Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Top 10 cele mai SF filme din toate timpurile

      14 iulie 2017, Autor: Maria Tudoran
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Înainte de a încerca să găsim un film science-fiction care este în întregime științific, să fim de acord că știința-ficțiune, prin însăși natura sa, va include elemente fantastice care nu sunt cu siguranță științifice. De cele mai multe ori, acestea vor fi  standard, cum ar fi animația suspendată și călătoria în hiperspațiu, dar uneori vor exista și alte elemente care nu sunt comune și nu se bazează la distanță pe știință.

       

      10. Europa Report

       


       

      Singura zonă a științei fictive, care este descrisă în mod frecvent, este călătoria în spațiu. Există uneori greșeli, dar nu este neobișnuit să vezi spațiile înghesuite, rutina plictisitoare și pericolele continue reprezentate cu mare atenție la detalii.

       

      În ciuda argumentelor care pot fi făcute pentru alegerile planificatorilor de misiune în contextul filmului, este foarte atent gândit să pară real și nu există greșeli. Este plauzibil și rezonabil în contextul său propriu, deși elementul fantezist la sfârșit nu este, desigur, neapărat științific sau altfel. Are un pic de simt al Lovecraftianului spre sfarsit, in ciuda contextului stiintific in care este prezentat.

       

      9. Runaway

       


       

      Dat fiind că robotica a devenit din ce în ce mai mult o parte a civilizației noastre, uzanțele lor au devenit rutină. Autorul interacționează cu o duzină de roboți în fiecare zi. Ele devin tot mai frecvente și aproape plictisitoare. Multe versiuni ale roboților sunt de vânzare astăzi, însă un element-cheie este: AI autonom.

       

      Un lucru pe care acest film la avut in întregime în mod corect este acesta: odată ce roboții se comportă în mod autonom, unii se vor rupe și se vor indrepta, iar eșecurile vor da greva. Autovehiculele cu autovehicule sunt testate de-acum; Sunt în știrile tehnologice în fiecare zi.
      Și ce este o mașină cu autodistrugere, dar un robot autonom? Ce se întâmplă dacă se întâmplă înșelător și începe să cosi pietonii? Ce se întâmplă dacă un Gene Simmons hackează rețeaua și conduce o grămadă de autoturisme pentru a provoca haos. Tom Selleck va fi probabil prea bătrân ca să-i împuște pe toți până atunci, dar mai bine ar trebui să ne gândim la un plan chiar acum.

       

      8. Red Planet

       


       

      Planeta roșie de explorare a planetei Marte nu aparține într-adevăr unei serii de filme "cele mai științifice", deoarece totul este corect peste tot. Este lovit și dor de ansamblu. Cu toate acestea, un lucru pe care ei au dreptat sunt ambarcațiunile de aterizare folosite pentru a ateriza pe Marte.

      Să cazi pe o stâncă nu a fost niciodată parte a unui plan, așa cum se întâmplă în film, dar trebuie să dăm un pic de libertate ca la Hollywood atunci când încearcă să arunce cu dramă. Nu funcționează cu adevărat ... nimeni nu se gândește, "toți vor muri", când filmul nu este jumătate.

      Multe alte părți ale acestui film sunt științific plauzibile, în timp ce altele nu sunt atât de multe, dar au obținut exact un detaliu exact.

       

      7. Minority Report

       


       

      Filmul de vis este Minority Report, care, prin toate conturile, a petrecut mult timp și probleme încercând să urmeze imaginările viitorilor. Elementul fanteziei vine de la trei psihici cu o capacitate precognitivă de a prezice crima, care a șters practic crima din gama abilităților lor psionice.

       

      În Minority Report această problemă a fost rezolvată. Protagonistul, jucat de Tom Cruise, se plimba printr-un mall și scanerele ochiului recunoaște automat, iar panouri imediat vorbind încep să vadă cu anunțuri.


      S-ar putea spune că algoritmii care vizează consumatorii cu publicitate personalizată nu sunt științe și acest lucru este adevărat în sensul că nu este o pură știință, cu doar bucuria de descoperire pentru o recompensă. Dar, din moment ce o astfel de știință pură nu există, aceasta nu este un argument prea mult. Există mereu bani implicați.

       

      6. Strange Days

       

       

      O interfață neurală este, de asemenea, premisa Strange Days, un film care se presupunea că are loc în 1999, cu doar câteva zile înainte de mileniu. Dispozitivul care înregistrează amintirile se numește calmar și este ilegal. Protagonistul, Lenny, jucat de Ralph Fiennes, a fost odată polițist, dar a devenit dealer în amintiri ilegale. De ce calmarul este ilegal nu este niciodată explorat, dar filmul ne oferă câteva indicii.


      În Strange Days un ucigaș în serie folosește pachetul de calmar pentru a-și găsi o crimă în înregistrarea crimelor sale. Chiar acum vedem oameni care împărtășesc tortură și ucidere peste tot cu FaceBook Live. Ce lucruri oribile s-ar întâmpla dacă această realitate virtuală devine disponibilă?


      Este o știință care să sperie sau de care să ne fie teamă? Poate fi neclar, dacă devine realitate.

       

      5. Surrogates

       


       

      Celălalt capăt al spectrului de simulare este utilizarea unui simulator de realitate virtuală pentru a alimenta un corp de la distanță, de unde și numele de Surrogates. Fiecare persoană se află într-un scaun sim la domiciliu și are un corp android care plimba orașul și le oferă o fereastră în lume. Este mult mai sigur să stați acasă și să vă prefaceți că sunteți altcineva, cineva mai puternic, mai bun, mai sănătos, mai rapid și așa mai departe.

       

      4. Passengers

       


       

      Una dintre pericolele călătoriei spațiale este posibilitatea ca o mică piatră mică, care se va deplasa prin spațiu la viteze extreme, să poată da o groapă prin ceva important. Acest lucru face ca povestea sa se desfasoare în Passengers, deoarece camera de hibernare a unui om este deschisa accidental din cauza unui accident mic.

       

      Dezbaterea este ea însăși o dovadă că scena este plauzibilă din punct de vedere științific. Nu ar exista nicio dezbatere, dacă nu ar fi cel puțin posibil, ceea ce le pune pe pasageri cu mult înainte de curbă.

       

      3. The Thirteenth Floor

       


       

      Pe măsură ce AI și VR devin din ce în ce mai populare, iar calculatoarele conectate direct la creier devin un lucru, simulările care au fost o dată populare în Science Fiction se apropie de realitate. Premisa The Thirteenth Floor este construirea unei simulări a anilor 1940 din Los Angeles, populată de AI autonome care se comportă ca niște oameni reali și capabili să învețe.


      Părțile științifice vin cu un element de fantezie încărcat; Traducerea unei minți în și din computer rămâne știință fictivă întreagă, nu știință. Cel putin pentru moment…

       

      2. Gattaca

       

       

      Unul dintre cele mai interesante filme science fiction este Gattaca, într-un viitor apropiat, unde explorarea spațiului este bine avansată, dar nu există scene de nave spațiale care se hrănesc către alte planete. Vedem lansările, dar nimic mai mult. Schimbarea mai mare este în știința geneticii; Un profil genetic este disponibil la un chioșc de la un pic de saliva și aproape toată lumea este proiectată genetic pentru a exclude majoritatea defectelor genetice.

       

      1. 2001: A Space Odyssey

             The grandaddy tuturor filmelor realiste de călătorie spațiale este 2001: A Space Odyssey care a fost greșit, bineînțeles; Aici suntem în 2017 și încă nu putem ajunge la o navetă la lună. Lipsa sunetului în spațiu, însoțitorul de zbor purtând pantofi lipiciosi pentru a urca pe perete și în cabină, forța centripetă a Discovery One, toate acestea rămân plauzibile până în ziua de azi, aproape 50 de ani mai târziu.

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor