Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      James Mason

      Biografie

      James Mason este un actor celebru de filme americane si britanice. Nascut in Yorkshire, Mason a studiat la Marlborough si Cambridge, unde a descoperit actoria, abandonand o posibila cariera de arhitect. Dupa ce a lucrat in mai multe companii, James s-a alaturat teatrului Old Vic, unde a luat lectii de actorie la Tyrone Guthrie si Alexander Korda.

       

      Acesta din urma i-a oferit lui Mason un rol intr-un film in 1933, dar l-a concediat la numai cateva zile de la inceperea filmarilor. Mason a continuat sa se concentreze asupra teatrului, devenind un actor respectat, trecand treptat de la roluri mici la altele mai importante. In scurt timp, James Mason a ajuns unul dintre cele mai mari staruri ale anilor 1940, din Anglia.

       

      La sfarsitul deceniului, s-a mutat in America, unde a obtinut roluri mai provocatoare decat cele cu care era obisnuit in Anglia. Desi a avut tendinta de a accepta orice loc de munca, printre care multe roluri nereusite, James Mason a ramas un personaj respectat in industria cinematografica. A murit in anul 1984, in urma unui atac de cord, in locuinta lui din Elvetia.