Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Joss Ackland

      Biografie

      Joss Ackland, distinsul actor englez care a aparut in peste o suta de filme, zeci de piese de teatru si o multime de programe de televiziune de-a lungul carierei sale de saizeci de ani, s-a nascut cu numele de Sidney Edmond Jocelyn Ackland pe 29 februarie 1928 in North Kensington, Londra.

       

      Dupa absolvirea de la London’s Central School of Speech and Drama, in 1945, tanarul Ackland, in varsta de 17 ani si-a facut debutul profesional pe scena in "The Hasty Heart". Desi a debutat cu succes in film, in thrillerul castigator al premiului Oscar, Seven Days to Noon (1950) intr-un rol important si apoi a jucat in Ghost Ship (1952), Joss nu a mai aparut pe marele ecran timp de multi ani.  

       

      In schimb, si-a petrecut a doua jumatate a anilor 1940 si prima jumatate a anilor 1950 in teatrele regionale. In 1955, Joss Ackland a parasit scena engleza si s-a mutat in Africa pentru a administra o plantatie de ceai, o experienta care i-a folosit douazeci de ani mai tarziu in filmul White Mischief (1987).

       

      In cei doi ani petrecuti in Africa, Joss Ackland a scris piese de teatru si a lucrat ca animator radio. Dupa intoarcerea in Anglia in 1957, s-a alaturat companiei Old Vic. Intre anii 1962-1964, a fost regizor la Teatrul Mermaid. A revenit in filme in anii 1960.