesa pe mine cel mai tare era de ce s-a întâmplat aşa ceva. Nu se mai auzise de cazuri în care o navă să fie atacată în asemenea fel de o balenă. Era ceva cumplit. Am ajuns să cred că acest animal a fost împins către o confruntare iminentă”.

       

      Scenograful Mark Tildesley spune: „Am vrut să ne asigurăm că balena va fi ca o prezenţă vie în film. Am încercat mai multe imagini cu balene albe şi toate arătau bine, dar, din păcate, acel alb pur crea o imagine foarte calmă. În cercetarea pe care am făcut-o, am descoperit că multe dintre balenele mai în vârstă încep să-şi schimbe pielea, aşa că am creat o balenă mai închisă la culoare, dar se vede încă albul pe porţiunile de piele crăpată”.

       


       

      Balena este, de asemenea, rănită din luptele purtate anterior cu oameni sau cu alte animale de pradă din ocean, aşa că felul în care arată trădează aspectul dur al istoriei sale”, mai spune producătorul pentru efecte vizuale Leslie Lerman.

       

      Balena a prins viaţă datorită echipei de la efecte vizuale, condusă de Lerman şi supervizorului pentru efecte speciale Jody Johnson. Johnson comentează: „A fost o provocare, la o creatură aşa de mare, să creezi imaginea dorită, fără să ai tendinţa de a exagera, pentru că nu voiam să scoatem publicul din lumea reală şi să-i ducem pe un tărâm al fanteziei. De fiecare dată, am conceptualizat secvenţele de acţiune care implicau şi balena principală sau alte balene, am trimis-o experţilor şi apoi am discutat cât de plauzibilă era imaginea şi ce altfel de comportament ar mai putea să ne sugereze. Ne-a oferit o plajă în care să ne încadrăm”.

       


       

      Ceea ce face ca această balenă să fie altfel decât tot ceea ce am făcut până acum, sunt dimensiunile ei. Are aproape 30 m, circa 80 de tone şi o coadă lungă de vreo 7 m. Ca să puteţi face diferenţa, alte balene din aceeaşi specie au puţin peste jumătatea acestor dimensiuni.

       

      Paula Weinstein remarcă enormitatea acestei balene dar spune că aceasta nu este singura caracteristică a ei care o face să iasă în evidenţă. „Din punctul meu de vedere, balena asta e vocea naturii care spune: Ajunge ! Este un protector al apelor care le spune, în singurul mod în care poate, să nu le mai invadeze mediul şi să nu-i mai ucidă familia. Având în vedere vremurile pe care le trăim, acesta este un aspect foarte important. Cred că publicul va vrea ca Pollard şi Chase să supravieţuiască, la fel ca şi ceilalţi oameni de pe vas, să ajungă cu bine acasă, dar, în acelaşi timp, vor aplauda ceea ce face balena. Este un amestec de emoţii care face ca totul să fie şi mai interesant”.

       


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor