Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      What Men Want is Comedy

      27 februarie 2019, Autor: Iosif Prodan
      Camera Secreta
      Articolele cele mai citite
      Aboneaza-te la Newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Abonarea s-a facut cu succes!
      Autori Filmsi
      Am gasit Pentru tine

      Știți filmele alea care par mișto din trailer și te duci cu gîndul că o să te distrezi la cinema? Ei bine, What Men WantCe-și doresc bărbații e acel gen de film, dar care timp de 1h30m te face să rîzi doar dacă ai un IQ mic. Sau ai niște standarde de umor destul de joase.

       

      Ali Davis (Taraji P. Henson) e o tipă care bate spre 40 ani și are o carieră fulminantă că agent sportiv. Are un portofoliu apreciabil de clienți și se pregătește să devină partener în compania pentru care lucrează. Doar că fiind femeie și afro-americană în același timp, ratează poziția în fața unui coleg despre care nu știm altceva decît că e pupincurist. Aflată deci într-o lume hiper-masculinizată, decide să fie și mai îndîrjită și să obțină ce-și dorește. În urma unui accident semi-stupid începe să audă ce gîndesc bărbații din jurul ei (dar nu și femeile).

       

       

      Obținînd acest “har” supra-realist, realizează că are un avantaj care o va ajuta să obțină poziția de partener semnînd cu un tînăr baschetbalist care urmează să debuteze în NBA. Începe să creeze contexte și scenarii pentru a-și îndeplini scopul, dar povestea se complică pe măsura harului pe care l-a primit și, evident sau nu, lucrurile nu funcționează chiar așa de ușor.

       

      Dar ca orice comedie (wannabe comedie în cazul de față) pentru publicul larg, filmul își permite luxul de a da și lecții de viață. Căci super-puterea lui Ali nu e folosită în mod etic, ci egoist, care să-i satisfacă nevoia de confirmare a capacităților ei profesionale. Ironia e că deși auzirea gîndurilor bărbaților din jurul ei o ajută în mod concret să manipuleze situații aproape clișeice în care oricine și-ar dori, fantazînd, să aibă un astfel de atu (un meci de poker, negocieri pentru încheierea unui contract, gratificarea sexuală în timpul unei partide erotice etc), concluzia e că totuși ceea ce contează în deciziile finale pe care cineva le ia sînt sentimentele lui. Deci nu ce gîndește cu mintea, ci ceea ce simte cu sufletul. Wow, such wisdom.

       

       

      Problema principală a filmului este însă lipsa de umor. Secvențele groase cu vecinul sexos care e de fapt sado-maso (și e respins conservator de eroina noastră care, se-nțelege, e femeie serioasă), sau partidele de sex nebun care dovedesc indirect incapacitatea lui Ali de a relaționa cu bărbații din jurul ei, ori circul (care ar fi trebuit să fie savuros, pesemne) de la nunta prietenei lui Ali, unde aflăm tot felul de înșelătorii în amor ale celor prezenți și care se lasă cu păruială și bărbați bătuți cu buchete de flori - toate astea sînt mostre de umor ieftin, sexist și care nu ne fac, ca spectatori, nici mai deștepți, nici mai frumoși.

       

      What Men Want e doar un produs de duzină, care se situează din punctul de vedere al fineții umorului în zona Trăsniți în NATO sau La Bloc. Dacă sînteți fanii unor astfel de show-uri, ei bine, acest film e pentru voi. Sunați-vă prietenii și colegii, că aveți ce vedea în acest weekend. Dar dacă nu țineți minte să fi rîs la Trăsniți, ci cel mult ați rînjit jenat, uitați-vă mai atent în programul de la cinema, e un weekend plin de filme bune!

       

      Scrie și tu o recenzie la un film din cinema și poți câștiga o bicicletă Pegas! Detalii aici.

       

      Comenteaza Subiectul
      Numele tau Email-ul tau Comentariul tau

      Toate campurile sunt obligatorii.
      Adresa ta de e-mail nu va aparea pe site

      Comentariile Utilizatorilor