Vrei la cinematograf?

    Filme
     Actori, regizori, scenaristi, producatori
      vezi toate rezultatele »

      Camera secreta

      Home » Camera secreta » Top 5 filme despre filme

      Camera secreta

      • Festivalurile de azi
      • Biografice
      • Cronica de film
      • Interviu
      • Premierele lunii
      • Saga Amurg
      • TOP "Cei mai ..."
      • TOP "Cele mai ..."

      Bloguri partenere

      • CineAmator

      Reviste partenere

      • Revista 2
      • Revista 1
      • Revista 3

      2 noiembrie 2011

      Autor: Oksana Radu
      Categorii: Biografice,

      Se zice despre scriitori ca ar trebui sa scrie despre ce stiu mai bine. La fel functioneaza si pentru regizori. Desigur, regizorii stiu cel mai bine… sa faca filme! Tocmai din acest motiv, de-a lungul anilor, au inceput sa se faca din ce in ce mai multe filme despre filme. Iata cinci astfel de exemple.

       

       

      Body Double (1984)


      Dupa succesul “Scarface”, regizorul Brian de Palma a luat o doza buna de Hollywood, dupa care a facut ciudatul “Body Double”. Povestea e simpla: Actorul Jake Scully (Craig Wasson) accepta invitatia unui prieten de-a sta intr-o casa cu staif, cu un bar bine aprovizionat si cu vedere la… o frumoasa vecina care danseaza seducator in fata ferestrei ei. Scully dezvolta o obsesie pentru femeie, dar curand realizeaza ca mai exista cineva care o spioneaza, in afara de el. Daca vreti sa aflati mai multe, vedeti filmul. Noi putem sa va mai spunem faptul ca Melanie Griffith apare cat se poate de goala in el.

       


      Persona (1969)


      Cel mai cunoscut si mai parodiat film al lui  e despre o actrita, Elizabeth, care refuza, din senin, sa mai vorbeasca si despre Alma, asistenta cea tanara, care trebuie sa aiba grija de ea. Coplesita de refuzul actritei de-a vorbi, Alma incepe sa o ia razna. Pana la urma, avand in comun teroarea si nevrozele sexuale, cele doua par sa devina una si aceeasi persoana. La un moment dat, filmul se opreste. Vedem imaginea unui baietel apasand cu palma portretul fotografic al unei femei. Bergman si camera de filmat sunt, de asemenea, cat se poate de vizibili. Cumva, asta nu strica in niciun fel emotia filmului.

       


      The Player (1992)


      In viziunea lui Altman, nicio fapta buna nu ramane nepedepsita; filmele bune se transforma in porcarii, iar personajul negativ pune intotdeauna mana si pe fata si pe masina de fite. Tim Robbins il interpreteaza pe Griffin Dunne, un director de studio paranoic, condus din toate directiile de forte care par sa-i determine soarta si cariera. De la Player a pornit si moda cu starurile de cinematografie care se interpreteaza pe ele insele, in versiuni mult mai rele.

       


      Tropic Thunder (2008)


      Tom Cruise in rolul lui Les Grossman in rolul lui Harvey Weinstein! Unghiul cel mai bun din care poti privi filmul - astfel incat sa-ti si placa - e acela din care iti dai seama ca fiecare actor din el, fara exceptie, joaca impotriva propriei celebritati. Robert Downey Jr. se tine de potlogarii cu Russell Crowe cand, de fapt, se tine de potlogarii cu el insusi. Ben Stiller e un hybrid intre Stallone si Seagal, partea amuzanta fiind, in contextual asta, orgoliul lui Stiller - terfelit.

       


      Sunset Boulevard (1950)


      Cu mult inainte de-a ne fi nascut multi dintre noi, epoca de aur a cinematografiei Hollywoodiene era, deja, o amintire. Poate tocmai de-aia Sunset Boulevard e narat de un om mort (nu va speriati, nu e un spoiler: filmul incepe cu un cadavru care pluteste cu fata-n jos intr-o piscina). William Holden interpreteaza rolul unui scenarist falit. Intr-o buna zi, ajunge sa scrie pentru Norma Desmond, o actrita intrata intr-un con de umbra. Il angajeaza pe Holden pentru a-i scrie textul revenirii in atentia reflectoarelor, insa ajunge sa fie consumata de propriile ei vise.


      Misto, nu?

      Filmsi a gasit pentru tine

      Comenteaza subiectul

      Nume
      Email
      Comentariu
      Pentru a publica mesajul va rugam introduceti in spatiul liber codul de mai jos


      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site
      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!