Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Chris Hemsworth

      Biografie

      Christopher Hemsworth s-a născut pe 11 august 1983. Este un actor australian nominalizat în 2011 la premiile BAFTA, la categoria de Cel mai bun actor în ascensiune. În 2010 revista GQ l-a ales Omul Anului.

       

      Hemsworth a fost descoperit în anul 2004, în rolul Kim Hyde, în serialul australian Home and Away, însă faima i-a adus-o rolul locotenentului George Kirk în filmul Star Trek XI în 2009. Hemsworth este cunoscut la nivel mondial pentru rolul lui Thor, în filmele adaptate după benzile desenate Marvel Thor, din 2011 și Răzbunătorii lansat în 2012 și pentru interpretarea sa din filmele Snow White & the Huntsman și Căsuța din pădure.

       

      Chris Hemsworth s-a născut în Melbourne, fiul lui Leonie, o profesoară de engleză și al lui Craig Hemsworth, asistent social. A crescut în Melbourne, dar și în teritoriile din Nord, într-o comunitate aborigenă numită Bulman. El a declarat ”cele mai vechi amintiri ale mele sunt despre vitele din marele Outback, după care ne-am mutat iar în Melbourne, și iar în nord și înapoi. În mod sigur majoritatea copilăriei mi-am petrecut-o în Melbourne, dar cele mai vii amintiri sunt din Bulman cu imagini cu crocodili și bivoli. Două moduri de viață extrem de diferite”.

       

      A terminat liceul la Heathmont College, înainte ca familia lui să se întoarcă în Nord. Mai târziu se mută cu familia în Insula Phillip. Este mijlociul dintre trei frați, fratele lui mai mare este actorul Luke Hemsworth și fratele său mai mic este actorul Liam Hemsworth, în prezent logodit cu Miley Cyrus.

       

      În 2004, s-a mutat la Sydney pentru a-și lansa cariera de actor. Acolo a studiat engleza americană din dorința de a se adapta la limba celor din SUA, ​​unde își dorea să ajungă și a absolvit  "Screenwise" Școala pentru Film si Televiziune. În 2009, Chris s-a mutat în Statele Unite pentru a-și continua cariera alături de fratele său, Liam Hemsworth.

       

      Chris a avut o relatie cu actrita australiana Isabel Lucas, din 2005 până în iunie 2006, cei doi întâlnindu-se în timpul filmărilor pentru seria australiană Home and Away . În septembrie 2010, la deschiderea Muzeul de Artă din Los Angeles, California, Hemsworth apărut însoțit de actrița, modelul și producatorul spaniol Elsa Pataky, dezvăluind relația lor pe care au ținut-o secretă de luni de zile.

       

      Pe 25 decembrie același an, după doar un an de relatie, Elsa Pataky și Chris Hemsworth s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii secrete, pe o insula din Indonezia. Pe 11 mai 2012, s-a născut în LondraAnglia, primul copil al lui Chris Hemsworth și Elsa Pataky, India Rose Hemsworth.

       

      Hemsworth si-a început cariera de actor in roluri mici în mai multe seriale australiene între 2002 și 2004; Guinevere JonesMarshall LawFergus McPhailThe Saddle Club și NeighboursÎn 2004 dă o audiție pentru rolul lui Robbie Hunter, din serialul australian Home and Away, dar rolul a fost dat actorului Jason Smith. Producătorii l-au chemat la o auditie pentru rolul Kim Hyde, un rol pe care l-a câștigat, astfel încât Chris sa mutat la Sydney să se alăture distribuției de la Home and Away. Pentru performanțele sale acest serial a primit doua nominalizări pentru "Premiile Logie", și a câștigat unul pentru "Cel mai popular actor", în 2005.


      În 2006, a participat, în al cincilea sezon de dans Dancing with the Stars, împreună cu partenera sa Abbey Ross, dar au fost al șaselea cuplu eliminat din competiție. La 3 iulie 2007 a părăsit seria Home and Away, pentru a progresa în cariera de actor, căutând roluri mai complexe și mai ofertante.

       

      William Ward, actualul său reprezentant, în timpul uneia dintre călătoriile sale de explorare din Australia, l-a descoperit și l-a luat pe Hemsworth în Statele Unite pentru a continua cariera alături de fratele său, Liam Hemsworth.

       

      În 2009 joacă în filmul de debut american în rolul George Kirk din Star Trek alături de Chris PineWinona RyderZoe SaldanaEric BanaLeonard Nimoy și Karl Urban. În același an a apărut în filmulI ndependent Ca$h. De asemenea, el a apărut în filmul de scurt metraj Klublershturf Ollie vs the Nazis și thriller-ul A Perfect Getaway al regizorului David Twohy alături de Milla Jovovich. În 2010 a înregistrat filmul Red Dawn.

       

      În 2011 a jucat zeul tunetului puternicul Thor, un rol pe care el l-a făcut marca sa proprie și care i-a adus faima internațională. Filmul este regizat de Kenneth Branagh și are în distribuție actorii Anthony Hopkins, Tom Hiddleston, Natalie Portman. De asemenea, în 2011 a înregistrat thriller-ul The Cabin in the Woods.


      În 2012, a jucat in adaptarea cinematografica a cartii de benzi desenate Marvel The Avengers. Tot în 2012, a ajuns pe marele ecran Snow White & the Huntsman, cu Kristen Stewart și Charlize Theron.

      Pentru 2013 actorul pregătește RushShadow Runner și Thor 2. În 2014 urmează a fi lansate In the heart of the Sea și Răzbunătorii 2.