Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      “Visul lui Adalbert”, primul lung metraj al lui Gabriel Achim, din 4 mai în cinematografe

      25 aprilie 2012, Autor: Oksana Radu
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Cîștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua București acum 26 de ani nu a mai fost egalată în România. Un motiv suficient pentru ca evenimentul să aibă și o carieră cinematografică. În “Visul lui Adalbert”, primul lung metraj al lui Gabriel Achim, Duckadam apără patru penaltiuri consecutive,Teoharie Coca Cosma comentează frenetic, iar în fabrici și uzine este sărbătoare. Dar de la bal pînă la spital nu-i cale lungă. Dacă n-ar fi fost, nu s-ar fi povestit.

      Visul lui Adalbert” este o comedie neagră bazată pe o întâmplare petrecută într-o uzină comunistă din anii `80. E 8 mai 1986, ziua aniversară a Partidului Comunist Român. Au trecut mai puțin de două săptămâni de la explozia de la Cernobâl și o noapte de când Steaua București a câștigat Cupa Campionilor la Sevilla. În acestă atmosferă festivă, Iulică Ploscaru (Gabriel Spahiu), un sub-inginer responsabil cu protecția muncii, încearcă să-și etaleze veleitățile artistice, experimentând pe nervii și resursele partidului noi tehnici de filmare a materialelor de protecție a muncii. 
      Actul artistic al tovarășului Ploscaru este întrerupt de o veste proastă: unul dintre muncitori tocmai își pierde o mână la strung în timp ce făcea pe șest cuțite artizanale . 


      Remarcat de presa internațională de specialitate, “Visul lui Adalbert” este o abordare proaspătă și comic-nostalgică a unor momente importante petrecute în România anilor `80, a cărei distribuție îi aduce laolaltă pe: Gabriel Spahiu, Doru Ana, Ozana Oancea, Anca Androne, Paul Ipate, Alina Berzunțeanu, Mimi Brănescu, Adrian Văncică, Coca Bloos, Mircea Rusu, Viorel Comănici, Adrian Ciglenean, Violeta Haret-Popa, Ana Maria Moldovan, Cristi Balint, Dan Ivanesei, Vitalie Bichir și Bogdan Marhodin.

       

      Figurația a fost impresionantă și a adunat sute de oameni din Mizil și Ploiești care au apărut pentru prima oară într-un film de lung metraj. Filmările au durat 5 săptămâni în perioada 2010-2011 și s-au desfășurat în Mizil, Ploiești, București și Bran.

       


      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor