Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Top 5 cele mai controversate filme ale anului 2015

      4 ianuarie 2016, Autor: Aura Iancu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       

      În fiecare an avem parte de noi filme care mai de care mai interesante şi o dată cu ele părerile cinefililor se împart în funcţie de preferinţele fiecăruia. În general un film stârneşte opinii şi reacţii, să zicem, normale, unele aspecte au plăcut iar altele mai puţin, în egală măsură.

       

      Însă sunt unele filme care ori îţi plac enorm de mult, ori le urăşti pur şi simplu şi aceste filme împart audienţa în două tabere cu păreri total opuse. Aceste 5 filme despre care vom discuta mai jos au stârnit o astfel de recatie şi cu siguranţă nu va exista un acord între tabere în curând.

       

      Iată care sunt cele mai controversate filme ale anului 2015!

       


      1. Jurassic World

       

      Păreri contra: Este o lovitură fără suflet dată versiunii originale, cu un buget mai mare şi împânzită de efecte speciale CGI. Povestea şi personajele sunt absolut ridicole.

       

      Păreri pro: Este o aventură simpatică numai bună de savurat la un popcorn cu acelaşi efect asupra copiilor de azi pe care l-a avut şi versiunea originală pentru copii din ’90 prin aducerea la viaţă a dinozaurilor într-un mod foarte convingător.


      "Jurassic World" a depăşit orice aşteptări de ordin financiar şi indiferent cât de prost inspirată a fost povestea din spatele filmului meritul său constă în fidelitatea cu care prezintă dinozaurii astfel încât toţi copii să-i poată vedea şi altfel decât la muzeu.

       


      2. The Hateful Eight

       

      Păreri contra: Tarantino a mers prea departe de data aceasta. Filmul este de o cruditate greu de suportat pe parcursul celer peste 3 ore cât durează.

       

      Păreri pro: Tarantino este printre puţinii care înţeleg ce înseamnă defapt cinematografia. Personajele şi întreaga prezentare sunt o demonstraţie de artă cinematografică, iar acţiunea, indiferent cât de violentă, este amprenta clasică a lui Tarantino.


      Cu toate că filmul "The Hateful Eight" nu a ajuns încă în toate cinematografele din lume, fiind lansat abia la sfârşitul anului 2015, vă spunem de pe acum că acestea vor fii părerile care vor circula printre cinefili.

       


      3. Furious 7

       

      Păreri contra: Cum de mai există încă această franciză? A devenit atât de ridicolă încă pare a fii o parodie. Un mod oribil de a lua rămas bun de la Paul Walker.

       

      Păreri pro: Franciza a ajuns la aşa un nivel încât este imposibil să nu te bucuri de fiecare cursă. Super acţiune şi un omagiu bine meritat adus lui Paul Walker.


      Regizorul James Wan a renunţat la un horror bine cotat pentru a face filmul "Furious 7" şi cu toate că au existat mult probleme în timpul filmărilor a reuşit să le rezolve şi să termine proiectul la timp. Un blockbuster excepţional care merită recomandat.

       

       

      4. It Follows

       

      Păreri contra: Unul dintre cele mai plictisitoare și lipsite de originalitate filme horror, cu un buget redus şi mult supraestimat. Nici macat nu este insapimantator.

       

      Păreri pro: Un film calsic horror, un exemplu clar şi concis despre cum trebuie să fie făcut un film de groază.

       

      Prin simplul fapt că a stârnit controverse, filmul lui David Michell, demonstrează că are totuşi oarece profunzime chiar dacă unii ar spune că este o pierdere de timp şi de bani.

       


      5. Mad Max: Fury Road

       

      Păreri contra: „Ar fi trebuit să îl numească Mad MAXINE!”

       

      Păreri pro: O demonstraţie de artă cinematografică a lui George Miller. Un film de acţiune excepţional.


      Nici un film nu primeşte numai laude şi cu toate că "Mad Max: Fury Road" a fost apreciat de critici şi a avut un box office de 375 milioane de dolari, au existat şi păreri care spuneau că nu se ridică la nivelul filmului "The Road Warrior", sau că personajul principal interpretat de Tom Hardy nu este foarte prezent în acţiunea filmului.

       

      Sursa: screenrant.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor