Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Topul actorilor ale căror filme au generat cele mai mari încasări în 2014

      31 decembrie 2014, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Pentru Jennifer Lawrence, 2014 a fost un an extraordinar. Deşi a trecut şi prin situaţii neplăcute, atunci când mai multe poze nud au ajuns fără voia ei pe internet, din punct de vedere profesional, vedeta a avut un an plin de succes. Actriţa americană, în vârstă de 24 de ani, a apărut în două dintre filmele cu încasări mari din acest an: Jocurile foamei: Revolta şi X-Men: Viitorul este trecut, care au generat împreună venituri de 1,4 milarde de dolari, pe plan mondial. Potrivit publicaţiei Forbes, Jennifer ocupă primul loc în topul actorilor ale căror filme au generat cele mai mari profituri în 2014.

       

      Jennifer Lawrence s-a născut pe 15 august 1990 în Louisville, Kentucky, SUA. La vârsta de 14 ani, a decis să urmeze o carieră în actorie şi şi-a convins părinţii să o ducă la New York pentru a găsi un agent de talente. A absolvit liceul cu doi ani mai devreme, pentru a-şi putea începe cariera cinematografică. Primul său rol important a fost în serialul The Bill Engvall Show (2007-2009). La vârsta de 20 ani, Jennifer devenea a doua cea mai tânără actriţă nominalizată vreodată pentru premiul Oscar la categoria cea mai bună actriţă. La 22 de ani, a câştigat Oscarul pentru prestaţia sa din Silver Linings Playbook (2012).

       

       

      Jennifer Lawrence este urmată în clasament de Chris Pratt, starul filmului Gardienii galaxiei, filmele sale generând încasări de 1,2 miliarde de dolari.

       

      Chris Pratt s-a născut pe 21 iunie 1979 în Virginia, Minnesota, SUA. La vârsta de 19 ani, s-a mutat în Hawaii unde a lucrat ca ospătar. Acolo a fost descoperit de actriţa Rae Dawn Chong, care a fost atrasa de umorul lui. În 2015, starul american va putea fi urmărit în cel de-al patrulea film al seriei Jurassic Park.

       

       

      Poziţia a treia este ocupată de Scarlett Johansson, cu încasări de 1,18 miliarde de dolari generate în mare parte de peliculele Căpitanul America: The Winter Soldier şi Lucy.

       

      La 30 de ani, Scarlett Johansson este una dintre cele mai căutate actriţe de la Hollywood. S-a remarcat prin rolul din filmul The Horse Whisperer (1998). A jucat în multe dintre filmele lu Woody Allen şi a apărut pe paginile multor reviste de frumuseţe.

       

       

      În topul Forbes urmează Mark Wahlberg care a jucat în Transformers: Exterminarea, ce a avut încasări de 1 miliard de dolari la nivel global.

       

      Născut pe 5 iunie 1971, Mark Wahlberg a devenit faimos în anul 1991, când a debutat cu trupa Marky Mark and the Funky Bunch. Este cunoscut pentru filmele The Fighter (2010), Broken City (2013) şi Transformers 4 (2014).

       

       

       

      Chris Evans a avut şi el un an bun. Actorul, în vârstă de 33 de ani, este protagonistul filmului Captain America: Războinicul iernii, care a obţinut profituri de 714 milioane de dolari.

       

      Chris Evans s-a impus în ulrimii ani ca unul dintre cei mai căutaţi actori e la Hollywood. A devenit cunoscut în urma rolului din filmul Cei 4 fantastici (2005), care i-a adus două nominalizări la Teen Choice Awards.

       

       

      Locul 6 este ocupat de simpatica Emma Stone, care a jucat anul acesta în Uimitorul Om Păianjen 2, Magie în lumina lunii şi Birdman, toate cele trei producţii însumând încasări totale de 764 milioane de dolari.

       

       

      Surpriză! Angelina Jolie ocupă doar locul 7. Producţia Maleficent este cel mai mare succces din cariera ei de până acum, cu încasări mondiale de 758 milioane de dolari.

       

      Angelina Jolie a fost familiarizată cu industria filmului încă de mic copil, fiind fiica actorului Jon Voight.  Şi-a petrecut copilăria în Los Angeles. A luat lecţii de actorie şi a jucat în multe piese la Institutul de Teatru şi Film Lee Strasberg. A lucrat ca model în Londra, New York şi Los Angeles şi a apărut în videoclipuri pentru artişti ca Meat Loaf, Lenny Kravitz, Antonello Venditti şi The Lemonheads. Pe lângă acestea, a jucat în cinci filme studenteşti pentru Universitatea California de Sud (USC), toate regizate de fratele ei, James Haven.   Debutul ei pe micul ecran a avut loc în timpul copilariei, alături de tatăl ei Jon Voight, în filmul Lookin' to Get Out (1982), dar cariera ei de actrita a început abia zece ani mai târziu în productia cu buget redus Cyborg 2 (1993). 

       


      Topul este completat de James McAvoy, Michael Fassbender şi Hugh Jackman, starurile din X-Men: Viitorul este trecut care a avut încasări de 746 milioane de dolari.

       

       

      Sursa: digitalspy.co.uk

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor