Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      „Todos lo saben/ Everybody Knows” - dramă, pasiune și suspiciune cu Penelope Cruz și Javier Bardem

      6 februarie 2019, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Todos lo saben/ Everybody Knows” este o dramă despre rănile nevindecate din sânul unei familii spaniole, cu performanțe actoricești remarcabile livrate de Penelope Cruz și Javier Bardem.

       

      Penelope Cruz și Javier Bardem, care formează un cuplu în viața reală, se întorc pe marile ecrane într-un film semnat de Asghar Farhadi, unul dintre cei mai cunoscuți regizori ai cinematografiei iraniene contemporane, singurul premiat cu două Oscaruri pentru film străin (“A Separation și “The Salesman”). 

       

      todos

       

      Todos lo saben/ Everybody Knows” începe pe un ton festiv: Laura (Penelope Cruz), care locuiește în Argentina, se întoarce împreună cu cei doi copii în satul natal din Spania pentru a participa la nunta surorii sale. Cadrele filmate cu drona sunt absolut superbe, muzica este încântătoare, iar atmosfera de sărbătoare îi prezintă pe spanioli ca maeștri în distracție. După o jumătate de oră de voie bună și câteva hohote de râs, atmosfera filmului se schimbă brusc. Irene, fiica Laurei în vârstă de 16 ani, dispare fără urmă în toiul petrecerii. Mama ei primește un mesaj în care este anunțată că Irene a fost răpită și va fi ucisă. În schimbul eliberării sale, răpitorii cer o sumă exorbitantă.

       

      nunta

       

      Trecutul întunecat al Laurei se întoarce să o bântuie. Paco, interpretat magistral de Javier Bardem, este marea dragoste a Laurei din tinerețe, iar aceasta l-a părăsit pentru a-și face o viața nouă în Buneos Aires alături de Alejandro (Ricardo Darin), un bărbat înstărit, dar bântuit de propriii demoni.

       

      Așa cum ne sugerează titlul filmului, toată lumea din sătucul spaniol cunoaște povestea de dragoste dintre Laura și Paco. La rândul său, Paco s-a căsătorit, iar soția lui este geloasă pe relația strânsă de prietenie care s-a păstrat între cei doi foști iubiți. Paco este foarte afectat de răpirea lui Irene și face tot posibilul pentru a o ajuta pe Laura să facă rost de banii de răscumpărare.

       

      irene

       

      Totul degenerează într-o adevărată melodramă în care fiecare își suspectează sora, mama, fratele, nepoata, vecinul... Este clar că răpitorul este o persoană apropiată familiei. Sau ar putea fi chiar Irene, care, într-un gest de rebeliune specific vârstei, să își însceneze propria dispariție? Astfel ies la iveală rănile nevindecate din trecutul fiecăruia, iar regizorul Asghar Farhadi dă dovadă de o abilitate remarcabilă de analiză a relațiilor de familie, care se degradează treptat sub presiunea stresului și a suspiciunii.

       

      penelope

       

      Chimia dintre Penelope Cruz și Javier Bardem este incredibilă, însă acest lucru nu ar trebui să ne surprindă, având în vedere că cei doi actori sunt căsătoriți din 2010 și au împreună doi copii. Ambii joacă excepțional, cu o pasiune demnă de expresia „sangre caliente”, ce caracterizează atât de bine poporul spaniol.

       

      penelope2

       

      Așadar, dacă vreți să luați o pauză de blockbustere și alte producții ce abundă în clișee americane, recomand cu drag „Todos lo saben/ Everybody Knows”, pentru o porție sănătoasă de realitate, în care nu întotdeauna iubirea învinge. Viața este un cumul de alegeri și greșeli, care se întorc în mod inevitabil să ne bântuie. Importantă este asumarea acestor decizii, dar și modalitatea în care reacționăm pentru a crea viitorul dorit.

       

      Vezi aici trailer Todos lo saben/ Everybody Knows:

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor