Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      “The Nun” – teroare demonică pe pământ românesc

      5 septembrie 2018, Autor: Alexandra Malachi
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      E momentul să descoperim un nou colț întunecat din universul poveștilor horror cu “The Nun/Călugărița: Misterul de la Mânăstire”.

       

      Mult așteptatul film din franciza de succes regizată de James Wan, „The Conjuring/Trăind printre demoni”, a cărui acțiune se petrece la o mânăstire din România, ne deschide un portal către o lume macabră presărată cu mister, suspans, teroare, forțe malefice, credință absolută, toate culminând cu lupta eternă între bine și rău.

       

       

      Cam acolo te teleportezi timp de o oră și jumătate dacă urmărești filmul până la capăt. Povestea începe cu imaginea sumbră a Mânăstirii Cârța din Țara Făgărașului, peisajul perfect care te introduce instant în starea potrivită de urmărit un horror clasic.

       

      Totul se petrece în 1952 la lăcașul de cult, cu mulți ani înainte de evenimentele din “The Conjuring 2/ Trăind printre demoni 2”, filmul în care a fost văzut pentru prima dată cel mai înspăimântător personaj negativ al seriei: demonul sub formă de călugăriță numit Valak.

       

       

      După ce o măicuță de la mânăstire se sinucide în condiții misterioase, înalții prelați de la Vatican hotărăsc să cerceteze cazul și trimit în România un preot cu un trecut zbuciumat și o măicuță novice, pe nume Irene. Cei doi sunt nevoiți să intre, astfel, pe un teritoriu despre localnicii spun, cu teamă, că este blestemat.

       

       

      Protagoniștii trebuie să descopere împreună secretul profan care ameninţă abaţia din Cârța. Riscându-şi vieţile, credinţa şi chiar sufletele, preotul și tânăra călugăriță se confruntă cu forţa malefică a demonului Valak. Toate astea transformă mânăstirea într-un câmp de război cumplit între cei vii şi cei blestemaţi.

       

      Cu un scenariu destul de slăbuț, replici care nu lasă loc prea mult de interpretări și câteva glumițe destul de incerte, “The Nun/Călugărița: Misterul de la Mânăstire” reușește, totuși, să convingă mai mult prin efectele speciale și mai ales prin cele sonore. Dacă alegi să trăiești experiența IMAX pentru a urmări acest film, vei avea parte de pachetul complet. Șoaptele demonice, trosnitul înspăimântător al oaselor și râsetele malefice te cuprind din toate părțile și ai impresia că îți suflă, pur și simplu, în ceafă.

       

      Sunt interesante și detaliile cadrelor și peisajelor, cu precădere pentru spectatorii din România, având în vedere că mare parte din peliculă a fost filmată pe meleagurile noastre.

       

       

      Așa că ai un motiv în plus să vizionezi “The Nun/Călugărița: Misterul de la Mânăstire”, unde sunt strecurate scene din Palatul Parlamentului, Castelul Corvinilor și din Sighișoara. Filmări au avut loc și la studiourile Castel Film din București.

       

      Noul film “The Nun/Călugărița: Misterul de la Mânăstire” are premiera în cinematografe pe 7 septembrie. 

       

      Urmărește trailerul oficial aici.

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor