Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Johnny Depp

      Biografie

      Nascut in Owensboro, Kentucky, la 9 iunie 1963, Johnny Depp a fost crescut in Florida. A renuntat la scoala la varsta de 15 ani, in speranta ca va deveni artist de muzica rock. A cantat cu o serie de trupe de garaj, cum ar fi The Kids, trupa ce odata, a deschis concertul pentru Iggy Pop.

       

      Johnny Depp a obtinut primul rol dupa o vizita la Los Angeles, California, cu fosta sotie, Lori Anne Allison (Lori A. Depp), care i l-a prezentat pe actorul Nicolas Cage. A debutat in filmul A Nightmare on Elm Street (1984). In 1987 si-a castigat statutul de vedeta cand l-a inlocuit pe Jeff Yagher  in rolul politistului sub acoperire Tommy Hanson, in serialul de televiziune "21 Jump Street" (1987).

       

      In 1990, dupa numeroase roluri in filme pentru adolescenti, Johnny Depp incepe colaborarea cu regizorul Tim Burton, interpretand rolul principal in Edward Scissorhands (1990). In urma succesului filmului, Johnny a continuat sa castige aprecierea criticilor si popularitate, jucand diverse roluri.

       

      Mai tarziu, revine la colaborarea cu Burton in rolul principal din Ed Wood (1994). In 1997, a jucat rolul unui agent FBI sub acoperire in filmul bazat pe fapte reale Donnie Brasco (1997), alaturi de Al Pacino. In 1998 a jucat in Fear and Loathing in Las Vegas (1998), regizat de Terry Gilliam.

       

      In 1999, a aparut in filmul stiintifico-fantastic The Astronaut's Wife (1999). In acelasi an a facut din nou echipa cu Tim Burton in Sleepy Hollow (1999), in rolul lui Ichabod Crane. Depp a interpretat multe personaje in cariera sa, in filme precum Din iad (2001), Once Upon a Time in Mexico (2003), Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003).

       

      In ceea ce priveste viata personala, Johnny Depp a iesit cu multe celebritati feminine si a fost logodit cu Sherilyn Fenn, Jennifer Grey, Winona Ryder si Kate Moss. A fost casatorit cu Lori Anne Allison in 1983, de care a divortat in 1985. Depp locuieste cu actrita-cantareata franceza Vanessa Paradis, cu care are doi copii: Lily-Rose Melody, nascuta in 1999 si Jack, nascut in 2002.

      Abonare newsletter

      Aboneaza-te la newsletterul FilmSi pentru a primi pe e-mail stirile care te intereseaza.

      Nici noua nu ne place spamul, asa ca iti garantam ca nu vom da email-ul tau altora.

      Abonarea s-a facut cu succes!