Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Top 10 roluri memorabile ale talentatului Alan Rickman

      20 ianuarie 2016, Autor: Aura Iancu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       

      Talentatul şi surprinzătorul Alan Rickman a interpretat câteva dintre cele mai celebre personaje negative ale tuturor timpurilor. În ciuda cestui fapt, farmecul sau şi carisma, l-au făcut actorul preferat a miloane de fani din întreaga lume. Un adevart maestru şi o reală plăcere să-l urmăreşti pe marile ecrane în fiecare film în care a fost distribuit.


      Sperăm să vă amintiţi cu drag de Alan Rickman şi de aceste roluri minunate interpretate de unul dintre geniile cinematografiei britanice.

       


      1. Die Hard


      Rolul de debut al lui Rickman, terositul internaţional Hans Gruber, a fost nominalizat de mai mule ori ca fiind cel mai reuşit personaj negativ al tuturor timpurilor. O scenă faimoasa a întâlnirii lui cu John McClane a apărut în scenariul filmului abia după ce s-a stabilit că Rickman poate reproduce perfect accentul american.

       

       

      2. Robin Hood: Prince of Thieves


      La început Rickman a refuzat rolul Șerifului de Nottingham, dar într-un final a acceptat atunci când regizorul i-a promis că va avea libertate totală în ce priveşte stilul în care va interpreta personajul. Acest personaj nevativ crud a devenit un reper pentru film şi i-a adus lui Rickman un premiu BAFTA.

       

       

      3. Sence and Sensibility


      Cunsocut pentru apariţiile sale în roluri negative, Rickman a acceptat în 1995 un rol mai puţin obişnuit şi nou pentru el, cel al senzualului Colonel Brandon prins într-o lume a intrigilor şi într-un triunghi amoros.

       

       

      4. Rasputin

       
      În acest film Rickman a dat încă o dovadă a geniului sau actoricesc. Un englez cu o pronunţie perfectă şi maniere impecabile, reuşeşte cumva să înţeleagă misteriosul spirit rus. Cu greu îl poţi recunoaşte pe Rickman în pielea întunecatului şi puternicului Rasputin, cel care a pătruns inexplicabil în sânul familiei regale.

       

       

      5. Dogma

       
      Rickman l-a interpretat pe Metatron, un înger cu aspect de rock star, cu aripi, umor negru şi un accent distinctiv. Cu toate că personajul său a avut o apariţie succintă în film, fiecare replică a fost meorabila.

       

       

      6. Galaxy Quest

       
      „Iubesc provocările. Ele îl ajută pe actor să joace mai bine”, a spus Rickman. În „Galaxy Quest” el a fost nevoit să poarte pe tot parcursul filmărilor o perucă din cauciuc foarte inconfortabilă.

       

       

      7. Love Actually

       
      Rickman a deomonstrat încă o dată talentul său incontestabil în rolul din comedia de Crăciun, „Love Actually”.

       

       

      8. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

       
      În musicalul faimosului regizor Tim Burton, Rickman a interpretat roul lui Judge Turpin opusul personajului principal Sweeney Todd (Johnny Deep). Filmul a fost unul foarte apreciat şi a primit 10 premii Tony şi două Globuri de Aur.

       


      9. Perfume: The Story of a Murderer

       
      „Interpretarea lui mereu m-a fascinat. I-a dat eroului său singurul lucru de care avea nevoie – inteligenţă – pentru că Rishi era singură persoană de acolo suficient de inteligentă încât să înţeleagă ce fel de crime au avut loc şi ce urmărea criminalul”, a spus Bernd Eichinger, producătorul filmului.

       


      10. Harry Potter and the Deadly Hallows – Part 2

       
      Probabil cel mai cunoscut rol al lui Rickman este cel al lui Severus Snape în filmele Harry Potter. Profesorul Snape este unul dintre cele mai misterioase, complicate şi venerate personaje din poveste, iar J.K. Rowling personal l-a ales pe Rickman pentru acest rol.
      „Când voi avea 80 de ani şi voi sta în balansoar o să citesc Harry Potter, iar familia mea îmi va spune ‚După atâta timp?’ iar eu voi răspunde ‚Întotdeauna’”, a spus actorul referitor la impactul pe care acest rol l-a avut asupra sa.


      Dată viitoare când vom vedea un film Harry Potter vom zâmbi în onoarea ta, D-le Rickman – un personaj negativ cu o inima de aur.

      Sursă: brightside.me

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor