Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Totul despre „Jocul lui Ender”, ecranizarea romanului SF al lui Orson Scott Card

      2 noiembrie 2013, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Aidoma filmului „Jocurile foamei”, şi protagoniştii adaptării cinematografice a romanului “The Ender’s Game”, scris de Orson Scott Card, sunt tineri care se antrenează intensiv în arta militară şi poartă bătălii pe viaţă şi pe moarte pentru salvarea omenirii.

       

      Acest proiect ambiţios şi incitant, plasat într-un viitor post apocaliptic, ne prezintă lupta dintre specia umană şi nişte creaturi extraterestre ostile, Gândacii (denumiţi Formics).

       

      Pentru a supravieţui, autorităţile investesc enorm în pregătirea şi înarmarea soldaţilor, iar starea de urgenţă face ca tinerii cu abilităţi extraordinare să fie trimişi la „Şcoala de război” imediat ce au împlinit vârsta de şase ani.

       

      Dacă Forţele Flotei Internaţionale, conduse de comandantul Mazer Rackham (Ben Kingsley), nu ar fi acţionat prompt, totul ar fi fost pierdut. Gândindu-se la un iminent atac, colonelul Hyrum Graff (Harrison Ford) şi Maiorul Gwen Anderson (Viola Davis) caută printre cei mai buni copii să găsească şi să pregătească un nou Mazer. Printre aceştia se află şi Ender Wiggin (Asa Butterfield), un băiat genial, care va trece prin multe testări înainte de a deveni conducătorul ofensivei umane. Cunoscut pentru rolul din “Hugo” al regizorului Martin Scorsese, Butterfield este candidatul ideal pentru a-l întruchipa pe Ender: Este un tip cu o statură neimpozantă, dar intensitatea privirii sale ascunde un potenţial fantastic.

       

       

      Cea mai mare parte din filmul „Jocul lui Ender” se derulează în interiorul „Şcolii de război”, unde eroul nostru exersează alături de colegii săi jocuri de război, în condiţii de gravitaţie zero, pentru a dobândi informaţii elocvente despre tactică şi strategie.  

       

      În ciuda evidentului subtext emoţional (de genul „să fiţi cei mai buni”), scenele de antrenament prezentate în „Jocul lui Ender” sunt deosebit de convingătoare şi se axează pe relaţiile interpersonale dintre membrii echipei, fără a se transforma într-o propagandă pro-militară. 

       

      În altă ordine de idei, trebuie să lăudăm echipa de casting, care a reuşit să alcătuiască o distribuţie foarte pestriţă pentru a fi alături de Ender, completată de tinerii actori Aramis Knight în rolul lui Bean, singurul prieten adevărat al lui Ender, Moises Arias („Hannah Montana”), ce-l interpretează pe cel mai de temut adversar al lui Ender,  Bonzo Madrid, conducătorul armatei Salamandra, Hailee Steinfeld (nominalizată la Oscar pentru „True Grit”), în rolul Petrei şi Abigail Breslin, ce o întruchipează pe Valentine, sora lui Ender. Veteranul Harrison Ford pare decrepit şi lipsit de energie în antiteză cu tânăra generaţie, însă este doar o aparenţă. Mărturisim că suntem bucuroşi să-l descoperim pe Han Solo, îmbrăcat într-o uniformă închisă până la gât, pregătindu-se de un nou război interstelar, la fel de plin de viaţă ca acum 30 de ani, pe vremea când juca în „Războiul stelelor”.

       

       

      După ce au fost parteneri în filmul „Hugo”, Ben Kingsley face din nou echipă cu Butterfield în producţia SF „Jocul lui Ender” – având o apariţie cameo – în care îl interpretează pe Mazer Rackham, comandantul „vedetă”, descendent al polinezienilor din Noua Zeelandă, tatuat cu motive tribale Maori.   

       

      Jocul lui Ender” este fără îndoială unul din cele mai aşteptate filme ale acestui an! Pelicula conţine de toate: efecte speciale spectaculoase, costume superbe, scenariu captivant şi personaje complexe.

       

      Pelicula SF se axează pe câteva idei importante şi de actualitate, cum ar fi dezvoltarea unei persoane pentru a fi lider, precum şi rolul acestuia; echilibrul dintre bine şi rău, dintre echitate şi egalitate sau justificarea războiului.

       

      În ceea ce priveşte coloana sonoră, putem spune că nu ne-a impresionat prea mult în prima jumătate din film, aceasta aproape inexistentă. Dar, în cea de-a doua parte a filmului, munca lui Steve Jablonsky aduce la viaţă acest viitor futurist, oferindu-i publicului posibilitatea de a trăi luptele în care este implicat Ender.

       

       

      Distribuit de către MediaPRO Distribution, filmul „Jocul lui Ender” va fi lansat în cinematografele din România pe 1 noiembrie 2013, putând fi vizionat şi în format IMAX.

       

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor