Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Viaţa lui Grace Kely în imagini. Povestea prinţesei Hollywood-ului

      18 iunie 2014, Autor: Elinne Bîrnea
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

       

      Filmul Grace of Monaco, cu Nicole Kidman în rol principal, rulează acum în cinematografele din înteaga lume. Pelicula a creat diverse controverse, atât în rândul criticilor, cât şi în sânul familiei regale care nu a fost de acord cu felul în care i-a fost conturat portretul prinţesei, subliniind într-o declaraţie că acest film nu constituie realitatea: „Familia Grimaldi nu doreşte să fie asociată în nici un fel cu acest film, care nu reflectă deloc realitatea şi regretă că istoria sa a făcut obiectul unei deturnări în scop pur comercial."

       

       

      Grace Kelly s-a născut într-o familie fericită şi influentă din Philadelphia. Tatăl, fost medaliat cu aur la jocurile olimpice la canotaj, şi-a câştigat banii prin firma lui de construcţii, cea mai mare companie de profil de pe coasta de est. Mama ei a fost prima femeie care a condus departamentul de educaţie fizică la Universitatea din Philadeplhia. Kelly a fost trimisă la cele mai bune şcoli, dar şi-a surprins părintii când a decis sa urmeze actoria, meserie pe care ei o considerau “puţin mai bună decat cea de prostituată”. Dar spre disperarea părinţilor, Grace a decis să-şi continue visul. A început mai întâi în teatru, apoi în televiziune şi film. Şi-a făcut debutul în High Noon, alături de Gary Cooper, rol care i-a adus un contract de 7 ani cu cei de la MGM. A cucerit publicul cu perfomanţele din High Society, Mogambo, To Catch a Thief şi Rear Window.

       

       

      Deşi a jucat doar în 11 filme de-a lungul carierei sale, Grace este încă cunoscută şi în zilele noastre. Ea a fost actriţa preferată a regizorului Alfred Hitchcock. Frumoasă, distantă şi elegantă, Grace Kelly a fost numită “prinţesa de gheaţă”. Există multe speculaţii despre vieţa ei amoroasă. Se zvoneşte ca ar fi avut aventuri cu mai mulţi dintre producătorii şi actorii de la Hollywood, o parte dintre acestia fiind casatoriţi (David Niven şi Ray Milland). De asemenea, a flirtat cu Clark Cable, pe care l-a întâlnit pe platorile de filmare ale producţiei Mogambo. “Ce e de făcut dacă rămâi singură într-un cort în Africa, alături de Clark Gable?” a intrebat ea odata.

       

       

      Dar aventurile s-au sfârşit după ce l-a intalnit pe prinţul Rainier al 3-lea de Monaco, în timpul Festivalului de Film de la Cannes din 1955. Ea era în acel moment un star la Hollywood, iar Rainier unul dintre cei mai doriţi prinţi. Relaţia lor a devenit în scurt timp oficială, iar în aprilie 1956 cei doi s-au căsătorit. Evenimentul a fost numit de presă “nunta secolului”. Printre cei 600 de invitaţi s-au aflat şi Cary Grant, Ava Gardner, Gloria Swanson şi David Niven. Ceremonia televizată a fost urmărită de peste 30 de milioane de spectatori. Grace şi Rainier au avut împreună trei copii: Caroline Louise Marguerite, Albert al II-lea şi Stephanie Marie Elisabeth.

       

       

      După căsătorie, Grace a renunţat complet la cariera cinematografică, pentru a se dedica vieţii de soţie a principelui şi activităţilor umanitare. Oferta lui Hitchcock, din 1962, de a o distribui în “Marnie”, a stârnit o adevărată furtună în Monaco. Prin urmare, Grace a fost nevoită să refuze.

       

       

      Contrar aşteptărilor, prinţesa nu a avut deloc o viaţă uşoară. S-a tot vorbit despre infidelitatea lui Rainier şi izolarea lui Kelly, ca “o pasăre într-o colivie aurită”. Însă nimic nu a fost confirmat public.

       

       

      Viaţa acestei femei, iubită şi admirată de o lume întreagă s-a încheiat prematur în 1982, într-un accident de maşină, după ce a suferit un atac cerebral. Fiica ei cea mai mică, Stephanie, se afla în masină în acel moment, dar a supravieţuit. Înmormantarea a fost urmarită de peste 100 de milioane de oameni. „Grace a adus în viaţa mea, aşa cum a adus şi în a ta, o rază de lumină uşoară şi caldă.”, a spus actorul James Steward într-un discurs.

       

       

      Probabil ceea ce ne atrage la Grace Kelly este aerul misterios. A fost atât de ieşită din comun, încât nici o altă femeie faimoasă din zilele noastre nu a mai putut să reflecte aceeaşi eleganţă si frumuseţe. Kelly inca este aşa cum a fost şi atunci, de neatins.

       

       

      Sursa: independent.co.uk

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor