Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Geoffrey Lewis

      Biografie

      Actorul Geoffrey Lewis a crescut in Rhode Island pana la varsta de zece ani, cand familia lui s-a mutat in California. Lewis a fost pasionat de actorie inca din timpul liceului si a preferat de multe ori sa apara singur pe scena, prezentand propriile spectacole, decat sa participe in productii scolare.

       

      Profesorul sau de teatru i-a observat talentul si i-a pus o vorba buna la Teatrul Plymouth din Massachusetts. Ulterior, a aparut in mai multe productii pe scenele din New York City. Dupa ce a petrecut destul timp calatorind in ​​Statele Unite si in strainatate, Lewis si-a indreptat atentia numai spre actorie, obtinand primul sau rol in filmul The Culpepper Cattle Co. (1972).

       

      A interpretat apoi rolul gangsterului Harry Pierpont in Dillinger (1973), inainte de a incepe o colaborare de lunga durata cu Clint Eastwood, primul proiect fiind filmul High Plains Drifter (1973). Cei doi au continuat sa lucreze impreuna in Thunderbolt and Lightfoot (1974), Every Which Way But Loose (1978), Any Which Way You Can (1980), Bronco Billy (1980), Pink Cadillac (1989) si Midnight in the Garden of Good and Evil (1997).

       

      Geoffrey Lewis a fost la fel de ocupat si pe micul ecran, avand aparitii in zeci de episoade din seriale de succes. A primit o nominalizare la premiile Golden Globe pentru interpretarea din serialul "Flo" (1980).