Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Tot ce trebuie să ştii înainte de a vedea "Aquaman"

      14 decembrie 2018, Autor: Anca Rusu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Fără spoilere, îţi oferim toate detaliile pe care trebuie să le cunoşti despre noul erou DC Comics, Aquaman. După scurte apariţii în filmele "Batman vs. Superman: Dawn of Justice" şi "Justice League", a venit momentul ca Aquaman să aibă propriul film. Astfel vom afla mai multe despre originile personajului interpretat de Jason Momoa, cunoscut de public din rolul romanticului rege Khal Drogo din serialul "Game of Thrones".

       

      aquaman

      Nu avem nicio îndoială că "Aquaman" va fi blockbusterul iernii, iar experienţa 3D din cinema garantează efecte vizuale copleşitoare ce reconstruiesc imperiul subacvatic al celor şapte mări. „Aquaman” are premiera în cinematografele din ţară pe 21 decembrie, în format 3D şi IMAX 3D.

      Iată tot ce trebuie să ştii înainte de a vedea "Aquaman".


      Când şi cum a fost introdus Aquaman publicului?


      comicbook


      Prima apariţie a lui Aquaman a fost în revista More Fun Comics #73 în anul 1941, fiind un personaj secundar pierdut printre supereroi cunoscuţi. De fapt, Aquman a petrecut 19 ani în umbra lor înainte de a apărea pe coperta unei reviste de benzi desenate. Motivul? Una dintre cele mai întunecate perioade din istoria omenirii, Al Doilea Război Mondial, a avut consecinţe teribile şi în lumea comic books, iar singurii supereroi care au supravieţuit au fost Superman, Batman şi Wonder Woman. În anii '60, Aquaman s-a alăturat Justice League şi a primit propria poveste în benzile desenate.

       

      comic2


      Artista Ramona Fradon, care l-a desenat pe Aquaman în anii '50, spunea că l-a creat pe acesta cu gândul la un bărbat viguros în stilul lui Paul Newman. În zilele noastre, imaginea lui Aquaman a evoluat spre un nou model masculin, iar Jason Momoa este actorul idel pentru acest rol. Cu toate acestea, imaginea clasică a lui Aquaman din comic book va dăinui în timp.


      Aquaman este printre primii supereroi care s-au căsătorit

       

      nunta


      După ce a primit propria revistă de benzi desenate, a venit timpul ca Aquaman să îşi găsească o iubită. Mera a fost introdusă publicului în Aquaman Vol. 1 #11, fiind o frumoasă regină din altă dimensiune, care are abilitatea de a controla apa. După ce Aquaman câştigă tronul Atlantidei, trebuie să îşi aleagă o regină. Nunţile între supereroi erau un fenomen ciudat în 1964, când Aquaman a luat-o de soţie pe Mera. La nunta au participat Superman, Batman, Flash şi alţi supereroi îndrăgiţi.


      Cât de mult au influenţat benzile desenate filmul?

       

      aquaman


      Regizorul James Wan, cunoscut pentru celebrele filme horror "Saw" şi "The Conjuring", a mărturisit că s-a inspirat destul de mult din benzile desenate cu Aquaman, iar influenţa acestora se simte în film. Treaba nu a fost atât de simplă pe cât pare, pentru că Aquaman a fost modelat şi reinventat de foarte mulţi artişti în decursul a 77 de ani, însă James Wan ne asigură că a ales cele mai interesante detalii din povestea regelui Atlantidei.


      Cum se transformă Arthur Curry în Aquaman?

       

      aquaman2


      Jumătate om, jumătate zeu al mării, Arthur Curry a fost părăsit de mama sa, Queen Atlanna (Nicole Kidman) la scurt timp după naştere, lăsându-l în grija tatălui. În copilărie, Arthur îşi descoperă abilitatea de a respira sub apă, însă nu îşi găseşte locul nicăieri, fiind respins atât de lumea oamenilor cât şi de cea subacvatică. Aquaman are forţă ieşită din comun, rezistenţă mare, abilitatea de respira sub apă şi de a controla toată viaţa subacvatică.


      Cum se leagă personajul Aquaman de Justice League?

       

      justice league


      După ce ne-am familiarizat cu universul DC Comics din filmele "Batman vs. Superman: Dawn of Justice" şi "Wonder Woman", am avut ocazia să îl admirăm pe Aquaman în "Justice League", în 2017. Regizorul James Wan a declarat că "Aquaman" va fi un film izolat de povestea din "Justice League", ceea ce înseamnă un beneficiu major atât pentru personajul în sine cât şi pentru întregul univers DC. Spre deosebire de filmele Marvel, care au un stil bine definit, fiecare producţie DC a avut un ton diferit, individual, iar publicul a apreciat libertatea oferită personajelor.


      Aquaman vorbeşte cu... peştii?

       

      pestii


      Da. Deşi această superputere a fost motivul multor glumiţe de pe internet, Aquaman trebuie să îşi accepte statutul predestinat, acela de rege al Atlantidei. În calitate de regele mării, Aquaman poate controla toate vietăţile din lumea subacvatică, aşadar este normal să comunice cu supuşii săi prin intermediul "aqua-telepatiei". Interesant, nu-i aşa?


      Sursa: Looper.com

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor