Vrei la cinematograf?
    Filme
     Actori si regizori
      vezi toate rezultatele »

      CONTUL MEU

      Creeaza cont

      Mark Wahlberg

      Biografie

      Mark Robert Michael Wahlberg s-a nascut pe 5 iunie 1971 intr-un cartier sarac din Boston cunoscut sub numele de Dorchester, fiind al noulea copil al cuplului Alma si Donald Wahlberg. Mark nu a avut o copilarie prea placuta, din cauza faptului ca parintii sai au divortat cand el abia implinise unsprezece ani. Incepand cu acel moment, Mark a trebuit sa imparta cu fratii sai cele trei camere ale unui apartament.

       

      Dupa divort, mama lui Mark spunea ca devenise foarte absorbita de problemele ei si nu prea a mai avut  timp si de copii, simtindu-se astfel mai tarziu vinovata datorita delicventelor copiilor sai . Wahlberg a lasat deoparte scoala la varsta de 14 ani pentru a se ocupa de talharii  si droguri.

       

      Si-a petrecut tineretea inseland lumea si furand orice , vanzand droguri pana a inceput sa si testeze substantele. La varsta de 16 ani , a fost retinut pentru tentativa de talharire a 2 barbati de origine vietnameza. Din aceasta cauza, a fost condamnat la 50 de zile de detentie la inchisoarea Deer Island.

       

      In perioada detentiei si-a lucrat musculatura pentru a trece timpul mai repede si astfel la finalul condamnarii s-a transformat din baiatul sfrijit ce intrase in inchisoare intr-un adevarat model. Dupa ce a fost eliberat, Mark s-a reintors la familie, care tocmai devenise cunoscuta.

       

      Fratele sau mai mare Donnie Wahlberg a fost un membru al formatiei din anii ‘80 , New Kids on the Block. Mark a facut si el parte din trupa dar s-a retras repede datorita faptului ca grupul avea o imagine prea linistita. Desi la capitolul voce nu statea prea bine, Mark avea miscari scenice foarte apreciate de fanele sale.

       

      Albumul sau de debut Music for the people a avut un succes extraordinar. Cel de-al doilea album al sau You Gotta Believe, nu a mai fost primit la fel de bine de catre public. Dezamagit, Mark s-a orientat spre actorie. Primul sau rol important a fost in filmul Renaissance Man (1994) in regia lui Penny Marshall. Au urmat apoi rolurile din The Basketball Diaries (1995), Fear (1996) si Boogie Nights (1997).