Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Top 6 cele mai bune roluri din cariera lui Woody Harrelson

      18 mai 2016, Autor: Aura Iancu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       

      Cariera lui Woody Harrelson include mai bine de 170  roluri. El a devenit cunoscut în 1985 când l-a interpretat pe Woody Boyd în serialul “Cheers”. Din acel moment cariera sa a luat avânt şi de-a lungul timpului talentul său a fost apreciat şi recunoscut în mai multe rânduri, inclusiv cu un premiu Emmy pentru cel mai bun actor într-un rol secundar şi mai multe nominalizări la Oscar. În curând fanii îl vor revedea în “Now You See Me 2” în rolul lui Merritt McKinney.

       

      Iată care sunt cele ai bune şase roluri din cariera lui Woody Harrelson, un actor care nu încetează niciodată să ne surprindă.

       

      1. Mickey Knox – Natural Born Killers (1994)

       

      Oliver Stone, un regizor care i-a dat frâu liber lui Woody Harrelson şi i-a testat limitele pe un scenariu nebun, scris de nimeni altul decât celebrul Quentin Tarantino, iar rezultatul a fost cu siguranţă unul dintre cele mai controversate filme din cariera celor trei.

       

      O producție dură şi controversată despre crimă, ucigaşi şi imoralitatea mass-mediei. Mickey (Harrelson) şi Mallory (Juliette Lewis) Knox  sunt un cuplu sadic, violent, care devin eroi naţionali şi fascinează poporul american.

       

      Harrelson a interpretat rolul într-un mod extraordinar şi a reuşit să personifice perfect tipul criminalului în serie extrem de violent şi totodată carismatic care ajunge să fie cunoscut şi adulat pentru atrocităţile sale prin intermediul mass-media.

       

       

      2. Larry Flynt – The People vs. Larry Flynt (1996)

       

      Un rol care i-a adus prima nominalizare la un premiu Oscar pentru cel mai bun actor, Larry Flynt este un personaj de care te poţi îndrăgosti şi care te va desgusta în acelaşi timp.

       

      Proprietar al unui club de striptease împreună cu soţia sa dependentă de droguri  Althea (Courtney Love) , el  creează o revista pornografică, Hustler, sfidând mai multe tabu-uri la ale societăţii în care trăiau. Hustler le va aduce bogăţia, dar şi mania oamenilor aşa-zişi decenţi. Aşa că Larry se va găsi în procese în toată ţară, încercând să-şi apere dreptul la liberă exprimare, conform convingerilor sale.

       

      Harrelson are o energie pe care o intanlesti doar la un actor care savurează rolul ales, iar entuziasmul său este contagios.

       

      Flynt se lupta pentru un principiu extrem de important, acela că oricine trebuie să aibă dreptul să spună ce gândeşte chiar dacă este profund jignitor şi lipsit de etică.

       

       

      3. Tony Stone – The Messenger (2009)

       

      Este foarte greu să fii martorul durerii unei văduve, dar când eşti ofiţerul însărcinat cu informarea familiei despre decesul unui soldat este cu atât mai greu. În “The Messenger”, Harrelson îl interpretează pe căpitanul Tony Stone, un om care a fost marcat de astfel de experienţe de-a lungul anilor şi care îl ia pe tânărul erou de război, Will Montgomery (Ben Foster), sub protecţia sa.

       

      Stone a devenit insensibil după anii din război și multitudinea de veşti proaste pe care a trebuit să le dea familiilor celor căzuţi la datorie. Harrelson face un rol excepţional lăsând să se vadă sub exteriorul dur al lui Stone un om sensibil dar care a trecut prin prea multe în viaţă. Pentru performanţa sa din acest film, Harrelson a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar.

       

       

      4. David Douglas Brown – Rampart (2011)

       

      În 2011 Harrelson revine în forţă pe marile ecrane cu rolul lui Dave Brown, un ofiţer LAPD aflat în mijlocul scandalului Rampart şi care trebuie să accepte consecinţele carierei sale de poliţist corupt.

       

      Când îmbracă uniforma lui Brown, Harrelson face ca acest personaj respingător să fie în acelaşi timp extrem de interesant şi imposibil de trecut cu vederea. Aproape că îi ţii partea câteodată fără să vrei. Harrelson îi oferă acestui tip gol pe dinăuntru o imagine unică şi interesantă.

       

       

      5. Merritt McKinney. - Now You See Mee (2013)

       

      Filmul lui Louis Leterrier captează atenţia spectatorilor încă din primele minute. Tensiunea creşte gradual şi până la utimele scene ale filmului nu ghiceşti puzzle-ul ce se ascunde în spatele acţiunii. Un scenariu excelent şi o distribuţie de excepţie au asigurat succesul acestui film.

       

      “Now You See Me” spune povestea uneia dintre cele mai faimoase echipe de iluzionişti din lume. Membrii acesteia jefuiesc afacerişti corupţi în timpul reprezentaţiilor şi îşi răsplătesc publicul cu banii furaţi. Agenţii FBI sunt pe urmele lor, însă iluzioniştii sunt, surprinzător, mereu cu un pas înaintea legii.

       

       

      6. Carson Wells – No Country for Old Men (2007)

       

      Regizorii consacrați Joel şi Ethan Coen au câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film cu această drama în care Harrelson joacă rolul unui vânător de recompense aflat în mijlocul luptei dintre personajele principale, Llewelyn Moss (Josh Brolin) şi  Anton Chigurh (Javier Bardem).

       

      Llewelyn Moss (Josh Brolin) descoperă o camionetă părăsită, înconjurată de câţiva soldaţi morţi, dar în care (încă!) se mai află o cantitate apreciabilă de heroină şi două milioane de dolari bani-gheaţă.

       

      Moss ia banii, şi de aici se declanşează o reacţie catastrofică în lanţ, pe care legea,  în persoana şerifului Bell (Tommy Lee Jones), un tip în vârstă, care nu mai are niciun fel de iluzii despre viaţă, nu o poate opri. Pe măsură ce Moss încearcă să scape de cei care-l urmăresc, apare un personaj misterios, un gangster care da cu banul când e vorba de viaţa sau moartea oamenilor (Javier Bardem).

       

      Filmul atinge esenţa cutremurătoare a răului contemporan, aceleaşi teme biblice ce se regăsesc în spatele titlurilor sângeroase, oripilante, din ziare.

       

      Sursa: emertainmentmonthly.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor