Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Rachel Ticotin

      Biografie

      Nascuta si crescuta in Bronx, Rachel Ticotin a descoperit tainele artei la o varsta frageda, luand lectii de balet la 8 ani. A avut prima aparitie pe scena la varsta de 10 ani, in rolul unei printese din Siam in productia “The King and I” la NYC’s City Center Theater.

       

      La 12 ani, s-a alaturat Baletului Hispanico din New York si a inceput sa lucreze cu coregrafi celebri, precum Alvin Ailey, Geoffrey Holder si Anna Sokolow. A debutat in film la 20 de ani, cu un rol in King of the Gypsies (1978), alaturi de Eric Roberts.

       

      A capatat experienta in spectacole pe Broadway si la alte teatre, precum si ca asistent de productie pentru filme cum ar fi: The Wanderers (1979), Dressed to Kill (1980) si Taurul furios (1980). A devenit celebra in urma rolului din filmul politist Fort Apache the Bronx (1981), in care a jucat alaturi de Paul Newman si Edward Asner.

       

      In timpul filmarilor pentru For Love and Honor (1983), Rachel Ticotin l-a cunoscut pe actorul David Caruso cu care s-a casatorit mai tarziu in acelasi an. Alte filme de televiziune in care a jucat: Prison Stories: Women on the Inside(1991), Aftershock: Earthquake in New York (1999) si Warden of Red Rock (2001).